Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi12
Bugün Toplam502
Toplam Ziyaret1688241

Karaisalı Zeytin Platformu, ilk toplantısında EKOTEPE'nin sahibi ve aynı zamanda organik zeytin üreticisi Ahmet Yıldırım'ı başkan seçtiler.

Karaisalı Kaymakamlığı tarafından kurulan Karaisalı Zeytin Platformu Başkanlığına EKOTEPE Yaşam Çiftliğinin sahibi Ahmet Yıldırım getirildi.

Aralarında Salbaş ve Karaisalı'da bulunan 4 zeytin yağı fabrikasının sahiplerinin yanı sıra İl Genel meclis üyeleri Nevzat özgün, Veysel Güngör, Mesut Yeşil, Karaisalı Platformu Genel Sekreteri İsmail Demirkeser, Av. Serhat Doğan, Ahmet Öğretmenoğlu, Enver demir, kemal Koçak, Yalçın Dinçer ve zeytin üreticilerinden oluşan Karaisalı Zeytin Platformu, ilk toplantısında EKOTEPE'nin sahibi ve aynı zamanda organik zeytin üreticisi Ahmet Yıldırım'ı başkan seçtiler.

Yıldırım, sitemize yaptığı açıklamada,  bu oluşum belli bir noktaya getirdikten sonra başkanlığı devredeceğini belirterek, İstanbul’da organik sebze ve meyve üretim geçmişinin 10 yıla dayandığını, ancak bugün İstanbul'da 11 ayrı yerde organik hal bulunduğunu söyledi.

Yıldırım, "Adana'da, Karaisalı’da ve diğer ilçelerde de aynı İstanbul’da olduğu gibi organik hal uygulamasına geçilmelidir. Başta organik zeytin üretenler olmak üzere diğer organik ve sebze yetiştiricileri ürünlerini bu hal’lerde pazarlayabilmelidir. Bu konuda zaten bir yasa mevcuttur. Yerel yöneticilerin böyle bir hal açma mecburiyetleri vardır. Karaisalı Zeytin Platformu olarak bunun hayata geçirilmesine çalışacağız" dedi.



2101 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.429932.5599
Euro34.801134.9406