Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi9
Bugün Toplam113
Toplam Ziyaret1667755

Adana Tarım Fuarı kapsamında, Türkiye’de ilk kez, Adana İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Tüyap Adana Fuarcılık A.Ş.’nin işbirliği ile “Çiftçi Muhtarlar Yarışıyor” isimli bilgi yarışması düzenlendi

 

Adana Tarım Fuarı kapsamında, Türkiye’de ilk kez, Adana İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Tüyap Adana Fuarcılık A.Ş.’nin işbirliği ile “Çiftçi Muhtarlar Yarışıyor” isimli bilgi yarışması düzenlendi. Adana İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından, Adana iline bağlı 15 ilçenin köy muhtarının katıldığı,  Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından uygulanmakta olan “Tarımsal Yayım Projesi” çerçevesinde tarımsal konularda çiftçilere yönelik düzenlenen eğitim çalışmalarının sonuçlarını görmek, kırsal kesimde yaşayan çiftçilerin birbirleriyle kaynaşmalarını, kendilerine güven sağlamalarını, sosyal bir aktivite de bulunmalarını ve performanslarını değerlendirmek amacıyla “Çiftçi Muhtarlar Yarışıyor” isimli bilgi yarışması 6. Adana Tarım Fuarı kapsamında düzenlendi. 
Çekişmeli geçen yarışmada Sarıçam İlçesinden Ayvalı Köyü Muhtarı Adnan DOĞAN, diğer yarışmacıları eleyerek birinci geldi. Eşit Puanda kalan üç ilçeden katılan muhtarlar arasında ikinci, üçüncü ve dördüncülük için en hızlı mühür basma yarışması yapıldı. En hızlı mühür basma yarışmasının sonucunda Yüreğir İlçesinden Sazak Mahallesi Muhtarı Resul KAR ikinci geldi. Ceyhan İlçesinden Yellibel Köyü Muhtarı Ahmet KANDEMİR üçüncülüğü hak etti. Çukurova İlçesinden Karahan Köyü Muhtarı Ahmet ERKEK dördüncü, Seyhan İlçesinden Yolgeçen Köyü Muhtarı Ahmet ŞAŞMAZ beşinci, Kozan İlçesinden Çokak Köyü Muhtarı Üzeyir ÇÜRÜK altıncı olmuştur.
Yarışma sonrasında, Tüyap Adana Fuarcılık A.Ş. tarafından 1. olan muhtara Dizüstü Bilgisayar, 2. olan muhtara LCD Televizyon, 3. olan muhtara Cep Telefonu hediye edildi. JET-TİTİZ Havuz firması tarafından 5. ve 6. olan muhtarlara ise 500 litrelik su tankı hediye edildi.  Ayrıca yarışmaya katılan tüm muhtarlara plaket ve çeşitli hediyeler verildi.
6. Adana Tarım Fuarı kapsamında, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Arı Yetiştiricileri birliği işbirliği ile 16 Kasım Cuma günü “2. Bal Yarışması”, Adana Damızlık Sığır Yetiştiricileri işbirliği ile de 17 Kasım Cumartesi günü “ 3. Damızlık İnek Yarışması” düzenlenecek. 
Girişin ücretsiz olduğu Adana Tarım ve Sera Bahçe Fuarları, 18 Kasım gününe kadar ziyarete açık olacak. 



859 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339