Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi12
Bugün Toplam1108
Toplam Ziyaret1687617

Karaisalı Müftülüğünce düzenlenen Vaaz ve İrşat Becerilerini Geliştirme Kursu’nu tamamlayan 15 din görevlisine sertifikaları törenle verildi.

 Karaisalı  İlçe Müftülüğünce  cami içi din hizmetlerinin etkinlik ve verimliliğinin artırılması, hizmet kalitesinin yükseltilmesi, cami görevlilerinin usulüne uygun vaaz yapabilmelerini sağlamak amacıyla  İlçe  Müftüsü Kamil Oktay  ile Çukurova Uzman Vaizi M. Zeki Uyanık’ın rehber öğreticiliğinde 25 Şubat 2013 tarihinde başlayan ve   3 hafta süreyle haftada 4 gün, günde 5 saat olmak üzere toplam 60 saat Müftülük  Toplantı Salonunda gerçekleştirilen  Hizmetiçi Eğitim Kursu sona erdi.


Karaisalı Müftülüğünce düzenlenen Vaaz ve İrşat Becerilerini Geliştirme Kursu’nu tamamlayan 15 din görevlisine sertifikaları törenle verildi.


Karaisalı Müftülüğü toplantı salonunda düzenlenen törene katılan Karaisalı İlçe Müftüsü Kamil Oktay sertifika alan din görevlilerini tebrik etti.
Kursa katılan din görevlilerine, vaaz etme becerilerini geliştirmeye, kapasitelerini ve yaptıkları bir kısım yanlışları ortaya koyarak, düzeltmeye gayret göstermeleri için eğitimler verildiğini belirten Oktay, " Kursu başarıyla tamamlayan 15 din görevlisi belgesini aldı. Hem halkımız için, hem de teşkilatımız için bu kursun hayırlara vesile olacağını düşünüyorum" dedi.


Oktay, vaaz ve irşat becerilerini geliştirme kurslarının devam edeceğini sözlerine ekledi.
Seminerde kursiyerlere, irşat yöntemi olarak vaaz ve hitabet, vaazlarda Kur’an ve Hadislerden yararlanma, vaaz ve irşatta etkili iletişim, vaaz sunumu ve benzeri konularda hem teorik hem de uygulamalı olarak bilgiler verildi
Kursun sonunda kursa katılan görevlilerden, aldıkları eğitimin pratiğe aktarılması için belirli konularda vaaz vermeleri istendi. İlçe Müftüsü Kamil Oktay’ın başkanlığında, Çukurova Uzman Vaizi M. Zeki Uyanık’ın rehberliğinde bütün kursiyerlerden belli konularda 20’şer dakika vaaz yapmaları istendi. Kursiyerler tek tek dinlenip yapılan vaazlarda eksik görülen noktalar tespit edilerek, kursa katılan görevlilere vaizliğin temel esas ve prensiplerinin yanı sıra etkili ve verimli vaaz verme gibi yöntemler öğretildi.


Üç hafta süren seminer sonunda yapılan ölçme ve değerlendirme ile katılımcılara belgeleri verildi.
Kurs sonunda  Kursiyerlerle çektirilen hatıra fotoğrafı ile “Yüz Yüze Vaaz Kursu ” sona erdi.



771 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.429932.5599
Euro34.801134.9406