Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi9
Bugün Toplam697
Toplam Ziyaret1669083

Oğuz Adem Selçuk'un değerlendirmesini mutlaka okunuz

AYTAÇ DURAK VE YEREL SEÇİMLER

                                                        Oğuz Adem SELÇUK

Yerel Yönetimler Seçimleri, İktidar Partisi AKP tarafından öne alınmaya çalışıldı ama MHP ile tarih konusunda uzlaşamadıkları için,artık zamanında yapılacak. 2014 Yılının Mart Ayında yapılacak olan Yerel Yönetimler Seçimine çok az zaman kaldı. Bir yıldan biraz fazla…

Bilindiği gibi Büyükşehir Belediyesi Yasasında yapılan son değişikler ile artık Büyükşehirler, “MetropolBelediyeleri” olmaktan çıkıp, “Bütünşehir” Belediyeleri haline gelmektedir. Yeni yasal düzenleme, 29 Vilayette geçerli olacaktır.

Yeni yasa gereğince İlçeler ve ilçelere bağlı köylerde bulunan seçmenler, (buna göre, büyükşehirlerde köy statüsü kalkıyor ve bütün yerleşim birimleri mahalle haline geliyor) hem İlçe Belediye Başkanını ve hem de Büyükşehir Belediye Başkanını seçmiş olacaklar.

Bu bağlamda hem Büyükşehir ve hem de İlçe Belediye Başkanlıklarına aday olanların işi; eskiye göre hem zor ve hem de çok yorucu olacaktır. Küçük ilçelerde öyle eskisi gibi akrabaların oyunu alarak veya küçücük vaatlerle insanları kendine çekmek gerçekten zor olacaktır.

Bu durumu Karaisalı özeline indirgeyerek düşünecek olursak; Selampınar, Karapınar ve Saypınar Mahallelerinin oyunu alanın seçimi kazanacağı günler artık geride kaldı. Başkan Adayları, Barakdağı,Kaledağı, Etekli,Tatık ve Tümenli gibi uzak köylere gitmek, kendini ve yapacağı hizmetleri anlatmak zorundadır. Bu ise, hem kısacık seçim sürecini iyi değerlendirmek ve hem de masrafların artması demektir. Belki de Karaisalı’da Hasan Hüseyin Kuşçu ile Babacan Durak arasındaki paslaşma böylece sona erecektir. Yani bu, Karaisalı’da siyasi platforma yeni aktörlerin girmesi demektir bir başka anlatımla.

Yeni yasanın getirdiği yeni durum muvacehesinde baktığımızda ise, Büyükşehir ölçeğinde Adana’da 2014 Seçimlerinin sonucunu Aytaç Durak belirleyecektir.

Bu bir tahmin değil, matematiksel bir sonuçtur. Yani 2 kere ikinin dört etmesi gibi değişmez bir gerçekliktir. Seçimlere girecek olan adaylar ve siyasi partiler, pozisyonlarını ve politikalarını buna göre belirlemek ve buna göre strateji geliştirmek zorundadırlar.

Peki Aytaç Durak, önümüzdeki süreçte ne yapar?

Bana göre bir dolu ihtimal var:

  1. 1.     İktidar tarafından ısrarla ikişer aylık görevden uzaklaştırmalar, hizmet şevkini kırmış, ruhunda derin yaralar açmış olabilir. Buna bağlı olarak bir kırılganlık ve küskünlük “moduna” girer ve politika arenasından çekilir. “Bu şehre dört dönem Belediye Başkanı olarak hizmette bulundum. Halkın iradesi yok sayılarak böyle bir muameleye tabi tutulmamın neticesi bu olacaksa benden bu kadar…” diyerek kendi kabuğuna çekilir. Bundan sonraki yaşantısını torunlarıyla, ailesiyle ve tabiatla başbaşa geçirebilir.

 

Bu ihtimal gerçekleşirse, kesinlikle Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığını Adalet ve Kalkınma Partisi kazanır.

