Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi8
Bugün Toplam641
Toplam Ziyaret1685396

Adana Devlet Tiyatrosu (ADT) 2012-2013 sezonunu prömiyeri yapılan “Ah-u Zelha” isimli oyunla perdelerini açtı.

VAHİT ŞAHİN

Adana Devlet Tiyatrosu (ADT) 2012-2013 sezonunu prömiyeri yapılan “Ah-u Zelha” isimli oyunla perdelerini açtı. Sanatseverler biletleri günler öncesinden tükenen oyuna büyük ilgi gösterirken Adana Devlet Tiyatrosu Müdürü Fırat Demirağ, geçen sezon içinde ve Devlet Tiyatroları Sabancı Uluslararası Tiyatro Festivali ile toplam 147 bin seyirciye ulaşarak bölge tiyatrosu için rekor sayılabilecek bir rakama ulaştıklarını açıkladı.

Seyirci sayısını daha yukarılara taşımak için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini ifade eden Demirağ, bu sezon Adana Devlet Tiyatrosu ekibinin sergileyeceği oyunların yanı sıra diğer 11 bölgeden gelecek turne oyunlarının da sahne alacağını açıkladı. Demirağ, “Türkiye genelinde devlet tiyatroları perdelerini açıyor. Diğer bölgelerimizde de prömiyer heyecanı yaşanıyor. 3'üncü haftamızda Konya Devlet Tiyatroları yapımı olan 'Ya Devlet Başa, Ya Kuzgun Leşe' adlı oyun gelecek. 24 Ekim'de Zeynep Kaçar'ın 'Dış Ses' oyunu prömiyer yapacak. Ay sonunda ise 'Define Adası' adlı çocuk oyununun prömiyeri yapılacak. Devlet Tiyatroları, Pazartesi günü hariç her gün perdelerini açacak. Bilet fiyatlarına zam yapmadık yine aynı fiyatlardan satılacak” dedi.

Oyunun yönetmeni Tayfun Erarslan, “Yönetmeninden oyuncusuna tüm ekibin sözü sahne üzerinde duruyor. Ama yeni bir yazarın yeni bir eserin Adanalı sanatseverlerle buluşuyor olması bizim için heyecan verici. Umarım Adana tiyatrosu, dünya tiyatrosu keyifli, güzel, dolu dolu ve kendini savunan bir sezon yaşar” diye konuştu



1301 kez okundu

Yorumlar

     13/10/2012 22:20

gerçekten güzel bi oyun şiddetle tavsiye ederim izlemenizi pişman olmayacaksınız .....
Misafir - bibidibabidibu

AlışSatış
Dolar32.451532.5815
Euro34.684134.8231