Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi12
Bugün Toplam17
Toplam Ziyaret1667659

Karaisalı Biber ve Zeytinci Üreticileri Satıcıları Derneği Başkanı Murat Kılıç, Seyhan Belediyesi'nin izni ile satış yaptıklarını ancak Büyükşehir Belediyesi'nin yüzlerce esnafın ekmeğiyle oynadığını ileri sürdü.

Adana'da Büyükşehir Belediyesi'nin yıllardır biber ve zeytin satıcılarının tezgah açtığı alanda alışverişin durdurulmasını istemesi esnafın tepkisi çekti. Karaisalı Biber ve Zeytinci Üreticileri Satıcıları Derneği Başkanı Murat Kılıç, Seyhan Belediyesi'nin izni ile satış yaptıklarını ancak Büyükşehir Belediyesi'nin yüzlerce esnafın ekmeğiyle oynadığını ileri sürdü.

Merkez Seyhan ilçesi Kıyıboyu Caddesi üzerinde biber ve zeytin satıcılarının izni ile alan, yaz aylarında geçici olarak tahsis ediliyor. Dernek Başkanı Murat Kılıç, yazışmalar sonucu Büyükşehir Belediyesinin Fatih Mahallesi'ndeki alanı 20 Temmuz'dan 15 Ekim tarihine kadar tahsis ettiğini bildirdi. Kılıç, daha sonra belediyenin tahsisi durdurup esnaftan da kurdukları tezgahları toplamalarını istediğini dile getirdi.

Başkan Kılıç, şunları söyledi: "Şu an Büyükşehir Belediyesi buranın tahsisini kabul etmiyor. Bu kadar insanın ekmeği ile oynuyor. Büyükşehir Belediye Başkanvekili Zihni Aldırmaz, bize bir ay önce söz verdi. 'İşinizi halledeceğim, müsaade edeceğim' dedi. Neden şimdi böyle bir karar alıyor. Onu anlamış değiliz. Bu kadar insanın ekmeğiyle oynamak kimseye yakışmaz. İnsanlar yürüyüş yapıyor halin camlarını kırıyor suçu bize kesiliyor. Gitsin halden hesap sorsunlar. Bizim gibi gariban insanlarla uğraşmasınlar. Yazıktır günahtır. Bu eziyet neden? 45 günümüz var, 45 gün idare edemiyor musunuz belediye başkanı olarak?" diye

Zabıta ekiplerinin tezgah açtıkları yerler için kendilerine cuma günü tebligat yaptığını, pazartesi de tezgahlarını kaldırmak için geleceklerini söylediklerini hatırlatan Kılıç, "Vergi mükellefiyiz, ürünlerimiz de hale girip çıkıyor. Büyükşehir Belediyesi gelecek yerlerimizi yıkacak. Biz yıktırmayız kardeşim biz kendimiz yıkarız." diye konuştu.



880 kez okundu

Yorumlar

     12/09/2012 13:36

Zihni abimize bir uyarı yapmak istiyorum kendisi birgün öyle bir KARAİSALILI TOKADI yiyecek ki taaaaaaaa bağdattan duyulacak sesi.
Misafir - EREN

     11/09/2012 15:10

Biz kendi içimizde birlik ve beraberlik içinde olmaz isek Sayın Zihni bey Karaisalı Caddesinin adını da değiştirir,biberimizi satmayı da engeller.Bu ilçe ne zaman tek yumruk olacak arkadaşlar.Çünkü tek yumruk olduğunda Adana da vurduğu yerden ses getirir.
abdullah küçükyücel

     11/09/2012 08:30

Zihni Bey yıllardır Başkanımız Aytaç DURAK'ın çantasını taşımanın ötesinde hiçbirşey yapamadı.Şimdi onun acısını çıkartıyor ilçemiz halkından.
Misafir - gerçekci

     11/09/2012 08:45

Sayın Zihni ALDIRMAZ'ın bu Karaisalı düşmanlığı nerden kaynaklanıyor acaba?Daha önce bizim Adana Büyükşehir Belediyesi Meclis üyelerini (Babacan DURAK ile Rifat KÖROĞLU)uyutarak Karaisalı Caddesinin adını değiştirdi şimdi ise milli biberimizin satışını engellemeye çalışıyor.
Misafir - murtçu bey

AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339