Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi7
Bugün Toplam112
Toplam Ziyaret1681197

"DEVLET PKK ÖNÜNDE DİZ ÇÖKTÜRÜLMEK İSTENİYOR"

 


MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz TBMM’nde MHP grubu adına yaptığı konuşmada PKK terör örgütüne verilen sözlerin yerine getirildiğini ve bu taleplerin AKP tarafından Türk milletine dayatıldığını iddia etti.

 

MHP’li Yılmaz meclis kürsüsünden yaptığı konuşmada,

 

“Habur'da teröristleri karşılama, Oslo görüşmeleri, açlık grevleri, bu süreci iyi analiz etmek lazım. Habur'da teröristleri karşılatanlar, çadır mahkemeleri kuranlar, Oslo görüşmelerinde PKK'ya söz verenler, Altmış sekiz gün süren açlık grevlerini sona erdirmeyip devletin basiretini ayaklar altına alanlar, bugün gazi Mecliste bu tasarıyı getirenlerle aynı zihniyetteki insanlardır. Yıllarca bu milletin kanını emmiş bir terör örgütünün talepleri, milletimizin şahitliğinde AKP vasıtasıyla dayatılmaktadır”.

 

DEVLET PKK ÖNÜNDE DİZ ÇÖKTÜRÜLMEK İSTENİYOR

 Ana dilde savunmanın stratejik araç gibi kullanılmak istendiğini iddia eden Yılmaz,

“Asırlardır dünya üzerinde hiçbir egemen gücün hâkimiyeti altına alamadığı bu millet iradesiyle kurulan Türkiye Cumhuriyeti devleti, bu iktidar ile âdeta PKK karşısında diz çöktürülmek istenmiştir ve gelinen süreçte, açlık grevlerinde PKK'nın talepleri arasında olan ana dilde savunma hakkı bugün görüşülüyor. 
İster lehte ister aleyhte olsun, ana dilde savunma üzerine söylenecek sözlerin gerçek anlamını bulabilmesi için ele aldığımız kavramın hangi bağlamda değerlendirilebileceğinin bilinmesi gerekir. Ana dilde savunmayı stratejik bir araç gibi kullanmak, hem ayrılıkçı çevrelerin hem de iktidarın paylaştığı bir tutum hâline gelmiştir. Her iki odak da söz konusu kavramın insan hakları konsepti içerisinde düşünülmesi gerektiği konusunda hemfikirdir. Bunun da ötesinde, başka türlü yorumlar olabileceği fikrine de kapalıdırlar. 
Ne var ki, iktidar partisiyle ayrılıkçı terörün müdafileri istedikleri kadar hemfikir olsunlar, bugün içinde bulunduğumuz ve AKP'nin müsebbibi olduğu durum, ana dilde savunma kavramını insan hakları bağlamında düşünüp, değerlendirmemize engeldir. 
Her parça bir bütün içerisinde anlamlıdır. Türkiye'de, Oslo'dan Habur'a, İmralı'dan Kandil'e AKP iktidarları pratiğinin gösterdiği ana dilde savunmanın ayrılıkçı bir bütünün parçası olduğudur. Bundan dolayı da insan hakları bütünü içinde değerlendirilmesi beklenmemelidir.

 

TEK SORUMLU İKTİDAR

MHP’li Yılmaz konuşmasının devamında, “Başbakan, kendi aklında netleştiremediğini belli ettiği devlet ve siyasi iktidar kavramlarını kendinden başkalarının da tefrik edemeyeceğini umarak siyasi adımlarını atmaktadır. Oslo görüşmelerinin ifşa edilmesiyle gündeme gelen "Şerefsiz" tartışmalarında bu yolu denemiştir. Kendisine sayısız danışmanının bildirmediğini ben söyleyeyim: Devlet memurları eliyle gerçekleştirilmiş olsa da, siyasi sonuç doğuran her türden eylemin tek sorumlusu siyasi iktidardır. Başbakan, "Götürüsü olanı devlet yaptı, getirisi olanı ben yaptım." demekle kendisini güldürmekten fazlasını başaramaz. İsterse siyasi iktidarın emrinde bir memur olan Oslo görüşmecisinin XIV. Louis gibi "Devlet benim." dediğini bir hayal etsin, belki işi kolaylaşır. 
Ana dilde savunma siyasi bir karardır ve büyük siyasi resim içinde değerlendirilmek durumundadır. Siyasi bir kararı devlet politikası anlayışına sığınarak hayata geçirmeyi istemek halkı aldatmak olduğu kadar, bir siyasi iktidarın kendi politikalarına güvensizliğinin de bir göstergesidir”.

 

AYRIŞMA BİRLİK VE BERABERLİĞE HİZMET ETMEZ

 TBMM’sinde görüşülen ilgili maddenin ülkenin birlik ve beraberliğine hizmet etmeyeceğini söyleyen MHP’li Yılmaz, “İktidar, siyasi eylemlerin sonuçlarını devlet kavramına mal etmeye kalkışmamalıdır. Sorarım, böylesine bir ayrışmanın birlik ve beraberliğe hizmet edeceğine AKP dışında kim inanabilir? Meclisin geldiği durum da bunu gösteriyor, amaç ortakları bile inanmaz. Biraz önce söyledi, "Bununla yetinmeyeceğiz." dedi. Zira, onlar da ne olacağını iyi biliyorlar. Onların iyi bilmeleri sayesindedir ki bizler de ana dilde savunmanın bir ara konak olduğunu biliyoruz. Bu konuda ikna olmak isteyen varsa salı günkü grup konuşmalarında "Sizi İmralı'ya gönderen Başbakan benim." diyen AKP Genel Başkanı ile "Ayrı bir halk olacak mıyız?" diye soran BDP Genel Başkanının sözlerini bir arada düşünmeyi denesinler.

 

BU DEVLETİN ADI TÜRK DEVLETİDİR
MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz konuşmasının sonunda şu görüşlere yer verdi, “Savunma ana dilde yapılacaksa iddianamenin neden Türkçe olduğu sorulmayacak mıdır? Ana dilde iddianame istendiğinde bunu hangi savcı hazırlayacaktır? Kendisini Kürtçe daha iyi ifade edeceğini savunan PKK'lı bir sanığın karşısına, iddianameyi Lazca daha iyi hazırlayacağını savunan bir savcı çıkarsa ne olacak? Bir hâkim de hükmü kendi ana dilinde okumak isterse ne olacak? Yargıtayda ana dillere göre yeni daireler mi ihdas edilecek? Kendimizi zorlamayalım. Babil Kulesi'nin neden tamamlanmadığını herkes biliyor. 

Sayın milletvekilleri, AKP zihniyetinin ebedi şefi Başbakan ve amaç birliği içinde olduğu ayrılıkçı terörün müdafileri başta olmak üzere, Türklük kavramından rahatsız olan herkes, şunu iyi bilsin ve asla unutmasın: Bu devletin adı Oğuz veya Kayı değildir, Türk devletidir. Bu devletin uyruğu da hâliyle Türk milletidir.



744 kez okundu

Yorumlar

     29/01/2013 10:50

Sayın milletvekilim bu devlet 1915 yılında bile dünyanın tüm donanmaları karşısında dahi diz çökmedi.Diz çöktürülemedi.Şİmdi 3-5 çapulcuya mı diz çökecek.Bu TÜRKİYE DEVLETİ VAR OLDUĞU SÜRECE HİÇBİR GÜÇ KARŞISINDA DİZ ÇÖKMEYECEKTİR.
Misafir - öz murtçu

AlışSatış
Dolar32.486832.6170
Euro34.601234.7398