Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi14
Bugün Toplam792
Toplam Ziyaret1687301

Adana Habertürk Yönetmeni Selçuk Öztürk yazdı


Tarafsız basıncılık gereği Pazar Günü Yapılan MHP konğresini sizler için degerlendirdim...


Pazar günü Bozkurtlar, Ankarada gövde gösterisi yaptılar. Günlerdir,aylardır bekledikleri kongreye katılabilmek için akın ettiler. Bu kongreye ayrı bir heyecan ve hevesle katıldılar. Çünkü uzun yıllar ilk kez Genel başkan adaylarının bol oldugu ve karnaval şeklinde geçen bir kongre onları bekliyordu. 



Fitne ve fesat odaklarının yaydığı kurultayda kavga çıkacak sözlerine rağmen, her bir ülkücü adeta birbirini ile kucaklaşarak, Ankaraya gelmişti. Genel Başkan Devlet Bahçeli, kongre için demokrasi şöleni olacak ve isteyen aday olabilir demişti. Bu sözün doğru olup olmadığını herkes merak ediyordu.


Basın bile İlk kez bir MHP kongresine neredeyse tam kadro katılıyor, ve tüm kanallarda canlı olarak MHP kongresi izletiliyordu. Herkes ekran başında izlerken farklı amaçlarla kongreye bakıyordu Kimi Devlet Bahçeli mağlup olacak mı? diye kongreyi takip ederken kimide kongrede kavğa çıkar mı? diyerek ekranları başından merakla kongreyi takip ediyordu. Ama sonuçta herkes merakla kongreye odaklanmıştı. Konğrenin yapıldığı salonu ise anlatmaya gerek yok 10 bin kişi içerde bir o kadarıda dışarda bekliyordu. 


Devlet Bahçelinin vereceği mesajlar ve çizecegi yeni yol haritaları merakla bekleniyordu. Sayın Bahçeli kürsüye çıktıgında salonda ki çoşku iyice arttı. Arada Koray Aydına destek verenlerin sesi çıksa da  salonda hakim taraf Bahçeli ve taraftarlarıydı. Bahçeli konuşmasının büyük bölümünü Terör,kürt sorunu,ve AK Partinin siyaseti üzerine ayırdı 


Terör konusunda hükümeti uyarıyor, alacağın hertürlü olumlu durumda yanındayım mesajları veriyordu. Partisine yönelik son aylarda yapılan eleştirileri birbir not alan Devlet Bahçeli hepsine cevap vererek suskunluğunu bozuyordu. Baston,Stepne diyenlere sert çıkıyordu. Bahçeli konuşmasının ilerleyen bölümünde öle bir söz kullanıyordu ki salon adeta ayağa kalkıyordu "Ülkücü Cumhurbaşkanı,Başbakan ve Meclis Başkanı" hayal olmamalı diyerek Ülkücü hareket temsilcilerine çağrıda bulunuyordu.


Türk dünyasının temsilcilerine sürekli teşekkürlerini bildirdi. Konuşması yaklaşık 2 saat sürdü. Ama dedigim gibi her konuya degindi. Eleştirilere cevap verdi .Arif Nihat Asyadan esinlendigi duasını okuyarak konuşmasına son verdi. 


Bir diğer önemli ve güçlü aday Koray Aydın ise kürsüye geldiginde konuşması sloğanlarla engellenmeye çalışılsada oda konuşmasında Hükümete,CHP'ye yüklendi Yaklaşık 20 dk konuşma yaptı Konuşmasının son 7-8 dksında MHP yönetimine eleştirilerdi bulundu. 3 milyon gibi bir üye hedefi katarak ülkücü delegenin destegini almaya çalışıyordu. Koray Aydın dengeli ve hakaret içermeyen konuşmasıyla kürsüden indi.


Sıra gelmişti Müsavat Dervişoğluna. Müsavat bey, emin adımlarla konğre salonunun basamaklarını birer birer atlayarak kürsüye ulaştı. Konuşmasında hükümete yüklenmedi. Ağırlıklı olarak Ülkücü hareket mensuplarıyla dertleşti. Genel başkan seçilmek için gerekli destegi bulamayacağını kendiside biliyordu. Ama kongre salonunda gayet güzel ve etkileyici konuşmaya imza atmıştı. Adeta dik duruşu, kelimeleri iyi yorumlayışıyla bu kongrenin en artı toplayan ismi oldu.Ülkücü tabanda onu çok sevdi Konuşması hiç bölünmedi tam tersi gür şekilde alkışlandı.


Sürpriz olurmu? Seçim 2.tura kalırmı Kalırsa ikinci tura Devlet Bahçeli Katılır mı? Bu tarz söylemlerin ardından sıra oylamaya gelmişti. Oylamadan sürpriz çıkmadı, ve Devlet Bahçeli 725 oyla yeniden seçildi. Deleğeler, Mevcut genel başkanlarına bir dönem daha yetki verdiler.
Konğre tam bir demokrasi şöleni şeklinde geçti. Türk dünyası adeta tam kadro kongrede gibiydi . Önemli temsilciler vardı 


Ülkücü taban yerel seçim,genel seçim,cumhurbaşkanlığı seçiminde başarılı olmak istiyorsa, Yeni yönetime sahip çıkmaları gerekmektedir. Herkes kırğınlıkları,kavgaları,bir kenara bırakırsa MHP o zaman başarılı olur Koray Aydının aldığı 441 oy için bu oy sayısı partiyi olağanüstü kurultaya götürür diyenlerede en başta Koray Aydına oy veren 441 deleğe karşı çıkmalıdır. Çünkü istikrar ve başarı yolun önünü tıkamakla gelmez. Sadece ve sadece çalışmakla gelir. 


Uzun lafın kısası MHP'de demokrasi dün üst düzeydeydi. Devlet Bahçeli kendi posterlerini salona astırmadı. Genel başkan adaylığı konuşmasınıda daha önce açılış konuşmasında konuştum eşit yarış olmaz diyerek gerçekleştirmedi. Basının bu kadar ilgi gösterdigi, Türk dünyasının ve diğer siyasi parti temsilcilerinin ilgi gösterdigi MHP Kongresi herkes tarafından takdirle izlendi  Salondaki bu çoşku seçimlere yansırsa MHP 3 seçimde de etkili parti olabilir. Tabi ki halkla ciddi şekilde bütünleşirse...



MHP KONGRESİNDEN BAZI AKILLARDA KALACAKLAR 
- Genel Başkanın adaletli yarış için Posterlerini Astırmaması 
- Siğara içenler yüzünden salona Sağlık bakanlığı yetkililerin gelmesi
- Genel başkan Devlet Bahçelinin aday adaylarına giderek başarılar dilemesi ve ellerine havaya kaldırması
- Tuğrul Türkeşin Babamın partisi demesi, Müsavat Dervişoğlunun da babamın kürsüsüne çıktım sözü


- Müsavat Dervişoğlunun gönülleri etkileyen konuşması



- Koray Aydının MKYK listesinde yer alan bazı kişilerin haberimiz yok diyerek istifa etmeleri


- Önümüzdeki hafta yeni bir yazı ve yeni bir konuda görüşmek üzere Kalın Sağlıcakla



867 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.451932.5820
Euro34.798834.9382