Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi12
Bugün Toplam638
Toplam Ziyaret1668280

Sezer, “Bütün aday arkadaşlarıma başarılar diliyor aday olarak gösterilirsem onlarla birlikte çalışacağımı, gösterilmez isem de onların yanında yer alacağımın bilinmesini istiyorum” dedi

Bir süre Karaisalı’da öğretmenlik yapan, Karaisalılıların yakından tanıdığı Orman eski Bakanı Arif Sezer, Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday adayı olduğunu açıkladı.

  CHP Adana İl Başkanlığı’nda eşi Filiz Sezer ile birlikte basın açıklaması yapan Sezer şunları söyledi:

  “Yurttaşlık ve kentdaşlık Yurttaş aynı zamanda kentdaş anlamındadır.Bu gün İngilizcede yer alan ‘citizen’ kelimesi ‘city’den gelir kentdaş ve aynı zamanda yurttaş anlamındadır.Arapça medeniyet kelimesinin anlamı ise benzerlik göstermektedir. Kent anlamını taşıyan Medine’den gelmektedir.Bu açıdan baktığımız zaman yerel yönetimlerde verilecek olan iyi hizmet aynı zamanda ülkeye verilecek hizmet anlamındadır. Ben bu kavrama öyle bakıyorum.Kentler, bir ülkenin bütünü oluşturan küçük parçalarıdır.Bir kentin sorunu neyse, ülkeyi oluşturan kentlerin sorunları da hemen hemen aynı olup ülkenin sorunu haline dönüşmektedir..Bir kentin insanlarının sorunu da aynı şekilde ülkenin sorunlarını meydana getirir.Bir kentte yolsuzluk, rüşvet, adam kayırma makam ve mevkiden çıkar sağlama gökyüzüne çıkmışsa inan bana ülkede de aynı durumdadır.

Adana neden çok önemli. 

Bu gün adana dünyanın gözbebeğidir.21.yüzyılda ABD, büyük Ortadoğu Projesi’ni, Rusya federasyonu da “2020 Enerji Stratejisi”ni uygulamaya sokmuştur.Bu iki büyük planın hareket merkezi Türkiye ve odak noktası da Adana’dır.Rusya hazar havzası enerji kaynaklarının denetimini elinde tutmaya çalışmakta, ABD ise bu kaynakların güvenli bir biçimde açık denizlere çıkmasında Türkiye’yi bir enerji geçidi olarak görmektedir.Bütün dünyanın gözü burada, bu topraklarda, sizin ve bizim yaşamakta olduğumuz Adana’dadır.Lakin bunu kaç adanalı bilmektedir? Adanalılardan saklanan ve büyük rantlara yol açan birçok aşağılık ve iğrenç tezgâhın iç yüzü buradadır. Her adanalı çok önemli bir kentte yaşadığının bilinci içinde olmalıdır. Basit bir örnek vermem gerekirse; BTC, BTC denilmektedir. Mesele sadece BTC midir?HayırKamuoyunun pek bilmediği bir şey daha vardırKerkük-yumurtalık boru hattıCeyhan-Kırıkkale petrol boru hattı.Bakü, Tiflis, Ceyhan petrol boru hattıSamsun-Ceyhan boru hattı yaşadığımız topraklardan, Adana’dan geçmektedir.Bütün bunlar ekonomik, sosyal ve ekolojik  dengelerimiz açısından çok önemlidir.Sosyal belediyecilik

Sevgili ve saygıdeğer konuklar benim belediyecilik anlayışım farklıdır.Ben hayatım boyunca belediyecilikten ve belediye başkanlığı görevinden sakınmışımdır.Benim hayatımda belediyecilik olayında örnek aldığım şahıs Haşim İşcan’dırBalkanlardan gelirken kovalarla altın getiren İşcan’ın öldüğü zaman mezarına bile haciz gitmiştir.Benim namuslu belediye başkanı olarak örnek aldığım kişi Haşim İşcan’dır.Çok vurguncu, talancı belediye başkanları gördük.Bunları hep birlikte gördük. Hep birlikte onlarla birlikte yaşadık. üzülerek belirtmek gerekir ki 1989’larda CHP olarak da yaşadık.Ben bilinenin tam aksi yönde bir sosyal belediyecilik anlayışına sahibim. Belediyecilik halk ile birlikte hak için ve hakkaniyetle yapılmalıdır.Belediyeler aslında yurttaşların kendi kurumlarıdır. Ancak yurttaş bunun farkında bile değildir. Bir kentte yaşayan her yurttaşın belediye meclislerine katılmak gibi bir hakkı vardır. Ancak halkın belediye meclislerine katılmasını özellikle de belediyeyi yönetenler istemezler,Halk da bunun bilincinde değildir.Erk’i ellerinde bulunduranlar halkın belediye meclislerine katılmak gibi bir yönde bilinçlenmesi istemezler.

