Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi12
Bugün Toplam415
Toplam Ziyaret1686924

AK Parti Adana İl Başkanı Ziyaeddin Yağcı, yaptığı yazılı açıklama ile Adana Valisi ile şehrin dinamiklerini, yatırımların önünün açılması için harekete geçmeye çağırdı.

AK Parti Adana İl Başkanı Ziyaeddin Yağcı, yaptığı yazılı açıklama ile Adana Valisi ile şehrin dinamiklerini, yatırımların önünün açılması için harekete geçmeye çağırdı.

 

Ziyaeddin Yağcı açıklamasında şunları kaydetti;

 

“Değerli Adanalılar! Bilindiği gibi Adana kamuoyunda son günlerde, şehrimizin yatırım almadığı gibi bir kanaat yaygın halde dillendirilmektedir.

Yine hepimizin bildiği üzere, yatırımlar artık çoğunlukla özel teşebbüs ve sivil inisiyatiflerce yapılmakta ve bununda altyapısı yerel yönetimler tarafından hazırlanmaktadır. Yerel yönetimlerde ise herhangi bir partinin kesin hâkimiyeti yoktur.

Maalesef bu dönemde yerel yönetimlerde çeşitli sıkıntı ve güven bunalımı yaşandığından, meclislerden herhangi bir karar çıkartılması çoğu zaman mümkün olamamaktadır.

Bu durum hepimize, şehrimize ve insanımıza zarar vermektedir.

Belediye meclisleri ile Belediye Başkanları arasındaki uyumsuzluk ve güvensizlik, imar planları yapım ve uygulamasını engellerken, özellikle İl Genel Meclisindeki istikrarsız durum ise birçok büyük yatırımın önünü kesmektedir.

Çeşitli siyasi mülahazalarla alınan yanlış kararlar veya kararsızlıkların ceremesini ise hepimiz çekerken, günlük siyasi çekişmeler neticede şehrimize zarar vermektedir.

Hepimizi etkileyen bu kaos durumunun giderilmesi için Sayın Valimizi inisiyatif almaya ve bu kötü gidişatı durdurmaya çağırıyorum.

Sayın Valimiz yerel meclislerde grubu bulunan tüm siyasi parti İl Başkanlarını, Belediye Başkanlarını ve meclislerin grup başkan veya sözcülerini, Sayın Valimizin takdir edeceği diğer kamu kurum yetkilileri ile oda temsilcileri ve şehrin önde gelenlerini toplayarak, bir orta yol bulunmasını sağlamalıdır.

Adana’ya gelecek olan ve milyarlarca dolarla ifade edilen yatırımların önünü açmamız elzem olmuştur. Mevcut durumda başka bir yol ve çarede görünmemektedir.

Aksi bir durumun söz konusu olması, sadece birbirimizi itham etmekle, vakit tüketmemizi sağlamaktan başka bir şeye yaramayacak, bundan da herkes zarar görecek ve kaybeden Adanamız olacaktır.

Konuyu Sayın Valimizin takdirlerine ve Kamuoyunun bilgisine sunuyorum.



733 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.429932.5599
Euro34.801134.9406