Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi6
Bugün Toplam172
Toplam Ziyaret1681257

GüreşlereVali Hüseyin Avni Coş ile birlikte CHP Adana Milletvekili Ali Demirçalı, Ak Parti Milletvekilleri Necdet Ünüvar, Fatoş Gürkan, Ali Küçükaydın, Şükrü Erdinç, MHP Milletvekilleri Seyfettin Yılmaz, Muharrem Varlı ile Ali Halaman katıldı

Karaisalı ilçesi Kızıldağ Yaylası’nda Adana Büyükşehir Belediyesi’nin destek verdiği Karaisalı Platformu tarafından geleneksel olarak düzenlenen ‘Kızıldağ Karakucak Güreşleri’nin 18.’ncisi yapıldı.

Kızıldağ Karakucak Güreşlerine, Vali Hüseyin Avni Coş ile birlikte CHP Adana Milletvekili Ali Demirçalı, Ak Parti Milletvekilleri Necdet Ünüvar, Fatoş Gürkan, Ali Küçükaydın, Şükrü Erdinç, MHP Milletvekilleri Seyfettin Yılmaz, Muharrem Varlı ile Ali Halaman katıldı. Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk, Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan ve Çukurova Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan katılmazken sadece Sarıçam Belediye Başkanı Ahmet Zembilci ve Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün katılması dikkat çekti.

Yapılan saygı duruşu ve okunan istiklal marşının ardından konuşan Karaisalı Kaymakamı Hidayet Sarı, Türkiye'nin içinde bulunduğu durum nedeniyle, festivaldeki tüm eğlence programlarının iptal edildiğini, şehitler için “Şehitleri Anma Gecesi” düzenlenerek, mevlit okutulduğunu söyledi. Güreş Vakfı Başkanı İlyas Karabulut ise, bu etkinliklerin geleneksel hale geldiğini, siyasi partilerin de festivale ilgi göstermesinden mutluluk duyduklarını söyledi.

MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, CHP Adana Milletvekili Ali Demirçalı ve Ak Parti Adana Milletvekili Fatoş Gürkan günün anlamını belirten birer konuşma yaptı. Vali Hüseyin Avni Coş ise güreşçilerin nir an önce müsabakalara başlamasını gerekçe göstererek açılış konuşması yapmadı.

Çok sayıda eski güreşçinin katıldığı Kızıldağ Yaylası Karakucak Güreşlerinde davetlilere sıkma, ayran, üzüm ve incir ile meyan şerbeti dağıtıldı. Kıran kırana geçen güreşlerde kilolarında dereceye girenlere çeşitli ödüller verildi.

 



1699 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.486832.6170
Euro34.601234.7398