Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi8
Bugün Toplam539
Toplam Ziyaret1681624

Baş, ekonomi dünyasını ilgilendiren konuların dışında halkı da yakından ilgilendirecek Disneyland’ın Adana’da kurulması gerektiğini bildir

Adana Ticaret Odası (ATO)  Yönetim Kurulu eski Başkanı Şaban Baş, ATO Başkanlığını yeniden seçilmesi halinde Adana’yı finans merkezi yapacağını söyledi.

  Baş, Akdeniz TV’de Yüksel Evsen’in hazırlayıp sunduğu “Sürmanşet” adlı programa konuk oldu. Burada Evsen’in sorularını cevaplayan ATO eski Başkanı Şaban Baş, 10 yıllık başkanlık süresince yaptığı hizmetleri anlatırken, yeniden seçilmesi halinde Adana’ya yönelik projelerinin bir kısmının ipuçlarını verdi. Adana’yı finans merkezi haline getireceğin açıklayan Baş, ekonomi dünyasını ilgilendiren konuların dışında halkı da yakından ilgilendirecek Disneyland’ın Adana’da kurulması gerektiğini bildirdi. Disneyland’ın kurulduğu ülkelerin ekonomisinin canlandığını kaydeden Baş, “Adana’da kurulacak Disneyland eğlence merkezi de Adana’yı hareketlendirecektir. Bunun için yerel yönetimlerin ve Valiliğin de işin içine girmesi gerekir” dedi.

  Baş, “ATO Yönetim Kurulu Başkanlığım sırasında alıveriş günleri, fuarlar, kalıcı fuar hizmeti,  ekonomik işbirliği forumu gibi, ayrıca Başbakanı ve bakanları işadamlarıyla buluşturma çalışmalarını gerçekleştirdim. Son zamanlarda söyleyip yarım kalan vakıf üniversitesi, bölgesel havacılık ve Adamamızın cazibe merkezi olabilmesi gibi eksik kalan ve yapılması gereken birçok somut projeyi gerçekleştirmek için adayım. 10 yıllık ATO Yönetim Kurulu Başkanlığı tecrübeme dayanarak yarım kalan hizmetleri tamamlayacağım” dedi.

  ATO Meslek Komitesi seçiminin 9 Şubat 2013 Cumartesi günü Adana Büyükşehir Belediyesi yanındaki Abdurrahim Gizer İlköğretim Okulunda gerçekleştirileceğini ifade eden Baş, 107 kişilik ATO Meclisinde Yönetim Kurulu ve Yönetim Kurulu Başkanı ile meclis başkanı seçiminin yanı sıra 24 kişilik TOBB Temsilcisinin de seçileceğini vurguladı. Seçimlerde vekaleten oy kullanmanın söz konusu olmadığını anlatan Baş, “Seçme ve seçilme hakkına sahip olan her üye özgürce gelip oyunu kullanmalıdır” dedi.

 

  DİSNEYLAND NEDİR?

  DisneylandABD'nin Anaheim (Los Angeles yörekenti) kentinde bulunan bir eğlence merkezidir. ABD'li canlı resimci ve film yapımcısı Walt Disney tarafından 17 Temmuz 1955'te kuruldu. Dünya'nın en büyük eğlence parkı ve önemli bir turizm merkezi olan Disneyland, sanatçının kahramanlarını yaşatan düzenlemeleri ve donatımlarıyla daha çok çocukların ilgisini çeken bir panayır durumundadır. Bugün, birçok iş dalını içeren Walt Disney Kurumu'nun bir bölümüdür. Disneyland, ABD’nin yanı sıra Fransa’da da kurulmuştur.

 



765 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.432432.5624
Euro34.631634.7704