Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi13
Bugün Toplam615
Toplam Ziyaret1687124

Bundan sonra Adana’da bir tek cami değil bütün imar değişikliklerinde yeni bir sayfa açılacağı mesajını veren Yağcı, CHP ve MHP İl Başkanlarını da göreve davet etti

 

 

Bugün bir basın toplantısı düzenleyen AK Parti Adana İl Başkanı Sayın Ziyaeddin Yağcı açık ve net konuştu, “Bu imar değişikliğine 1 AK Partili meclis üyesi ‘evet’ demiştir. Artık bence bu arkadaş AK Partili de değildir. Tüm imar değişiklikleriyle ilgili, yanlışlığa alet olanlar, gayri meşru ilişki içinde bulunanlar bilsinler ki bizimle yol gitmek istiyorlarsa bu şekilde devam edemezler.”

 

AK Parti Adana İl Başkanı Ziyaeddin Yağcı, Adana Büyükşehir Belediye Meclisi’nin aralık ayı son oturumda görüşülen ve büyük tartışmalara yol açan 1/5000’lik imar planları hakkında sert açıklamalar yaptı.

 

PARTİMİZİN YIPRATILMASINA ASLA İZİN VERMEYİZ

Yağcı, Gazipaşa’daki ibadet alanının, ticari alan olarak değiştirilmesini sağlayan oylamada 10 ‘evet’, 9 ‘hayır’ oyunun çıktığını hatırlatarak, “Bazı basın yayın organlarında, bu oylama üzerinden partimiz yıpratılmak isteniyor. Bu 10 evet oyunun içerisinde 1 tane AK Partili vardı. Ona da AK partili ‘idi’ diyorum. Onun dışında 8 üyesi olan MHP’nin 4 üyesi ‘evet’ oyu kullandı, 4 üyesi de çekimser kaldı. CHP’nin 3 üyesi ‘evet’, 3 üyesi ‘hayır’ oyu kullandı 2 üyesi de meclise gelmedi. MHP’ye laf yok, CHP’ye laf yok ama AK Parti töhmet altında tutuluyor. 1 AK Partili meclis üyesinin ‘evet’ oyu vermesi, sanki bütün AK Partili meclis üyeleri ‘evet’ demiş gibi lanse edilmiştir. Gücüm ve yetkimin verdiği şekilde siyasi ve hukuki olarak bu alanın cami yerine dönmesi ve cami yapılması için elimden geleni yapacağım. Hiç kimse Adana’nın müşterek menfaatlerini bir kişinin cebine koyamaz” diyen Ziyaeddin Yağcı, “Biz ilkeli bir partiyiz. Bir meclis üyemizin ‘evet’ dediği bir imar değişikliği için partimizin yıpratılmasına asla izin vermeyiz” şeklinde konuştu.


ALDIRMAZ’I GÖREVE DAVET ETTİ

“Büyükşehir Belediye Başkan vekilini göreve davet ediyorum. Yanlış hesap Bağdat’tan döner. Bağdat’a varmadan Büyükşehir Belediyesinden dönmesini bekliyoruz. Ayrıca belediyemizin o arsayı istimlâk ederek cami yapılmasına öncülük etmesini bekliyoruz. Sonrasında halkımız gereğini yapar, bugüne kadar olduğu gibi yine camisini kendisi tamamlar ve içinde de ibadet eder. Büyükşehir Belediye Başkan vekilinden tüm yanlış imar kararlarını tekrar meclise iade etmesini istiyorum. Eğer bu imar değişikliği tekrar meclise iade dilmezse bugünden itibaren, yanlış ve gayri meşru yapılan tüm imar değişikliklerini parsel parsel ortaya çıkartılır, gereği neyse de yapılır. Gerekirse meclis üyelerimiz vasıtasıyla yanlış kararlara itiraz ederek yeniden meclis gündemine gelmesini sağlarız; gerekirse de yargı yoluna başvurarak bu yanlışlıkların iptalini sağlarız. Herkes hesabını böyle bilsin, adımını öyle atsın” ifadelerini kullandı.

 

ESKİ ARKADAŞIMIZ DESEK DAHA İYİ OLUR
Ziyaeddin Yağcı, ibadet alanının ticari alana dönüştürülmesi yönünde oy kullanan AK Partili Murat Türk’ten ‘eski arkadaşımız’ diye bahsetti. Gazetecilerin, ‘Murat Türk partiden ihraç edildi mi?’ sorusuna, “Ne icap ediyorsa yapılacaktır” diyerek karşılık veren Yağcı, “Bu arkadaşımız aynı zamanda Yüreğir Belediyesi Başkan Vekilliğini yapmaktadır. Orada da gereği yapılacaktır” diye konuştu. Yağcı, konuyla ilgili görüşmelerde çekimser oy kullanan partililerinin yaptıkları savunmaların da araştırılacağını kaydetti.