 

Çünkü AKP’nin, Büyükşehir Yasasını değiştirirken en büyük argümanı kırsaldan gelecek oyları kentteki oyların üzerine koymaktı. Adana metropol genelinde AKP’nin oyları belliydi. Ama kırsalda güçlüydü.  Karataş, Ceyhan ve sanırım Yumurtalık İlçeleri dışındaki bütün ilçelerde şimdiye kadar seçimi AKP, önde götürmüştür. Bu durumda AKP, diğer partilere oy farkı atar ve ipi göğüsler. Büyükşehir Belediye Başkanlığını çok rahat kazanır.

 

  1. 2.     Aytaç Durak, eylem ve mücadele adamıdır. Elbette karşılaştığı bu haksızlık, kırılganlığa ve hizmet anlamında beyninde travmalara sebep olmuştur. Ama bu durum, asla yılgınlığa dönüşmemiştir. Belki de daha bir azimle geleceğe hazırlanmaktadır. Bir nevi kamçı görevi görmüştür.Uğradığı haksızlığı, halka şikâyet etmek isteyecektir. Türk halkı, daima mazlumdan ve mağdurdan yana olmuştur. “Yiğit, düştüğü yerden kalkar” özdeyişinde olduğu gibi Adana’da yeni bir siyasi başarıya imza atmak adına yeniden bir “anka kuşu” olarak siyasi arenaya dönebilir.

Ki, ben döneceğine inanıyorum.

  1. 3.     Dönerse, bir siyasi partiden mi yoksa bağımsız olarak mı yola devam eder?...

Öncelikle bir siyasi partinin adayı olarak seçmenin karşısına çıkacağı aklın yoludur. Ve öncelikle bu yolun açılması için engellerin ve karşısında oluşturulan barikatların izalesi için çok yönlü bir çalışma içerisine girecektir.

O halde… Bir siyasi partiden aday olacaksa, bu hangisi olabilir?

 

  1. 4.     İlk akla gelen, kesinlikle AKP den aday olmayacağı veya olamayacağıdır. Ama siyaset, çok bilinmeyenli bir denklemdir. Siyasette her zaman bir sürpriz yaşanabilir. Siyasette elmalarla armutlar toplanabilir. “Siyasette 24 saat çok uzun bir zaman” derdi 9. Cumhurbaşkanımız Süleyman Demirel… Son tahlilde herşey olabilir ve bakarsınız Aytaç Durak, AKPnin adayı olarak karşımıza çıkabilir. Dikkat edilirse, “çıkar” demiyorum, çıkabilir diyorum. Bu bir ihtimal… Ama aklımıza gelecek zayıf bir ihtimal.

 

  1. 5.     MHP den aday olabilir mi veya MHP aday gösterir mi?... Bu da bir ihtimaldir ama yabana atılacak bir ihtimal değildir. Değerlendirmeye ve üzerinde hesaplar yapılmaya çok yakın bir ihtimaldir. Evet, MHP Genel Merkezince sürecin başlangıcında ve devamında Aytaç Durak’a gereğince sahip çıkılmamıştır. Hatta yalnızlığa itilmiştir. Bir anlamda iktidarın Aytaç Durak’ı cezalandırmasına, üzerine gitmesine sessiz kalınmıştır. Bütün bunlar yaşandığı halde, gelinen konjonktür, yaşanılanların üzerine kalın bir örtü örtülmesini gerekli kılabilir, her şeye yeni baştan başlanabilir.

Eğer Adana’da Büyükşehir Belediye Başkanlığı Aytaç Durak ile kazanılacağı kesin bir gerçek ise ve MHP de…yeniden Adana’yı almak istiyorsa; neden bu ihtimal işletilmesin? Neden kılıçlar kınına sokulup, yeniden, yeni bir başlangıç için bir barış ortamı sağlanmış olmasın? Ve MHP’nin kent merkezlerinden daha çok, tıpkı AKP gibi kırsalda güçlü bir oy potansiyeli vardır.

