Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi7
Bugün Toplam184
Toplam Ziyaret1681269

Büyük Taarruzun 90. Yıldönümü olan 30 Ağustos Zafer Bayramı tüm Türkiye’de olduğu gibi Karaisalı’da da törenle kutlandı. CHP,resmi törenden sonra ayrı çelenk koydu ve saygı duruşunda bulundu.

      

  Büyük Taarruzun 90. Yıldönümü olan 30 Ağustos Zafer Bayramı tüm Türkiye’de olduğu gibi Karaisalı’da da törenle kutlandı.

  Karaisalı Atatürk Parkında gerçekleştirilen törende Karaisalı Kaymakamı Hidayet Sarı, Jandarma Bölük Komutan Vekili J.Kd.Bçv.Cihangir Cihan ve Karaisalı Belediye Başkanı Babacan Durak çelenk koyarak Atatürk’ün manevi huzurunda saygı duruşunda bulundular.

  Günün mana ve önemi üzerinde bir konuşma yapan Jandarma Uzman çavuş Serdar Ünal, ulu önder Atatürk ve silah arkadaşlarının gerçekleştirdiği bir mucizenin eseri olan Türkiye Cumhuriyeti devletinin ülkesi ve milleti ile bölünmez bütünlüğü, temel niteliklerinin, bugün ve gelecekte koruma, kollama, azim ve kararlılığını, bu uğurda ettikleri yemindeki inançları gibi sürdüğünü söyledi.

  Ünal şöyle devam etti:

  ‘’En zor şartlarda ülkesini, zulümden, felaket ve sıkıntılardan kurtarmış olan TSK, çağın ihtiyaç duyduğu niteliklerle donanmış olarak, yurdunu ve ulusunu iç ve dış her türlü tehlikeye karşı koruna ve kollama görevini hiçbir fedakarlıktan kaçınmadan yerine getirmektedir.

  TSK arkasında yüce Türk ulusundan aldığı destekle, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Anayasada kendisine verilen hak, görev ve yetkiler dahilinde üniter devlet ve ulus kimliğinden taviz vermeden Türkiye Cumhuriyetinin bölünmez bütünlüğü ve bekası için yorulmadan çalışmaya devam edecektir.

  90. yıldönümünü ilk günkü gurur ve heyecandan hiçbir şey kaybetmeden aynı duygularla kutladığımız 30 ağustos zaferi ile Başkomutan Mustafa Kemal’in önderliğindeki yüce Türk Ulusu, emperyalist güçlerin işgalci ordularını, anavatan topraklarından kesin olarak atarak, ebed özgürlük ve bağımsızlığa kavuşturmuştur.

  Bu zafer bütün otoritelerin tartışmasız bir askeri deha kabul ettiği Ulu Önder, Başkomutan Atatürk tarafından, Anadolu’da sağlanan Milli Birlik ve beraberliğin mutlak bir sonucu olarak kazanılmıştır.

  Her safhası tek tek düşünülerek hazırlanan bu zafer, aziz yurduna ve bağımsızlığına kasteden işgal kuvvetleri karşısında Türk Ordusunun ortaya koyduğu eşsiz bir eserdir.

  Anadolu halkı tek bir yumruk olarak dış ve iç odakların ihanetleri karşısında ve yokluklar içerisinde büyük fedakarlıklarla verdiği kurtuluş savaşında, en son başkomutanlık meydan muhaberesini de kazanarak kesin zafere ulaşmıştır. 19 Mayıs 1919’da başlatılan Kurtuluş Savaşıyla, istilacı düşman ordusuna üst üste darbeler vurulmuş, ancak yurdumuz içerisinde ilerleyen düşmanın vatanın bağrından atılabilmesi için sıra kesin sonuçlu bir harekata gelmiştir. “Ya istiklal ya ölüm” parolası ile başlayan muhaberede elde edilen bu büyük zafer, Türk’ün bağrına dayanan hançerin Ulus’ça sökülmesi, özgürlük ve haysiyetimizi yok etmek isteyenlerin dize getirilmesi destanıdır.