İbadet alanının korunmasına yönelik siyasi ve hukuki olarak ellerinden ne geliyorlarsa yapacaklarını vurgulayan Yağcı, şunları söyledi:

“Bu imar tadilatında tek problem bu cami alanında değil. Olan bütün yanlışlıkların üzerine hep beraber gitmemiz lazım. 25 binlik planın içinde yer alan ilkelerimize uymayan bütün 5000’likler nazarımızda gayri meşrudur.”

 

MÜFTÜLÜKTEN BELGE ALDIK AÇIKLAMASI YALAN

AK Parti İl Başkanı Sayın Ziyaeddin Yağcı, ibadet alanın Adana Müftülüğünden ‘O bölgede camiye ihtiyaç yoktur’ diyerek alındığı iddia edilen bir yazı ile belediye meclisinden geçtiği iddiasına karşılıkta, elinde ilgili alanla ilgili 2002 yılından bu yana yapılan bütün müftülük yazışmalarını gösteren Ziyaeddin Yağcı, il müftülüğünün ‘O bölgede camiye ihtiyaç vardır’ yazısını da basın temsilcilerine göstererek kamuoyu ile paylaşmış oldu.

 

Bundan sonra Adana’da bir tek cami değil bütün imar değişikliklerinde yeni bir sayfa açılacağı mesajını veren Yağcı, CHP ve MHP İl Başkanlarını da göreve davet etti



799 kez okundu

Yorumlar

     20/12/2012 09:44

EN AZ 100 TİRİLYONLUK BİR ARSA VE RANTTAN BAHSEDİLİYOR.KİMLER BU 100 TİRİLYON DEGERİNDEKİ ARSANIN CAMİ DEĞİL DE İŞYERİ MERKEZİ OLMASI İÇİN EL KALDIRDI EVET DEDİ YADA ÇEKİMSER KALARAK EVET ÇIKMASINA VESİLE OLDU VAHİT BEY NE OLURSUNUZ OY VERENLERİN VERDİKLERİ OYLARI ARAŞTIRIP YAZAR MISINIZ?
Misafir - ERSİN

     19/12/2012 14:14

PARTİMİZDE AYKIRI DAVRANAN KİM OLURSA OLSUN DERHAL ATILMALI.ÇÜNKÜ BİZLER NE MHP YİZ.NE DE CHP.ONLAR AYRI TELLERDEN ÇALABİLİRLER.RANTA ORTAK BİLE OLABİLİRLER.AMA AK PARTİ DE NE RANT OLUR NEDE VURGUN.AKLINIZDAN DAHİ GEÇİRMEYİNİZ.TŞK ZİYAEDDİN YAĞCI.SAĞOL VAROL.
Misafir - AK PARTİLİ

     19/12/2012 11:37

ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDEKİ DOSTLARIM AZ ÖNCE ARADILAR VE RİFAT KÖROĞLU BEYİN EVET OYU VERDİĞİNİ BABACAN DURAK BEYİNDE ÇEKİMSER OY (PASİF DESTEK DEMEK) KULLANDIĞINI SÖYLEDİLER.ADANA VE KARAİSALI HALKININ BİLGİSİNE SUNULUR.
Misafir - MUSTAFA KARAKUŞ

     19/12/2012 09:56

Sayın Zİyaeddin YAĞCI bey Meclis üyeniz Murat TÜRK'ü AK PARTİ den atmakla ne kadar da büyük ve temiz bir parti olduğunuzu birkez daha ispatladınız.Bu AK PARTİ yi ülkede hiçbir parti yıkamaz.ÇÜnkü partinin ilkeleri olmalı,disiplini olmalı.Orası cidddi bir kurumdur.Tşk size ve AK PARTİMİZE.Peki bu oylamada EVET diyen MHP meclis üyeleri hakkında MHP ne düşünüyor acaba?CHP ne ne düşünüyor acaba?
Misafir - AK DELEGE

     19/12/2012 09:19

Karaisalı Hemşerim Rifat KÖROĞLU ile Belediye Başkanımız Babacan DURAK bu oylamada hangi oyu verdiler Cami alanına İş merkezi yapılmasına EVET mi yoksa HAYIR mı dediler acilen birileri açıklasın.Gündemi takip edemediğim için bilmiyorum.
Misafir - Karaisalılı OSMAN

     19/12/2012 09:08

Bu oylamada kimler EVET dedi.Vahit Bey lütfen onları yazar mısınız?Adana halkı ve Karaisalı halk bilsin lütfen.
Misafir - eren şahan

AlışSatış
Dolar32.451932.5820
Euro34.798834.9382