Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi11
Bugün Toplam844
Toplam Ziyaret1669230

"Başbakan mı doğruyu söylüyor Ulaştırma Bakanı mı?"

MHP Milletvekili Seyfettin Yılmaz, otoyol ve köprülerin özelleştirilmesiyle ilgili olarak Başbakan Erdoğan’ın cevaplaması isteğiyle TBMM Başkanlığına soru önergesi verdi.

MHP’li Yılmaz bir soru önergesi daha vererek özelleştirilen otoyol ve köprülerin 2003-2012 yılları arasında senelere göre ne kadar gelir elde edildiğini Ulaştırma ve Denizcilik Bakanı Bakanı Binali Yıldırım’ın cevaplamasını istedi.

Başbakan Erdoğan’ın otoyol ve köprülerin özelleştirme ihalelerinde verilen rakamları yeterli bulmadığını ifade ettiğini, bir televizyondaki yaptığı açıklamada “Örneğin otoyollar, köprülerden daha yüksek beklentimiz var. Şimdiki durum o beklentiyi karşılamıyor. Çünkü biz buradan zaten ciddi para kazanıyoruz. Ciddi para kazanırken, buradan yani birilerinin çok daha fazla kazanmasının önünü değil, milletimin kazanmasını ve ülkemin kazanmasını temin etmek durumundayım” şeklinde konuştuğunu söyleyen MHP’li Yılmaz,

Başbakan’a şu soruları sordu:

1-Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı özelleştirme sonrasında, çok yüksek fiyat diyerek bir açıklama yapmıştır. Bakanın bu açıklamaları mı doğrudur sizin açıklamalarınız mı?

2- Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı özelleştirme sürecinde otoyol gelirleri ile ilgili yanlış bilgilendirme yapmış mıdır?

3- Maliye Bakanı özelleştirme sonrası fiyatın yüksekliğiyle ilgili açıklamalarını nasıl buluyorsunuz?

4- Maliye Bakanın özelleştirme sürecinde devleti zarara uğrattığını düşünüyor musunuz?

MHP Adana milletvekili Seyfettin Yılmaz otoyol ve köprülerin özelleştirme ihalelerinin sonuçlarını da şu sözlerle hatırlattı:

“Ulaştırma ve Denizcilik Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü’nün sorumluluğunda olan; Edirne-İstanbul-Ankara Otoyolu,  Pozantı-Tarsus-Mersin Otoyolu, Tarsus-Adana-Gaziantep Otoyolu, Toprakkale-İskendurun Otoyolu,  Gaziantep-Şanlıurfa Otoyolu, İzmir-Çeşme Otoyolu, İzmir-Aydın Otoyolu, İzmir ve Ankara Çevre Otoyolu, Boğaziçi Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsünün 25 yıllık işletme hakkı en yüksek teklifle 5 milyar 720 milyon dolarla Koç Holding, UEM ve Ülker iştirakinden oluşan ortak girişim gurubuna özelleştirilmiştir. Bu kapsamda sorularımın cevaplanmasını arz ederim” dedi. 

 



792 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339