Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi16
Bugün Toplam923
Toplam Ziyaret1669309

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş’un da katılımıyla Adana Orman Bölge Müdürlüğü'nce Karaisalı Çukur Köyünde üçüncüsünün düzenlendiği Defne Şöleni görkemli geçti.

  

Orman Genel Müdürlüğü'nün 2005 yılında başlattığı ormanların rehabilitasyonu çalışmaları kapsamında Adana Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı Karaisalı İlçesi Çukur Köyü’nde yapılan defne rehabilitasyonu köylülerin yüzünü güldürmeye devam ediyor.

Açılış konuşması, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından sonra kürsüye gelen Orman Bölge Müdürü M.Zeki Temur’un konuşmasında “Sayın Valimiz, Karaisalı Kaymakamı ve Orman teşkilatında görev yapan şube müdürlerim, işletme müdürlerine üçüncüsü gerçekleştirdiğimiz defne şölenine hoş geldiniz. Ayrıca bizleri misafir eden çukurca köyü sakinlerine de konukseverliklerinden dolayı teşekkür ederim. Orman Genel Müdürlüğü 2011 yılında tüm dünyada yaygınlaşmakta olan organik ürünler talep nedeniyle, Orman Genel Müdürlüğü, Odun Dışı Ürünler Daire Başkanlığını kurdu. Bu daire başkanlığına istinaden Orman Bölge Müdürlükleri bünyesinde Şube Müdürlükleri kuruldu. Buna istinaden bir takım plan ve programlar yaptık. Bu günkü “Defne Hasat Şöleni” bu plan ve program çerçevesinde yapılmış ve tüm köy halkı tarafından benimsenmiş ve köylülerimiz için güzel bir gelir kaynağı olmuştur. Odun dışı Orman ürünleri bünyesinde bölge müdürlüğümüzce 29 program yaptık.

Azmin ve heyecanın daha da artırdığını ifade eden Orman Bölge Müdürü M.Zeki Temur; daha sonra konuşmasını şöyle sürdürdü “Torosları artık çıplak görmek istemiyoruz. Teşkilatımızın teknik gücü, altyapısı ve donanımı bütün dağları yeşertecek güçte. Ormanların rehabilitasyonu diye teknik bir çalışma başlattık, bozuk ormanları ıslah ediyoruz. Biz “ormancı ile vatandaş hasım değil hısım olsun” dedik bir çalışma başlattık. Bu hısımlığı nasıl yapacaktık. Bir defneyaprağı orman ile vatandaşı hısım yaptı, kaynaştırdı. Eskiden ormanlık alanlara hayvanlar girmesin diye tel örgüleri çeker, bir de bekçi tutardık. Şimdi ise hayvanlar defne ağaçlarına zarar vermesin diye köylüler birbirlerini kontrol ediyor. Artık bizim buralara bekçi göndermemize gerek kalmadı. Bu işi vatandaşın kendisi üstlendi. Bugüne kadar gelmek istediğimiz nokta da zaten buydu” diyerek sözlerini tamamladı. Daha sonra Köy Muhtarı Ahmet Kantar’da; 2005 yılında defne ıslah çalışmaları sırasında yaşanan sıkıntılara değinerek, o günlerde ıslah çalışmalarına karşı çıkan köylülerin 2009 yılında 817 ton defne kesimi gerçekleştirdiğini, ailelerin cebine 330 bin TL`nin üzerinde para girdiğini, 2010 yılında da şuana kadar 200 ton civarında defne hasadının yapıldığını, yılsonuna kadar hedeflerinin 800 ton defne olduğunu söyledi.

Orman teşkilatının orman köylülerine sahip çıkması bizleri onurlandırdı. Çukur köyün değerli sakinleriyle konuşmaktan dolayı da memnunum. Daha önce bölge müdürlüğümüz rehabilitasyon çalışması hakkında bilgi vermişti. Çok memnun oldum. Buraya gelerek Vatandaşlarımızın hissiyatlarını da öğrenme imkanı buldum. Bunların duygu ve düşünceleri, burada yapılanların ne kadar doğru ne kadar İsabetli, faydalı olduğunu görmüş oldum. Herkese hayırlı hasatlar ve projenin başarılı olmasında başta Bölge Müdürümüz şahsında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Buralarda yapılan hizmetlerin sonuç vermesi bizleri sevindirdi.” dedi Defneyaprağından üretilen ürünlerin sergilendiği etkinlik son buldu.

 



1635 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339