Ayrıca Aytaç Durak’ın da İlçelerde tanınmışlığı ve etkinliği tartışılmaz bir olgudur. Bu olgu; Karaisalı, Aladağ ve Pozantı üçgeninde tam destek mahiyetindedir. Bunu kimse yadsıyamaz.

Aytaç Durak’ın dört dönem Belediye Başkanlığı yaptığı Adana kent merkezindeki şahsi oylarına partililerin oylarını da katarsanız ve kırsaldan gelecek oyları da bu havuza dahil ederseniz MHP, Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığını yeniden kazanabilir. Bu da çok güçlü bir olasılıktır.

 

  1. 6.     Görüldüğü gibi Aytaç Durak’ın sağ yelpazede yer alan AKP ve MHP ile geçmişe dayanan bir hukuku var ama bu yaralanmış ve örselenmiş bir hukuk. Belki de kapatılması zor olan makas açılması.

Siyasi arenadan çekilmeyeceğini ve mücadelesine kaldığı yerden devam edeceğini tahmin ettiğim (Bir seçiminde kullandığı bir sloganı vardı: DAHA YAPACAK ÇOKİŞİMİZ VAR...) Aytaç Durak, kaldığı yerden dört dönem hizmet ettiği bu kente daha geniş bir perspektiften bakarak hizmet etme düşüncesini CHP ile yola devam ederek sürdürmek isteyebilir mi?...

Cumhuriyet Halk Partisi, AKPnin yerel seçimlerde zayıf olduğu Adana’da durumu iyi yöneterek Aytaç Durak ile seçimi kazanabilir.

Çünkü CHP nin kent merkezinde güçlü bir oy potansiyeli olduğu herkesçe bilinmektedir ve her siyasi parti, bu gerçeği göz önünde bulundurmaktadır. Aytaç Durak ise, bugüne kadar hiçbir siyasi parti ile kırıp dökücü bir tutum içinde olmamıştır. Öyle ki, en kavgalı olduğu (siyasi anlamda) Selahattin Çolak ile halef-selef olduğu zamanlarda personel kıyımına gitmemiş, Selahattin Çolak’ın korumasını değiştirmemiş, kendi koruması yapmıştır. Yeri geldiğinde bunu bir anektod olarak anlatagelmiştir.

Öte yandan hemen hemen her dönemde farklı bir partiden Başkan Adayı olmuş, seçimleri zaferle sonlandırmıştır. Bu durumda CHP ile bir birlikteliğe adım atılacak olursa, birleşme süreci çok küçük sancılarla atlatılacaktır. Bu da ayrı bir realitedir. Yani Aytaç Durak, bugüne kadar hep partili olmuştur ama partizan olmamıştır. Bu tutarlı kişiliği ile CHP bünyesinde de rahatlıkla kendisine yer bulacaktır.

Eğer CHP, Adana gibi siyaseten güçlü olduğu bir Büyükşehrin Belediye Başkanlığını kazanmak istiyorsa veya altın tepsi içinde AKP ye sunmak istemiyorsa Adana’da seçimi kesin kazanacağı bir aday ile yarışa girmek zorundadır. Bu adayın kim olduğu ise herkesçe malumdur: Aytaç Durak.

Cumhuriyet Halk Partisinin Adana Yöneticileri, kişisel kazanç ya da siyasi hesaplar uğruna bu tarihi fırsatı kaçırmayıp, doğru değerlendireceklerdir. Adana’nın bu siyasi yapısını CHP Genel Merkezine iyi anlatabilirlerse dediğim gibi süreç sıkıntısız tamamlanacak ve yerel seçimleri kazanmanın önünü açacaklardır.

