Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi5
Bugün Toplam645
Toplam Ziyaret1681730

Adana Büyükşehir Belediye MeclisÜyesi Sıtkı Polat, geçen yıl başarıyla gerçekleştirilen güreşlerin bu yıl daha görkemli geçeceğini söyledi.

Adana Büyükşehir Belediye Medclis Üyesi ve geçen yılın Kızıldağ Yaylası Geleneksel Karakucak Güreşleri Tertip Komitesi Başkanı Sıtkı Polat, geçen yıl başarıyla gerçekleştirilen güreşlerin bu yıl daha görkemli geçeceğini söyledi.

Polat, Sitemize yaptığı açıklamada, güreşlerin bu yıl Karaisalı Platformu tarafından gerçekleştirileceğini kaydederek, tüm hazırlıkların gözden geçirilmekte olduğunu ifade etti.

Adana Büyükşehir Belediyesi’nin ve Karaisalı Belediyesinin destekleriyle yapılacak olan güreşlerin ve şenliklerin başarılı geçmesi için en ince ayrıntılara kadar hesaplandığını kaydeden Polat, ‘’24 Ağustos’ta Aşıklar Şöleni, 25 Ağustosta da Uğur Işılak Konseri ile Karaisalılar unutulmaz günler yaşayacaktır. 26 Ağustos güreşleri de muhteşem olacak. Bildiğiniz gibi geçen yıl Kızıldağ Karakucak Güreşlerimizin Ağası Milletvekilimiz Fatoş Gürkan Hanımefendi idi. Sayın Fatoş Hanımın desteği de yine büyük olacaktır’’ dedi.

Cazgırlığı da geçen yılın cazgırı olan Mustafa Sarı’nın yapacağını açıklayan Sıtkı Polat, ‘’Güreşler sadece ata sporumuzu yaşatmıyor,aynı zamanda Kızıldağ’a da çeşitli hizmetlerin gelmesine vesile olmaktadır. İlçe Belediyemiz ile Büyükşehir Belediyemizin destekleriyle yollar yapılmaktadır. Geçen yıl asfalt dökülen yollar da aşırı kar yağışı nedeniyle bozulmalar olmuştu. Şimdi bozulan bu yollara yeniden asfalt dökülmektedir. Kaltak yaylasından başlayan asfaltlama işimiz güreşlere kadar bitirilecektir’’ dedi.

,AK Parti Adana Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Sıtkı Polat, ‘’İlçenin kalkınması,gelişmesi ve hizmet alması noktasında şuan Karaisalı’da platform sayesinde herkes birlik ve beraberlik içindedir. 32 noktada Karaisalı Platformunun verdiği iftar yemekleri birliğimizi güçlendirmiştir. Sayın Kaymakamımız Hidayet Sarı Beye teşekkür ediyoruz Bu birlik ve beraberliğimizi, bu ivmeyi artırarak sürdüreceğiz. Geleneklerine sıkı sıkıya bağlı olan Karaisalılar geleneksel ata sporumuz olan karakucak güreş geleneğini de yaşatmaktadır, yaşatmaya da bundan sonra da devam edecektir’’ diye konuştu.



871 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.432432.5624
Euro34.631634.7704