Sosyal belediyecilik anlayışım gereği belediyelerin toplumun ekonomik kalkınmasına yol açmasını sağlamak gerektiğine inanıyorum.Bölgenin ağırlıklı ekonomisi olan tarım için üretime yönelik köylülerin ana motorunu oluşturacak bitler (belediye iktisadi teşekkülleri ) aracığıyla kooperatiflerin kurulmasını sağlayarak, toplumun ekonomik kalkınmasına ana motor olacağımıza inanıyorum. Kırsalda, cumhuriyet devrimcisinin ruhuyla köylerin kalkınmalarını köylerin kentlerle birleşmelerini sağlayabilmek için öncü görevini mevcut yasalar çerçevesinde belediyecilik yapabilmek pek ala mümkündür.Kent merkezinde ise, dar gelirlinin hal-i pür melali zaten ortadadır. Emekli, ekmek zeytin ile karnını doyurmak zorunda bırakılmıştır. Toplu taşıma araçlarında emeklilerin gerektiği şekilde onurlarının kırılmadan faydalanmalarını sağlamak bizim boynumuzun borcudur.Organize sanayi bölgesinin durumu içler acısıdır. Alt yapı hizmetleri götürülmemiş, mevcut küçük siteler, buraya dikkat edin yani: “ city”ler, şehirler, ise ihmal edilmişlerdir.Altyapıdan yoksundurlar. Bunun en basit örneği ise hepinizin bildiği Kocavezir iş merkezidir. Taban suyunun çekilebilmesi için altı su motoru çalışmakta ve büyükşehir belediyesi utanmadan esnaflara motorların yakıt parasını biz verelim diyebilmektedir.

Adana’nın belirli sorunları var. Bu sorunları bu gün burada, bu salonda toplanmış olan hemen herkes bilmektedir.Adana’da belediyeyi oluşturan hiç bir parti yoktur. Adana Büyükşehir Belediyesi’nde egemenlik ve erk, bu gün üzülerek belirtiyorum ki ‘İmar Partisi’nin eline geçmiştir.Adana’da kamu otoritesi yitirilmiş, belediyedeki her etkili ve yetkili kendisini belediye başkanı gibi görerek akıl almaz uygulamalar içine girmiştir. Halka hizmet yerine şahsi kasalara hizmet gündemi oluşturmaktadır.Adana büyükşehir belediyesi mahkeme koridorlarındaki yolsuzluk haberleriyle,. Gazete manşetlerine çıkan adam kayırma ve irtikâp haberleriyle türkiye’nin gündemini oluşturmaktadır.Dikkat ediniz yaygın basında yer alan adana haberleri ya cinayettir, ahlaksızlıktır ya da belediyelerdeki yolsuzluklardır.

Sevgili ve saygıdeğer konuklar bu gidiş, gidiş değildir.Belediye koridorlarında iş bitiriciler pazarlık yapmakta ve bizler bunları utanarak, üzülerek takip etmekteyiz.Adana büyükşehir belediyesi başkanvekili iktidar yanlısı bir tutum izlemesine rağmen bizzat mülki amirlere bile gına getirterek müdahale etmek zorunda bırakılmışlardır.

5 ocak stadı peşkeş çekilmektedir

Doğrudan doğruya başbakanlık makamına bağlı bir kurum olan toki, adana büyükşehir Belediyesi’ne müdahale ederek ucu açık bir şekilde 5 ocak stadının AVM olması ve konuta açılması için çalışmaktadır.Adana büyükşehir belediye başkan vekili ise yasa gereği askı süresi olmasına rağmen itiraz etme gereğini görmeyerek Adanalıları oyalama yoluna gitmiştir.Sevgili konuklar 5 ocak stadı sadece 5 ocak stadının alanını kapsamamaktadır.‘5 Ocak ’ kelimesi bilinerek, maksatlı olarak küçümsetici anlamda kullanılmaktadır.Söz konusu olan yer gençlik stadı, 5 Ocak stadı, Adnan menderes spor salonu ve Hıfzısıhha alanını kapsamaktadır.Söz konusu alandaki talan birim fiyatı en aza indirildiği takdirde bile ortalama olarak 280 trilyona ulaşmaktadır.Adanalılar böylesine ürkütücü, böylesine korkunç boyutlara varan bir talan karşısındadırlar.Buna herkes dur demeli ve kentdaşlık ruhuyla mümkün olduğu kadar protesto etmelidir.Ayrıştırılmış ihaleler ve davet yöntemiyle yapılan işlerle belediyeciliğin çürük yumurta misali cılkını çıkarmışlardır.Talan bu kadarla bitmemektedir.

Havzaları imara açacaklar

Bu gün yerel yönetimde gücü elinde bulunduran atanmış ve seçilmişlerin Adanalılardan gizledikleri bir büyük operasyon daha vardır.Bu danışıklı dövüştür. Şikeli bir olaydır. Atanmış ve seçilmişler Seyhan ve Çatalan havzalarını imara açma hazırlığı içindedir.Doğal koruma alanı olarak bilinen alandaki koruma zırhı delinerek adana’nın ciğerini oluşturan bu alan birilerine peşkeş çekilmek istenilmektedir.

