Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi14
Bugün Toplam727
Toplam Ziyaret1668369

Adana Emniyet Müdürlüğü, iş vaadiyle kandırdığı kadınlara tehdit ve zorla fuhuş yaptırdığı ileri sürülen 18 kişilik organize suç örgütünü çökertti. Adliyeye sevk edilen 18 kişiden 16’sı tutuklandı.

Adana Emniyet Müdürlüğü, iş vaadiyle kandırdığı kadınlara tehdit ve zorla fuhuş yaptırdığı ileri sürülen 18 kişilik organize suç örgütünü çökertti. Adliyeye sevk edilen 18 kişiden 16’sı tutuklandı. 

Edinilen bilgiye göre, Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Ahlak Büro Amirliği ekipleri, gelen bir ihbar üzerine M.O. liderliğinde "fuhuş amaçlı organize suç örgütü" kurulduğunu tespit etti. Polis, savcılıktan aldığı izinle teknik ve fiziki takibe başladı. 2 aylık çalışma sonucunda M.O.'nun yanına aldığı Z.D., K.D., L.S. ve J.T. isimli kadınlarla yabancı uyruklu ve Türk kızlarını iş vaadiyle kandırıp zorla fuhuş yaptırdığı belirlendi. Bunun üzerine polis, 21 Aralık günü operasyon için düğmeye bastı. Adana, Niğde ve Gaziantep'te eş zamanlı olarak çok sayıda noktaya 250 polisle operasyon düzenlendi. Yapılan operasyonda M.O. ile birlikte 18 kişi gözaltına alınırken, 4'ü yabancı uyruklu 13 kadın da çetenin elinden kurtarıldı. Yabancı uyruklu kadınlar sınır dışı edildi. 

Zanlıların sorgusunda çete üyesi 4 kadının kadınlarla irtibata geçip, onları "bakıcılık, dadılık, temizlik görevlisi" işine girecekleri vaadiyle kandırdığı, daha sonra ise fuhuş yaptırdığı belirlendi. Ayrıca fuhuş batağına düşürülen ancak fuhuş yapmak istemeyen kadınların çete üyeleri tarafından tehdit edildiği öğrenildi. 

Emniyetteki sorgularının ardından "fuhuş amaçlı organize suç örgütü kurmak, yönetmek, fuhuş amaçlı insan ticareti yapmak, fuhuş için yer ve imkan sağlamak, fuhuşa aracılık etmek" suçlarından adliyeye sevk edilen zanlılardan 16'sı tutuklanırken, 2'si tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.



736 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339