  1. 7.     Bir ihtimal daha var. Onu da dillendirmek isterim. Bağımsız Aday olarak seçimlere katılabilir. Kent Merkezinde fanatik derecede taraftarı bulunan Aytaç Durak, elbette bu ihtimali hep canlı tutmaktadır. Ama Ülkemizin demokrasiyi daha fazla özümsemiş batı kesimlerinde bağımsız adayların kazanma şanslarının çok düşük olduğunu bizim gibi Sayın Durak da düşünür.

Çünkü Türkiye’mizin batı coğrafyasında ve sahil kesimlerinde, doğu coğrafyamızda olduğu gibi ağalık ve şeyhlik gibi feodal yapılar yaşatılmadığından sandığa daha özgür bir irade ile gidilmektedir.

Oysa ağalık ve şeyhlik gibi feodal yapıların yaşatıldığı yerlerde, seçmen üzerinde dinsel ve ekonomik bir baskı vardır. Seçmenler kapalı kapılar ardında alınan kararlara katılmasa da istenilen istikamette oy vermek zorundadır. Bu bir ülkemiz gerçeğidir ve bunun bir başka adı da “Mahalle Baskısı”dır.

Bu nedenle, bu ihtimali de zayıf buluyorum. Ama bu bir ihtimaldir ve her an hayata geçirebilinecek bir ihtimaldir. Var olma mücadelesi veren her siyasetçi gibi, Aytaç Durak’ta her ihtimali masanın üzerine koymak zorundadır. Yeri ve zamanı geldiğinde değerlendirmek üzere…

  1. 8.     Bir olasılık daha var ama ben kendi adıma onu masanın üzerine koyacağını düşünemiyorum. Yine de paylaşmakta fayda vardır: Kendisinin dışında bir başka adaya destek vermek…

 “Sütten ağzı yananın yoğurdu üfleyerek içer” dedikleri gibi Aytaç Durak, bu konuda bir değil, bin kere düşünerek kararını verir. Önünde, yıllarca beraber hareket ettiği Mustafa Tuncel, Zihni Aldırmaz örnekleri varken böyle bir olasılığı masaya koymayı kesinlikle düşünmez diye düşünüyorum. Siyasette samimiyet ve güven çok önemlidir. Güveni sarsılmış bir siyasetçinin  bütün yaşanmışlıklara rağmen bir başkasına güven adına kredi açması…?

 

Aytaç Durak adına siyasi geleceğine dönük işte bir dolu ihtimal…

Netice itibariyle Adana’da seçime girecek bütün siyasi partiler, Aytaç Durak faktörünü iyi takip etmek, iyi değerlendirmek zorundadırlar.

Çünkü, Aytaç Durak, yerel seçimlerin sonucunun tek belirleyicisi konumundadır.



1830 kez okundu

Yorumlar

     31/01/2013 10:49

Zihni ne yaparsa yapsın.25 yıl Aytaç DURAk ın çantasını taşıyan adam damgasından kurtulamaz.
Misafir - murtçu hasan

     31/01/2013 10:52

Ömer ÇELİK le tüm yüzler gülecektir.
Misafir - hamza

Alternatif olmak mı?      30/01/2013 11:18

Karaisalı'yı kimse yönetmesin.Eski Yunanlılar'ın yaptığı gibi Agora'da konuları,soruları oylayalım.Günübirlik yaşayalım.Agora Meydanı da Belediye Çay Bahçesi olsun.Deli Deli Kulakları Küpeli.Heyhat ki,Adana'nın asırlık ilçesinde bir aday bulamıyoruz.Bunu okuyanlar tragedyasını yazarlar...
Misafir - Ne ve Neden

