Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi8
Bugün Toplam739
Toplam Ziyaret1696602

"Adana’ya milli maçı bile çok gördüler"

MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz,"TBMM Başkanlığına verdiğim yazılı soru önergesine verilen cevapla anlaşıldı ki Türkiye Futbol Federasyonu da Adana’yı unutmuş"dedi.

 

Gençlik ve Spor Bakanlığının sorduğu soruya verilen cevapta “Adana ilinde son milli maçımız 18 Şubat 2004 tarihinde Danimarka ile oynanmıştır” denildiği bildirildi.

 

Yılmaz yaptığı açıklamada, "“Milli maçların oynandığı illere ekonomik katkının yanında tanıtımına da büyük faydası olmaktadır. O ile ve insanlarına bir anlamda değer vermektir. Adana, ekonomisi ve büyüklüğüyle ülkemizin saygın şehirlerinden bir tanesidir. Bu bağlamda Adana ilimizde oynanan en son milli maç hangi tarihte oynanmıştır. Adana ilinde mille maç oynatılması düşünülmektemidir”. Sorusuna verilen cevapta“Milli maçların oynanacağı şehrin belirlenmesi, Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu kararına bağlıdır. Kararın belirlenmesinde; Ulaşım, stadyum, antrenman tesisleri ve konaklama imkanları ile rakip milli takımın ve federasyonun talepleri dikkate alınmaktadır”. denilmiştir. Adana ilinde son oynana milli kaçın 18 Şubat 2004 tarihinde oynandığı belirtilerek bu konuda da Adana’nın 9 yıldır unutulduğu belli oldu"dedi.

 

yılmaz, "Adana’nın 2 milyonu aşan bir nüfusa sahip olduğu, ulaşım, konaklama, stadyum, antrenman tesislerinin yeterli olduğu ve Türkiye’nin 5. Büyük ili olduğu gerçeğinin Futbol Federasyonu tarafından göz ardı edilmesi,  Adanalılar tarafından büyük üzüntüyle karşılanıyor."şeklinde konuştu.



899 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.184532.3134
Euro34.583334.7219