Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi6
Bugün Toplam947
Toplam Ziyaret1687456

Milletvekili Fatoş Gürkan, Mustafa Kemal Atatürk’ün eserleri yeni nesillere iyi anlatılması gerektiğini belirtti.

 AK Parti Adana Milletvekili Av. Fatoş Gürkan, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurucusu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün adı ve ortaya koyduğu eserleri sonsuza kadar yaşayacaklarını söyledi.

Yaptığı yazılı açıklamada, Atatürk’ü 74.Yıl dönümünde  şükranla ve rahmetle andıklarını belirten Fatoş Gürkan,” Atatürk’ün bize bıraktığı eserleri ve düşünce sistemini idrak etmeye ve yeni nesillere daha iyi anlatılmasına vesile olmalıdır” dedi. Gürkan açıklamasında şunları kaydetti:

“Atatürk; mazlum bir milleti tekrar mağrur bir millet haline dönüştüren büyük bir liderdir. Umutların tükendiği bir dönemde yeni bir uyanışın fitilini ateşleyen, azmi, kararlılığı, cesareti ve Aziz Milletimize olan sonsuz inancı ile kurtuluş destanını yazan, Türk Milletinin şanlı tarihinde yeni bir başlangıç kaydeden bir önderdir.Hem askeri hem de devlet adamlığı alanındaki üstün dehası sayesinde, ülkenin bağımsızlığını kazanmasını sağlamakla kalmamış, çağın ihtiyaçlarına göre şekillendirdiği modern bir devlet kurarak Dünya ile bütünleştirmiştir.

Atatürk başta Türk Milleti olmak üzere tüm insanlık için kurtuluş, bağımsızlık, gelişme, ilerleme ve uygarca yaşamanın evrensel sembolü olmuştur.

Atatürk’ün ileri görüşlülüğü, barışçı kimliği, dünya gerçeklerini iyi bilmesi ve insana verdiği önem onu dünyanın en saygın liderlerinden birisi yapmıştır.

Daima daha ileriye, daha iyiye ve daha güzele ulaşmayı hedefleyen Atatürk; ulusça birlik, beraberlik, barış ve güven içinde uygarlık yolunda emin adımlarla ilerleyişimizde rehberimiz olmaya devam edecektir.”

 



633 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.451932.5820
Euro34.798834.9382