     30/01/2013 10:53

yerel seçimlerin tek belirleyicisi ÖMER ÇELİK bakanımızdır.Herkes hesabını kitabını göre yapsın.AKsini düşünen her zaman yanılır.Milleti yanlış yalan haberlerle etkilemeyi lütfen bırakalım.EKSPRES gazetesi geçen hafta bas bas bağırıyordu yeri gögü inletiyordu AYTAÇ DURAK KESİN DÖNÜYOR diye.Ne oldu?Döndü mü?Peki Dönecek mi?Pek Dönmeli mi?Peki Ömer ÇELİK bakanımız şimdi Aytaç DURAK başkana GÖbeginden ATIYORSA sen çık karşıma seçime dese yeri mi?ama demez.AK PARTİ de devlet ve 1000 yıllık devlet terbiyesi gelenegi var demez.
Misafir - AK_DELEGE

adayımız zihnidir.     29/01/2013 16:11

yıllardır tüm seçimlerde oyumuzu başkan aytaç duraka vermiş bir seçmen olarak çok çok pişmanım.Mimar Zihni geldi Karaisalımız hizmete doydu.Mezarlığımızı yaptı,tüm ilçelere otobüs koydu.OKulların bahçelerini asfaltladı.İlçede tüm ara sokakalara binlerce ton asfalt yolladı.Kızıldağa belediyenin imkanlarını seferber etti.İlk seçimde aday olmasını çok istiyoruz.Tek hatası karaisalı caddesinin adını değiştirmek oldu diyecem.ama o kadar kususr kadı kızında da olur diyecem.Mimar Zİhni adı gibi ilçeyi yeniden imar etmektedir.karapınarı düzenliyor.spor sahaları açıyor.adam daha ne yapsın.
Misafir - sait

BAŞKANIN CEZA ALDIĞI DAVALARI     29/01/2013 15:49

CEZA ALDIĞI DAVALAR 1-Durak, görevden uzaklaştırılma sürecinin başladığı 'rüşvet kasetini açıklama' davasında, 13'üncü Asliye Ceza Mahkemesi tarafından 'hakaret' suçundan 17 bin 500 lira para cezasına çarptırıldı. 2-Durak, içerisinde şarkıcısı Ferdi Tayfur'un 'Emmioğlu' şarkısıyla yapılan tanıtım CD'sinin de yer aldığı, 'seçim yasakları döneminde ilan ve afiş dağıtma yasağına ve tarafsızlığa aykırı davranmak' suçundan açılan davada, 5 ay hapis cezasına çarptırılıp cezası ertelendi. 3-Ayrıca, ASKİ'de görevli şube müdürünün, usulsüz olarak teftiş kurulu başkanlığına atanması konusunda 'görevi kötüye kullanmak' iddiasıyla yargılandığı davadan da, 5 ay hapis cezasına çarptırılıp, cezası ertelendi
Misafir - GALALI

DAVALAR BAKANLIĞI ETKİLEMEMELİ     29/01/2013 15:34

Bir başkan için her vatandaş suç duyurunda bulunabilir,hakkında davalar açılabilir. Mahkeme suçlu ilan etmediği sürece hic bir kişi suçlu ilan edilemez.Bu bir yasadır ve insan haklarında da vardır. AKP zihniyeti ne yaptı? Başkan Durak'a davalar açtırdı,sonra da soruşturmanın selameti açısından (!) el çektirdi. Bu doğru değil.Aytaç bahsedilen davalardan hep beraat etti.Masum olduğu ortaya çıktı. Sizler halen neyin peşindesiniz hemşeri düşmanlar? AKP'ye düşen tek şey,Aytaç Beyi görevine iade etmektir. Bir başbakan için söylenmiş bir laf varsa onu bu yüzden görevden almak değil,mahkemede dava açmak gerekirdi. Bu da demokrasinin değil keyfi bir yönetimin olduğunu gösterir.
Misafir - süha

