Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi11
Bugün Toplam596
Toplam Ziyaret1687105

“Ne ABD, ne AB; Tam Bağımsız Türkiye” sloganlarıyla İnönü Parkı’na kadar yürüyen gençler de şehitlerin isimlerini okuyup “Burda” şeklinde karşılık vererek yoklama aldılar

– Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Gençlik Kolları Başkanı Gökhan Babayiğit, “Türkiye’nin Irak olmasına, Türkiye’nin Libya olmasına, Türkiye’nin Suriye olmasına izin vermeyeceğiz. Bunu herkes böyle bilsin!” dedi.

Hakkari’nin Geçimli Karakolu’na düzenlenen ve 6 askerle 2 korucunun şehit edilmesiyle sonuçlanan terör saldırısını protesto etmek üzere Atatürk Parkı’nda bir araya gelen CHP Adana İl Gençlik Kolları üyeleri, şehitler anısına bir dakikalık saygı duruşu ve okunan İstiklal Marşı’nın ardından yürüyüşe geçti. İl Kadın Kolları Başkanı Rukiye Çinkılıç’ın şehit anneleri gibi karalara bürünüp siyah yazma takması oldukça dikkat çekerken, Türk bayrakları ve “Türk-Kürt kardeştir, ayrım yapan kalleştir”, “Ne ABD, ne AB; Tam Bağımsız Türkiye” sloganlarıyla İnönü Parkı’na kadar yürüyen gençler de şehitlerin isimlerini okuyup “Burda” şeklinde karşılık vererek yoklama aldılar.

 Parti Meclisi (PM) Üyesi ve Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Pişkin ve Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Polat’ın yanısıra Adana İl Kadın Kolları Başkanı Av. Rukiye Çinkılıç, Kahramanmaraş İl Gençlik Kolları Sekreteri Fulya Özdemir, Seyhan İlçe Gençlik Kolu Başkanı Mustafa Arıkanoğlu, Çukurova İlçe Gençlik Kolu Başkanı Emre Koşak, Yüreğir İlçe Gençlik Kolu Başkanı Murat Şimşek, Sarıçam İlçe Gençlik Kolu Başkanı Hasan Kar, Kadın ve Gençlik Kolları Başkan Yardımcıları ve üyeleri ile çok sayıda partilinin hazır bulunduğu eylemde basın açıklamasını grup adına Adana İl Gençlik Kolları Başkanı Gökhan Babayiğit okudu.

EMPERYALİST DÜZEN VE İŞBİRLİKÇİLERİ

TERÖRİZMİ TİCARETE DÖNÜŞTÜRMÜŞTÜR

Emperyalist düzenin ve emperyalizmin yerli işbirlikçilerinin, terörü, ticarete dönüştürdüğünü ve ölen insanların ardından "yeni ölümler" için durmadan silah ve kin üretmeye devam ettiğini belirten Başkan Babayiğit, hızla büyüyen terör sayesinde birilerinin cepleri, kasaları, banka hesapları paralarla dolarken, ne yazık ki birçok ocağın payına da acının ve gözyaşının düştüğünü söyledi.

“Gündeme bakıldığında, Şemdinli'de yaşanan insan terörizmi, Dış İşleri Bakanı’nın verdiği tavizleri açıkça gözler önüne sermektedir” diyen Babayiğit açıklamasına şöyle devam etti: “Tavizler şöyle dursun, birçok bakanımız Şemdinli'nin Türkiye sınırları içerisinde bir toprak parçası olduğundan dahi haberdar değildirler. Ne yaptığından habersiz olan bu insanlar, halkın iradesini yok sayarak, kardeşi kardeşe kırdırmaya, egemen güçlerin emellerine ortak olmaya devam etmektedirler”.

ÜLKEMİZİN IRAK VE LİBYA GİBİ

OLMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ

2009 yılından beri "Açılım" söylemleri ile galeyana getirilen insanların, sadece oy almak maksadıyla istismar edildiğini öne süren Babayiğit, “Açılım safsatalarının gerçeklik payının olmadığı da kısa süre içerisinde ortaya çıkmıştır. On binlerce vatandaşımızın canını alan terörün,  anayasamızda Türk kelimesi bulunması gibi gerekçelerden kaynaklandığına inanmak mümkün mü? Bu halk, bu topraklarda yaşayan insanlar, sizce gerçekten bu kadar saf mı? Hiç kimse şunu aklından çıkarmasın ki, bugün kan dökülmesine göz yumanlar, yarın kendi döktükleri kanda boğulacaklardır ve yine unutulmasın ki bu topraklar üzerinde yaşayanlar, kardeş kavgasına sebebiyet vermeye çalışanlara inat, kardeşçe yaşamaya devam edeceğiz! Çünkü biz bu halkı ve bu ülkeyi canımızdan çok seviyoruz. Türkiye'nin her karış toprağında direniş göstermeye devam edeceğiz. Türkiye’nin Irak olmasına, Türkiye’nin Libya olmasına, Türkiye’nin Suriye olmasına izin vermeyeceğiz. Bunu herkes böyle bilsin!”. Grup açıklamanın ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

 



599 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.451932.5820
Euro34.798834.9382