Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi6
Bugün Toplam504
Toplam Ziyaret1687013

19. Uluslararası Altın Koza Film Festivali kapsamında düzenlenen Engelsiz Filmler programının birinci gününde “Çalgı-Çengi” adlı filmi 6 görme engelli izledi.

                                                                                    VAHİT ŞAHİN

19. Uluslararası Altın Koza Film Festivali kapsamında düzenlenen Engelsiz Filmler programının birinci gününde “Çalgı-Çengi” adlı filmi 6 görme engelli izledi.

  Hazal Kaya, Bora Akkaş, Ahmet Kural, Erdal Tosun, Murat Cemcir, Tuna Orhan, Mustafa Uzunyılmaz, Cahit Gök, Berfu Öngören, Hüseyin Elmapınar, Şinasi Yurtseven, Soydan SoydaşCeyhun GüneşSerap ÖnderIlker Yakut, ve Aykut Köseler rol aldığı 2010 yılı yapımı komedi, macera, suç türü filmi EBİMED (Engelli Bireylere İş Bulma Derneği) üyesi 6 görme engelli izledi.

  Dün saat 14.00ðe Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda gösterilen filmin konusu ise şöyle:

  “Salih ve Gürkan müzisyenlik yaparak hayatını kazanan Ankaralı iki teyzeoğludur. Gürkan ve Salih bir ikili olarak sıra altı bir organizatörün kendilerine pasladığı virane işlerle ekmek doğrultmaya çalışmaktadırlar. Teyzeoğulları bir düğün salonuna doğru yola çıkarlar. Gittikleri yerde kendilerini karşılayan düğün sahibinin hazırlanmaları için kendilerini evin kömürlüğüne bırakması o güne kadar itilip kakılmaya alışmış kardeşler için bile ciddi hayal kırıklığıdır fakat bu sefer ‘kulis’te davetsiz misafirleri olacaktır. Aynı saatlerde iki ‘mafya’ tip yakaladıkları banka güvenlik görevlisini gözden uzak bir yerde sorgulamak üzere bu izbe mahalle köşesinde bulabildikleri en kuytu mekân olan kömürlüğe tıkmışlardır. Güvenlik görevlisinin dengesiz mafya elemanına diklenmesi sonucu öldürülmesi kardeşlerin müzisyenlik hayatını 'kaydıracaktır”



755 kez okundu

Yorumlar

     18/09/2012 10:23

Bu ilde şehitlere ALDIRMAYAN bir ALDIRMAZ olursa festivalde yapılır düğün dernekte yapılır.
Misafir - murtçu

     18/09/2012 08:03

Ya kardeşim memleket yangın yerine dönmüş hergün en az 10 şehit bu ülkede vatan toprağına verilmekte ve sizler hala altın koza filim festivalinden behsedebiliyorsanız tek kelime ile PES YANİ demek düşer bize.Bir millet ayakta nasıl uyutulur bunun en güzel örnegi ise TÜRK MİLLETİDİR:
Misafir - ezber bozan

AlışSatış
Dolar32.451932.5820
Euro34.798834.9382