devam eden davaları     29/01/2013 15:37

Başkan hakında devam eden davalar şunlardır.1- Damadına arsa satışıyla ilgili 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan dava.8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden çok sanıklı belediye çetesi davası. 2-İmar değişikliği yaptırarak eşine ait arsaya değer kazandırdığı iddiasıyla 11'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde açılan dava ile belediyeye ait arsayı eşinin üzerine geçirdiği iddiasıyla aralarında kızı ve eşinin de sanık olduğu 10'uncu Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen dava. 3-Belediyeye bağlı şirketlerden maaşlarını alıp, mesailerini Çukurova TV'de harcadıkları iddiasıyla aralarında Durak'ın da bulunduğu 16 sanıklı dava.Belediyeye ait kafeterya ve reklam panolarını, belediye şirketlerine usulsüz kiraya verdirdiği iddiasıyla 2'inci Sulh Ceza Mahkemesi'nde devam eden dava.4-Ayrıca, Durak ile tutuklu Meclis Başkanvekili Mustafa Tuncel arasında, karara çıkan ve halen devam eden hakaret davaları da bulunuyor
Misafir - galalı seçmen

     29/01/2013 13:03

helal olsun büyük başkana adanayı adana yapan ve karaisalıya doğru adanayı yaklaştıran şu anda karahandan salbaşa doğru adanayı taşıyan büyük başkan helal sana adanayı yaklaştıkça karaisalı kendilğinden gelişir.
Misafir - aziz

     29/01/2013 10:24

Ne aytaç durak,ne M.ali bilici,ne aldırmaz,ne de Belediyesinin Astsolisti şimdi devir MUstafa TOPAL devri.Mustafa TOPAL etrafında toplanalım murtçu kardeşlerim.Mustaa TOPAL abimizle kenetlenelim.MUstafa TOPAL ile hem adana hemde karaisalı ve hemde kızıldağ çağ atlar.devrim yapar.
Misafir - öz murtçu özzzzz

     29/01/2013 10:53

MUstafa TOPAL beyi adana büyükşehir belediye başkanlığı koltugunda görmek isteriz.
Misafir - selim

var mı?yok mu?     29/01/2013 10:02

süha el çektirme demek.hakkında yüzlerce dosya var yargıya git aklanda geel demek.başbakana karşı nasıl konuşulur ögrende gel demek.devlet terbiyesinde başbakana göbeginden atoyorsa sen çık karşıma seçime varmı?yok mu ?ögrende gel demek.
Misafir - kuşdemir

     29/01/2013 10:12

SORUŞTURMANIN SELAMETİ AÇISINDAN AYTAÇ DURAK 28.01.2013 TARİHİ İTİBARİ İLE 2 AY DAHA GÖREVİNDEN UZAKLAŞTIRILMIŞTIR.BİR MURTÇU OLARAK BUNU YAZMAK ÇOK ÇOK ACI AMA DOĞRUSU BU.KEŞKE BAŞBAKANA O LAFI ETMESEYDİ.KEŞKE MENEKŞE VE SÜLEYMAN DEMİRELDEKİ GARİBANLARIN ARSALARINI EŞİNİN VE DAMADININ ÜSTÜNE ALMASAYDI.KEŞKE KEŞKE.KEŞKE.....KEŞKE SADECE ADANA HALKI VE KARAİSALI HALKI İÇİN ÇALIŞSAYDI KENDİSİNİ FEDA ETSEYDİ.ŞİMDİ TÜM MURTÇULAR VE ADANA HALKI ARKASSINDA OLURDU.ADANAYI TİTRETİRDİ.İNLETİRDİ.HALKIN GÖZÜNDE İNNADIRICILIGINI DA YİTİRDİ.NEYSE OLAN OLDU ARTIK.İNŞALLAH 2 AY SONRA BAŞKANIMIZ GÖREVİNE İADE EDİLİR.ŞİMDİDEN DUA EDİN.
Misafir - ÇATALAN HALKI ADINA

     29/01/2013 09:59

aytaç durak hakkındaki tüm ama TÜM davalardan aklanmadığı sürece soruşturmanın selameti açısından el çektirme devam edecektir.bu kendi iyiliği için AK PARTİ ye dua etmelidir gece gündüz.bak aklanıpta gelecek.
Misafir - ne neden niçin?

