Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi4
Bugün Toplam733
Toplam Ziyaret1681818

0n yılda onlarca yıl geriledik

MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, Adana’nın AKP iktidarı döneminde her alanda gerilediğini, unutulup terk edildiğini iddia etti.

 

On yıllık AKP iktidarının güzel Adana’yı problemler yumağı haline getirdiğini öne süren MHP’li Yılmaz, “ Bugün gelinen noktada işsizlik sorunu sıralamasında Şırnak’tan sonra ikinci il, BDDK’nın 2011 yılı son verilerine göre batık kredi sıralamasında Türkiye şampiyonu, 208 milyon liralık kredi kartı batağı ile de Türkiye’nin en çok kredi kartı borcu olan iller sıralamasında ilk sıraya oturmuştur” Dedi.

 

Adana, Türkiye Cumhuriyetinin ilk sanayileşen bölgelerinden biri olması, köklü bir sanayileşme geleneği ve sermaye birikimi oluşturması sebebiyle Türkiye ekonomisi için önemli bir ilimizdir ancak her gün yoksulluk, işsizlik sorunlarıyla gerileyen ekonomik olumsuzlar içerisinde kıvranmaktadır” iddiasında bulunan MHP’li Yılmaz, Adana’nın 2002 yılında kamu yatırımları sıralamasındaki yerinin 551.285 TL ile 3. sırada iken 2011 yılında kamu yatırımlarının illere göre dağılımında 198.521 TL ile son sıralara itildiğini söyleyen MHP’li Yılmaz, “ÖSYS’ de Türkiye de iller sıralamasında 42. Sırada yer alırken, orta öğretime geçiş sisteminde ise ancak 56. Sırada yer alabilmiştir” Şeklinde konuştu.

 

ADANA MAZİSİNİ ARIYOR

 

MHP Adana milletvekili Seyfettin Yılmaz, “Adana Tarım ekonomisinin ayağa kalkmasında ve sanayileşmeye doğru atılan ilk cesur adımlarda Adana’nın izi vardır. Türkiye ekonomisinin büyümesi için gerekli olan sermaye birikimini oluşturmuş ve bunun tüm ülke çapında yatırımlara dönüşmesinde ön ayak olmuştur. Fakat on yıllık AKP iktidarı güzel Adana’mızı problemler yumağı haline getirmiştir. Bugün gelinen noktada ise işsizlik sorunu sıralamasında Şırnak’tan sonra ikinci il konumundadır. BDDK’nın 2011 yılı son verilerine göre batık kredi sıralamasında Türkiye şampiyonu, 208 milyon liralık kredi kartı batağı ile de Türkiye’nin en çok kredi kartı borcu olan iller sıralamasında ilk sıraya oturmuştur. 2011 yılında kamu yatırımlarının illere göre dağılımında 198.521 TL ile son sıralarda yer almış, oysa ki Adana ilimiz, kamu yatırımlarında 2002 yılında 551.285 TL ile 3. sırada yer almıştır”. Eğitimde de durum iç açıcı görülmemektedir. ÖSYS’ de Türkiye de iller sıralamasında 42. Sırada yer alırken, orta öğretime geçiş sisteminde ise ancak 56. Sırada yer alabilmiştir”. İddialarında bulundu

 

ADANA GERİLİYOR “GELİN BUNUN ÖNLEMİNİ ALIN”

 

Adana her gün yoksulluk, işsizlik sorunlarıyla gerileyen bir ekonomiyle karşı karşıya olduğunu söyleyen MHP’li Yılmaz, “ Buradan hükümet yetkililerine sesleniyorum! Artık Adana’yı ajandanıza alın. Kendi kaderine terk edilmiş bir il konumuna sokmayın. Seçimden önce verdiğiniz sözleri yerine getirin. MHP olarak hükümete her platformda Adana‘yı getirdiği noktayı hatırlatacağız, Hükümetin verdiği sözlerin yerine getirilmesi için işin peşini bırakmayacağız.

 

Adana’nın sosyoekonomik sorunlarından kurtulması için projeler önereceğiz. Adana için hür türlü katkıda bulunmaya hazırız. Eleştiren bir mantıkla değil Adana için yapılan her işi destekleyen bir sürecin takipçisi olacağız”. Dedi.



768 kez okundu

Yorumlar

sen     30/11/2012 18:31

syn seyfettin bey sen degilmiydin bu hükümet gibi hükümet daha gelmedi gelmezde bunda üç yıl once?şimdi ahcam kesiyorsun??senide gördük aytac beyle birlikte milletin keçisine göz diktiniz kaç tane ocak söndü sizin yüzünüzden acaba rahatmı şimdi??
Misafir - aladaglı

AlışSatış
Dolar32.486832.6170
Euro34.601234.7398