  Başta Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Büyük Önder Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere Kurtuluş Savaşının tüm kahramanlarını, mukaddes vatanımız için canı pahasına görev yapan şehitlerimizi, gazilerimizi ve günümüzde terör eylemelerinde şehit olan TSK ile güvenlik güçleri mensuplarımızı ve hayatların yitiren vatandaşlarımızı saygı ve rahmetle anıyoruz.

  Zafer Bayramı ve TSK günümüz kutlu olsun.”

  Daha sonra Atatürk İlköğretim Okulu öğrencisi Ayşenur Gürün’ün okuduğu şirden sonra tören son buldu.

Törene Karaisalı Cumhuriyet Savcısı Mehmet Tekyürek, AK Parti, MHP ve CHP ilçe başkanları ile resmi kurumların amirleri ve vatandaşlar katıldı.

  CHP ALTERNATİF ÇELENK KOYDU

  CHP Karaisalı İlçe Başkanı Sabahattin karabulut ve Yönetim Kurulu üyesi Mustafa eren, Kaymakam Hidayet Sarı’dan izin almak suretiyle resmi törenin ardından Atatürk Anıtına çelenk koyarak saygı duruşunda bulundu.

  CHP Karaisalı İlçe Başkanı Sabahattin Karabudak törenden sonra Sitemize yaptığı açıklamada, kendilerine CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin ve Genel Sekreter Bihlün Tamaylıgil tarafından gönderilen yazılı talimatla resmi törenin ardından çelenk koymak üzere Kaymakamlıktan gerekli izin başvurusu yapılması ve örgüt adına çelenk koyma törene katılımın sağlanmasını istendiğini söyledi.

Kaymakam Hidayet Sarı’dan sözlü olarak izin aldıklarını ve yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Eren ile birlikte çelenk koyarak saygı duruşunda bulunduklarını kaydeden Karabudak, ‘’30 Ağustos emperyalizme karşı Ulusal Bağımsızlık Mücadelemizin taçlandığı gündür. 30 Ağustos vatan uğruna can vermiş tüm şehitlerimiz anma günüdür. Zafer Bayramını CHP olarak coşkuyla kutluyoruz’’dedi.



889 kez okundu

Yorumlar

     02/09/2012 20:34

Serdar Bey Bizleri “Başkomutan Atatürk"ün önderliğinde kazanılan, ulusumuzun insanlık tarihi ile yaşıt, her sayfası şanla, şerefle dolu, modern Türkiye Cumhuriyeti"nin temellerinin atılmasına vesile olan eşsiz zaferin 90"ıncı yıldönümü konuşma metni ile duygulandırmıştır. Kendisine teşekkür ederim. Bu vatan için hayatını veren bütün şehitlerimizin ruhu şad olsun.
Misafir - MÜDÜR

     02/09/2012 01:51

Serdar uzman çok anlamlı bir yazı okumuş içerisinde bulunduğumuz durum anlayana tabikide
Misafir - yaşar

Alternatif olmak mı?      31/08/2012 09:34

CHP,çelenk muhalefetini bırakıp,milletin ortak sesi kamuoyuna kulak vermeli,şekilcilikten çok çekti bu ülke.Milletin arasına girin,neler konuşuluyor?Devir gösteriş yapma devri değil!..
Misafir - Ne ve Neden

Bayramlar     30/08/2012 23:51

Bayramlar mili ve dini fark etmiyor eski tadlarında kutlanmıyor.Resmi bayramlar her geçen gün biraz daha sulandırılıyor,dini bayramlarda her geçen gün biraz daha siyasileşiyor.30 Ağustos zafer bayramımız kutlu ve mutlu olsun.Bizlere bu bayramı armağan eden başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve saygıyla anıyoruz.
Misafir - mustafa

     30/08/2012 15:41

serdar uzmanı kutlarım güzel bir konuşma yapmış
Misafir - murat

     30/08/2012 15:45

güsel seslendirmiş serdar uzman çok duygulandım dinlerken
Misafir - misafir

     30/08/2012 15:25

Helal olsun Serdar uzman güzel okudu duygu yüklü bir konuşmaydı
Misafir - Hakan

AlışSatış
Dolar32.486832.6170
Euro34.601234.7398