EL ÇEKTİRME DE NE DEMEK?     28/01/2013 21:24

Sayın Aytaç Durak AK Partiden seçilmiş olsaydı ve iktidarda da CHP veya MHP olsaydı. Ve Aytaç. Durak'ı soruşturmanın selameti bakımından görevinden el çektirseydiler, hoşunuza gidermiydi AKP'liler.Sizin demokrasi anlayışınız bu kadar işte. Kimse halkın seçtiği bir başkanı görevden alamaz. Alırsa onu halk nasıl seçtiyse öyle alır demeliydiniz, fikri bozuklar. Hemşehri düşmanları...Bunun adı faşizmdir. Sizlerde faşistlersiniz.Çanak yalayıcıları
Misafir - süha

     28/01/2013 16:55

halkın oylarıyla seçilmiş bir başkanın görevden el çektirilmesini kınıyoyorum. sanki ömer çelik 11 yıldır milletvekili değilmiş gibi bundan sonra sağlam yatırımlar alacaz diyenlerde şaşıyorum..
Misafir - plaketçi

     28/01/2013 16:25

ya kardeşim oraya gitmesin buraya gitmesin diyorsunuz.Güzel de bu adam nerden aday olacak peki söylermisiniz.bağımsızda koysa doğru söylüyorsunuz 10 binden fazla oy alamaz.peki nerden koyacak söyleyin ya.sakın osman pamukoğlunun hak ve eşitlik partisi demeyin.onun da aldığı oy oranı ortada.
Misafir - zahit

     28/01/2013 16:18

BDP ye gitmez bence.Giderse yazık olur.Kendi kendisini bitirmiş olur.
Misafir - ufuk

     28/01/2013 16:27

hakkndaki davalardan aklanıp gelirse MHP olarak kapımızı açabiliriz.
Misafir - ülkücü

     28/01/2013 15:22

adana büyükşehir belediye başka adayımız ilçemizin en çok sevilen ve 24 saat çalışan siyasetçisi Sayın SITKI POLAT beydir.kendisini sonuna kadar destekleyeceğiz biz murtçular olarak.
Misafir - ilçe halkı adına

     28/01/2013 14:50

aytaç durak CHP den aday olsa seçilse dahi o koltuğa oturabilr mi sizce?AK PARTİ ve Bakan Ömer Bey Başbakanımıza Göbeğinden Atıyorsa Sen çık karşıma Seçime diyen birisini affedebilir mi?O lafı hazmedebilir mi?Mümkünmü?
Misafir - celal

     28/01/2013 14:55

AK PARTİ kendi içinden mutlaka bir aday çı9kartacaktır.Yoksa kendisi ile çelişir.Ve mutlaka da kazanacaktır.kazanan çünkü adana olacaktır.
Misafir - çetin

     28/01/2013 14:32

bu adanamızda aytaç duraktan başka belediye başkanlığı yapacak adam yoksa bu adana bitmiş demektir.
Misafir - salim

     28/01/2013 14:11

Yıllardır gitmediği parti kalmadı aytaç durakın Bence bu kez tüm kapılar kapalı olduüu için BDP nin kapısını çalar mı?zamanla göreceğiz.
Misafir - mr_erenler

     28/01/2013 14:44

BENCE DE İLÇEDE ADAY OLABİLCEK TEK ADAY CUMALİ DELİ (HEPİNİZDEN AKILLI) ABİMİZDİR.
Misafir - GERÇEKCİ KEMAL

....     28/01/2013 13:23

Ne AKP,ne MHP,ne de Durak...TEk geçerli aday Cumali Deli.İşin şakası bir tarafa artık eskilerle değil eskimeyenlerle uğraşalım.Aziz Nesin dinsiz öldü fakat çoğu inanmıştan çok hizmet etmiştir bu ülkeye.Bilmeyen açsın kitaplarını okusun.Temcit Pilavı istemiyoruz.BOP eş başkanlarının,iktidar kompradorlarının adaylarını geri dönüşüm kutusuna yollayalım.
Misafir - Ne ve Neden

