Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi8
Bugün Toplam442
Toplam Ziyaret1681527

Yüksek tansiyona bağlı olarak vücudunun sol tarafı felç olan Iraklı Rashıd Hussıenahmed AHMED, tekerlekli sandalyeyle geldiği Acıbadem Adana Hastanesi’nden yürüyerek çıktı

 

57 yaşındaki Iraklı Rashıd Hussıenahmed AHMED, tansiyonunun yükselmesi nedeniyle beyin damarlarında oluşan tıkanıklık sonucu sol tarafını kullanamaz hale geldi. Bir süre ailesinin yardımıyla yürümeye çalışan Iraklı Rashıd Hussıenahmed AHMED, tamamen tekerlekli sandalyeye mahkum olunca, tavsiye üzerine çocukları tarafından Acıbadem Adana Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi’ne getirildi.

Acıbadem Adana Hastanesinde Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Coşkun Akalın tarafından gerekli muayenesi yapılan Ahmed’e Sol Hemiparezi (vücut yarısının felç olması) teşhisi konuldu ve tedavisi planlandı.  Ahmed, 1 ay boyunca Uzman Fizyoterapist Tuğba Durdubaş ve Dr. Coşkun Akalın'ın uyguladığı yoğun tedavi programına alındı.

 

DURDUBAŞ: “NÖROLOJİK TEDAVİ OLUMLU SONUÇ VERDİ…”

15 gün önce hastanın sol tarafının tamamen felçli olarak Acıbadem’e geldiğini belirten Uzman Fizyoterapist Tuğba Durdubaş, "Hastamız, 15 gün önce sol Hemiparezi (sol vücut yarısı felci) geçirmiş olarak tekerlekli sandalyede bize getirildi. Destek ile zorlukla ayağa kalkabiliyor ve sol kolunu hiç kullanamıyordu. Nörolojik Rehabilitasyon programına alındı. Tedavi sonunda hastanın kaslarının kuvvetlenmesi, denge ve koordinasyonunun geliştirilmesi, ince motor aktiviteler dediğimiz el becerilerinin geliştirilmesi, bağımsız olarak yürümesi ve günlük yaşam aktivitelerini bağımsız olarak sürdürmesi sağlandı. 1 aylık tedavinin ardından hastamız artık desteksiz tek başına yürüyüp, kolunu rahatlıkla kullanabilir duruma geldi” diye konuştu.

 

DR. AKALIN: ”FELÇLİ HASTALARIN TEDAVİ SÜRECİNDE SABIR VE AZİM ÇOK ÖNEMLİ”

Dr. Coşkun Akalın ise, “Bu tip hastalarda ilk altı ayda uygulanan rehabilitasyon programı ve tedaviler çok önemlidir. En büyük aşamalar ilk 6 ay içinde kaydedilir. Bu sebeple rehabilitasyon programının erken başlaması önemli unsurlardan biridir. Rehabilitasyon ekibinin yetkinliği, ekipmanın yeterliliği, hasta ve yakınlarının psikolojisi de tedavi sürecini etkiler. Nörolojik hastalıkların rehabilitasyon sürecinde sabır ve azim hastada olması gereken en büyük niteliklerdendir ve bu niteliklere sahip olan hastalar yetkin  rehabilitasyon ekibi ile birlikte yüksek oranda sonuç alırlar” dedi.

 

IRAKLI AMED’TEN ACIBADEM’E TEŞEKKÜR

Acıbadem Adana Hastanesi’ne çocukları tarafından tekerlekli sandalyeyle getirilen Iraklı Ahmed, “Hayatımın geri kalanın yatağa bağımlı olarak geçireceğimi düşündüm. Çocuklarım tarafından Adana’ya da getirilirken ümidimi ülkemde bıraktım. Ancak, burada uygulanan yoğun ve ağır tedaviden sonra iyileşmeye başlamak beni cesaretlendirdi. Adım attığım, kaşığı ağzıma götürdüğüm ilk gün anladım ki insan ne olursa olsun umudunu yitirmemeli. Beni hayata yeniden döndüren başta Tuğba Hanım ve Coşkun bey olmak üzere, iyileşmemde emeği geçen tüm Acıbadem ekibine sonsuz teşekkür ediyorum. Benim durumumda olan herkese umutlarını yitirmemelerini ve ne olursa olsun kararlılıkla tedavilerini sürdürmelerini öneriyorum”

 

 

 

 



1476 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.432432.5624
Euro34.631634.7704