Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi2
Bugün Toplam323
Toplam Ziyaret1682310

Barış Havacılık Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Baş, Adana'da hava yollarına pilot yetiştirmek için ruhsatlarını aldıklarını söyledi.

Barış Havacılık Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Baş, hava yollarına pilot yetiştirmek için ruhsatlarını aldıklarını söyledi.

  Türkiye’nin pilot açığını kapatmak üzere 2012 yılında pilot eğitimine başlamayı planladıklarını daha önce açıkladıklarını ifade eden Baş,’’Türkiye’nin pilot açığını kapatmak için her yıl 300 ila 500 pilotun yetişmesi gerekir. Dünyadaki pilot açığı ise 20 bindir. Bu açığı kapatmaya katkıda bulunmak için Barış Havacılık Akademisi olarak pilot eğitimini başlatmak için ruhsat almayı bekledik ve ruhsatı da alarak pilot eğitimine başladık” dedi.
  Adana’da verilecek eğitim ile bölgesel havacılığın destekleneceğini, ayrıca bu hizmetin tüm ülkeye ve bölgeye yararı olacağını kaydeden Baş, “Yapacağımız pilotluk eğitiminin yanı sıra bakım ve onarım hizmetini de sürdüreceğiz. Jar 145 yetkisi alarak Türkiye’deki  bakım,onarım ve pilot açığına bir nebzede olsa kapatmaya katkıda bulunmaya çalışacağız”  dedi.
  Bu konuda Çukurova Üniversitesi ile protokol yapılarak hem eğitimi ve hem pilotajı uluslararası düzeye taşımak için deneyimli pilot öğretmenleri okulu kurduklarını belirten Baş, “Hemen kayıtlara başlayacağız. Cessna 172 tipi modern uçaklarla eğitimlerimizi sürdüreceğiz’’dedi.

  Barış Havacılık Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Baş, hususi pilot kursunu tamamlayanlara 12 ayda, hava yollarına geçecek pilotlara ise 18 aylık eğitimini tamamladıktan sonra APTL Frozen pilot lisansı verileceğini bildirdi.

 



788 kez okundu

Yorumlar

     05/09/2012 13:16

vallahi ilçede pilotluk yapabilecek kapasitede sadece cumali kardeşimiz var.bilmem ki kendisi de belediy7e başkanlığına oynuyor düşünür mü bilmem.
Misafir - abdulah küçükyücel

AlışSatış
Dolar32.486832.6170
Euro34.601234.7398