     28/01/2013 13:05

farkındamısınız son günlerde gene birileri gene adana halkı üzerinden planlar yapmakta.Aytaç DURAK bbaşkanımızı piyasaya sürmeye kalkışmaktadır.Bunların kim ve kimler tarafından ne için yapıldığını adana halkı bilmektedir.Adana halkı eski adana halkı değildir.Karaisalı ise 3 yıl önceki karaisalı hiç değildir.AK koyunu KARA koyunu ayırt edebilmektedir artık.Ona görede dişini bilemektedir.ÇUKUROVA TV çalışanlarının maaşlarını Belediyeden aldığı mahkeme davalarını yakınen takip etmektedir.Menekşe ve Süleyman demireldeki arsaları kimler ucuz ucuz eşine ve damadının üstüne geçirtti bilmektedir.Bu adana halkı bu kez sağ gösterip soldan darbeyi vuracaktır.ÖMER ÇELİK bakanımızla bu il ilkkez şaha kalkacaktır.Ömer ÇELİK bakanımızla bu il artık arzu etttiği tüm yatırımları ve hizmetleri alacaktır.
Misafir - AK_PARTİLİ

     28/01/2013 12:42

Sayın adem selçuk bey koca adanada aytaç duraktan başka aday yokmu?böyle yazmakla adanaya ve yetişmiş insanlara hakaret etmiş olmuyor musunuz?AYtaç durak hala menekşe ve süleyman demireldeki trilyonluk arsaları eniştesi ve eşinin üstüne geçirtmesi davalarından yargılanıyor.Adanada ve ilçede büyükşehir belediyesi başkanlığı yapabilecek yüzlerce aday olduğunu unutma.Sizlerin aytaç beye nasihat etmesi gerekirdi.bir kenara çekil gençlere yer aç diye.80 yaşına merdiven dayamış birisini 25 yaşında gibi önümüze sürmeyi bir kenara bırakın artık.AK PARTİ de de MHP dede yüzlerce aday var genç zımba gibi.SOner ÇETİNİ yabana atma.Ömer Çeliki yabana atma.M.Ali Biliciyi yabana atma.MHP den Salih GÖKÇEyi yabana atma.BUnların hepsi aytaç duraktan yüz kat daha iyi yaparlar emin ol.hepssi de vizyon sahibidir.Hadi hiçbirisi aday olmadı diyelim MUSTAFA TOPAL abimiz neden olmasın.nesi eksik.lütfen halkı yanlış yönlendirmeyelim.halk zaten tüm gerçekleri biliyor.bu kez yüzler Mustafa TOPAL la gülecektir.
Misafir - MHP li genç

     28/01/2013 12:25

Hayal aleminde yazılmış bir yazı.AK PARTİ Başbakanına GÖBBEĞİNDEN ATIYORSA SEN ÇIK KARŞIMA SEÇİME diyen birsini aday gösterebilir mi?Gösterirse de halkın gözünde inadırıcı olup kazanabilir mi?CHP ise KILIÇDAROĞLu arsa yolsuzlukların gündeme getirmemişmiydi?nasıl aday gösterebilir CHP?.Mümkün mü.MHP ise DEvlet Bey randevu dahi vermeden kapı dışına koymadı mı?İçeri nerden girecek kapı kapalı.Pencereyi de bastırmışlar.Girecek yer yok.Bağımsız aday olur mu dersen?Alacağı oy 5 bin ile 7 bin arasında olacağını AYtaç DURAK hepinizden daha iyi bilmektedir.Sizler böyle gaz vermeyi lütfen bırakınız.En güzel yapacağı iş ise kenara çekilip torunlarını sevmek yaylasına gitmek dinlenmek.Bizim adayımız ÖMER ÇELİK abimizdir.Herkes hesabını iyi yapsın.
Misafir - AK_DELEGE

AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339