Kadınlarımızı ihmal ettik

Sevgili konuklar yeri geldiği zaman şiir yazarız “ anamız, bacımız, yarimiz” deriz .Demesine deriz de erkek egemen bir toplum olmayı terk etmek de pek işimize gelmez.Bu gün ülkede 34 bin 477 belediye meclis üyesi vardır.Acı gerçek şudur ki bunların sadece 864’ü kadın olmasıdır. Bu da % 2.5’e tekamül etmektedir.İşte kadınlara verdiğimiz önem budur.Kadınlarımızın daha aktif olabilmeleri için kamusal destek politikalarının yanısıra, el ürünleri merkezleri ve mahalle atölyeleri kurularak kadınlarımızın hem ekonomiye katkıları sağlanmış olur hem de sosyal hayata adaptasyonları temin edilmiş olur.Bunun için kalkınmış batı ülkelerinin birçoğunda olduğu gibi mahalle veya semtlerde belediye kreşleri kurmak pek ala mümkündür.Bu sadece bir örnektir.Zaten mevcut yasalarda bu vardır. Belediyeler kadın ve çocuklar için koruma evleri açar denilmektedir.Kadınlarımızı sadece anneler gününde, âşıklar gününde, kadınlar gününde yapmacık bir şekilde anmak ve methiyeler düzmek yerine gerçek anlamda baştacı yapmanın yollarını hep birlikte aramalıyız. Ve hep birlikte arayacağız

Adana ve CHP gerçeği

Sizleri gereğinden fazla tutmak istemiyorum. Ama CHP açısından adana gerçeği korkunçtur. Çok basit ve resmi verdilere dayanan bir örnek vermek gerekirse Sarıçam’da 17 bin 900 küsur,Yüreğir’de 37 bin 500,Kozan’da 23 binİmamoğlu’nda 4 bin 500 fark yemişiz.Ne olmuş bize?Buralar bir zamanlar CHP’nin kaleleri değil miydi?Nerede, ne zaman ve ne hatalar işledik de bizler bu duruma geldik?Şimdi bize düşen, cumhuriyetin kurucusu gazi Mustafa Kemal Paşa’nın evlatları, cumhuriyetin koruyucuları CHPli’ler olarak bu farkı kapatmaktır.

Kentdaşlık bilinci ve yurttaşlık onuruyla önce Adana’ya sahip çıkmaktır.Bu gün adana büyükşehir belediye başkanlığı görevine talip olan birçok arkadaşımız vardır.Şahsen ben bu arkadaşlarımın hizmet etmeyi arzulamalarından dolayı onur ve gurur duyuyorum.Bu CHP’nin hareketliliğinin, dinamizminin somut göstergesidir.

Hepinize teşekkür ediyor, bütün aday arkadaşlarıma başarılar diliyor aday olarak gösterilirsem onlarla birlikte çalışacağımı, gösterilmez isem de onların yanında yer alacağımın bilinmesini istiyorumCumhuriyetin bekası için CHP seferber ve ben arif sezer olarak Adana’nın geleceği için nefer olacağım sözünü veriyorum"

 



988 kez okundu

Yorumlar

     10/05/2013 09:32

ya ne olursunuz beni sabah sabah güldürmeyin lütfen.
Misafir - öz murtçu

3 nokta...     08/05/2013 20:37

Arif Sezer bu işi kıvıramaz.Tek çare Hüseyin SÖZLÜ.Sözümüz söz,Hüseyin SÖZLÜ'ye oylarımız helal olsun...
Misafir - Kala-balık

ARİF SEZER     08/05/2013 16:27

Milliyetçi, müslüman, Türkmen bir kişi. Adanalılarıni Karaisalıların benimseyeceği bir aday. Gerçek Adanalı. desteklenecek bir kişi. Hayırlı olsun.
Misafir - ali

taş ocakları     08/05/2013 15:31

karaisalı en kurak en az yagış aln ilçe ancak nedense en fazla ocağı ve akarasuları mahveden TES lerde bizde .zamanın kaymakamını dediği gibi sanki ölü topragı sermpilmişlerde üstümüze.sayın eski orman bakanım bu taş ocakları ne olacak ormanlar ne olacak allah yardımcın olsun
Misafir - mahmut

     08/05/2013 14:11

adananın aradığı aday nihayet ortaya çıktı.
Misafir - kanuni

     08/05/2013 14:08

adananın aradığı aday nihayet ortaya çıktı.
Misafir - kanuni

     08/05/2013 14:05

adananın aradığı aday nihayet ortaya çıktı.
Misafir - kanuni

     08/05/2013 14:00

adananın aradığı aday nihayet ortaya çıktı.
Misafir - kanuni

     08/05/2013 10:46

Sezer Bey diğer adaylara kat kat fark atar diye düşünüyorum.
Misafir - savaş

     08/05/2013 10:30

ben bu adama güveniyorum.Kendisi başarılı olur diye umuyorum.
Misafir - ismet

AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339