Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi6
Bugün Toplam734
Toplam Ziyaret1668376

KARAİSALILI ÖZGÜN VE HACER ÇİFTİ, ÇÖPE ATILAN EKMEKLERİ KURUTUP ÇUVALLARA DOLDURDUKTAN SONRA SATARAK GEÇİMİNİ SAĞLIYOR

  ASTIM HASTASI ÖZGÜN DAVARCI, EŞİ KURUTACAK EKMEK BULAMAYINCA BİR ELİ SAKAT OLMASINA RAĞMEN EVİN GEÇİMİNİ SAĞLAMAK İÇİN AYAKKABI BOYACILIĞI YAPIYOR

  Karaisalılı Özgün ve Hacer çifti, çöpe atılan ekmekleri toplayarak kuruttuktan sonra, çuvallara koyup satıyor. Astım hastası Özgün Davarcı, eşi kurutacak ekmek bulamazsa, bir eli sakat olmasına rağmen evinin geçimini sağlamak için ayakkabı boyacılığına çıkıyor.
Bilinçsiz tüketim nedeniyle, her gün binlerce ekmek çöpe atılırken, bu ekmeklere muhtaç insan sayısı da gün geçtikçe artıyor. Adana'nın merkez ilçesi Seyhan’a bağlı Yeşilyurt Mahallesi’nde oturan 14 yıllık evli Hacer Davarcı (49) ve Özgün Davarcı (45) çifti, çöpe atılan bu ekmekleri toplayıp, kurutup, çuvallara doldurduktan sonra hayvan besicilerine satıyor. Maddi durumu yetersiz olan ve sağlık sorunlarıyla boğuşan aile, havalar yağışlı olduğunda ya da çöpten ekmek bulamadıklarında adeta aç kalıyor. Durum böyle olunca Özgün Davarcı, bir eli sakat olmasına rağmen evinin geçimini sağlamak için ayakkabı boyacılığı yapıyor.

ÇUVALINI 5 LİRADAN SATIYORLAR
Hacer Davarcı, eşiyle 14 yıl önce evlendiklerini, eşinin bir kolu sakat diye ailesinden bazı kişilerin evliliğine müsaade etmediklerini belirterek, evliliği boyunca maddi açıdan sorunlar yaşadıklarını anlattı. Evliliği boyunca çöpten topladıkları ekmekleri, yaşadıkları barakanın avlusunda kurutup sattıklarını söyleyen Davarcı, “Bunları seçip, kurutup satarak elektriğimizi, suyumuzu, evimizin kirasını ödüyoruz” dedi.
Eskiden kurutulmuş ekmek çuvallarını 1 liradan sattıklarını kaydeden Davarcı, bu dönemde çuvalını 5 liradan sattıklarını ifade etti. Davarcı, “O koca yem çuvalını dolduracağım da para edecek. Bir gün de topladığım zaman oluyor eş dost da verirse ama 3 günde topladığımız zaman da oluyor. Buraya getiriyorum, seriyorum; kurdu, kuşu, köpeği başına geçiyor. Allah'ım diyorum, ben elin çöpünden topluyorum, bu kuşlar, kediler karnını doyurmak için benden imdat bekliyor” diyerek gözyaşlarına boğuldu.
Sattıkları ekmekler ve eşinin 500 liralık sakat maaşıyla geçinmeye çalıştıklarını anlatan Davarcı, “Ben 500 lirayla ancak eczaneye olan ilaç parası borcunu ödüyorum. Elin adamı kebap yeyip doyuyor, ben salavat getirip doyuyorum. Ev kiramı zor ödüyorum. Allah'ını seven biri varsa evimin kirası için bize yardım etsin” şeklinde konuştu.
Astım hastası Özgün Davarcı ise, yağmur yağdığında ya da kurutacak ekmek bulamadıklarında kendisinin ayakkabı boyacılığı yaptığını söyleyerek, geçimlerine katkı sunmaya çalıştığını ifade etti.



876 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339