Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi7
Bugün Toplam205
Toplam Ziyaret1681290

Tarihi bir gerçeği açıklıyoruz.

VAHİT ŞAHİN

Karaisalı’nın yaylası olan Kızıldağ’ın adının Kızındağı olduğu iddia edildi.

Karsiad Başkanı İsmail Demirkeser ile birlikte Kızındağı'nda Gülhan Kasap ve Adem Kasap’ın evini ziyaret ettik. Burada babası 90 yaşındaki İsmail Kasap ile tanıştık.Gökülu Yurdu denilen mahallede bir ağacın altında yeşil bir örtülü mezarı gördüm ve sordum İsmail Kasap'a.

Kızındağı hikayesini anlatan İsmail Kasap’a göre, yüzyıllar önce yaylada tek başına yaşayan bir varmış. Ana ve babasını kaybetmiş. Kız yaylayı terk etmemiş ve tek başına burada yaşamaya devam etmiş. Yaylaya çıkan vatandaşlar kendi aralarında "Nereye gidiyorsun" denildiğinde Kızın Dağı'na gidiyoruz" derlermiş. Daha sonra kız da vefat etmiş. O günden bu yana Kızındağı olarak bilinen yaylanın adı ise son yüzyılda değişikliğe uğrayarak Kızıldağ oluvermiş.

Gökülu Yurdu denilen mahallede bir ağacın altında yeşil bir örtülü mezarın uzaktan olsa da fotoğrafını çektim. Hikayesi oldukça ilginç olan Kızın Dağının bu gerçeğini ortaya çıkarmak bize kısmet oldu.

Kızıldağ’da yaşayan vatandaşlarımızın, adını buradan alan KIZIN Mezarına ziyaret ederek dualar yapmalıdır diye düşünüyoruz.



1929 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.486832.6170
Euro34.601234.7398