Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi14
Bugün Toplam752
Toplam Ziyaret1687261

Kızıldağ Yaylsında lahanalık Mevkiindeki iftara 1500 vatandaş katıldı.

Karaisalı Kaymakamı Hidayet Sarı tarafından kurulan Karaisalı Platformu, bu yıl Türkiye’de bir ilke imza attı. Karaisalı Platformu, her gün bir köyde iftar programı ile hizmet veriyor. Karaisalı Kaymakamlığı ve Karaisalı Platformu'nun organize ettiği iftar programları yoğun katılımla coşkulu ve manevi bir hava içersinde gerçekleştiriliyor. Ramazan ayı boyunca Karaisalı İlçesinin tüm köy ve mahallelerinde iftar programı düzenleyerek Türkiye genelinde bir ilke imza
atan olan Karaisalı Platformu bu anlamda büyük takdir topluyor.

Karaisalı Kaymakamı Hidayet Sarı, Karaisalı Belediye Başkanı
Babacan Durak ve Karaisalı Genel Sekreteri İsmail Demirkeser ve partilerin ilçe
başkanları, il genel meclis üyeleri Karaisalı ve Büyükşehir Belediye meclis
üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarından oluşturulan Karaisalı Platformu,
Ramazan ayında iftar yemekleri vermeye devam ediyor. Bugüne kadar 16 köyde iftar yemeği veren Karaisalı Platformunun en son yemeğine Karaisalı’nın
Kızıldağ Yaylasında bin 500 vatandaş katıldı.

1600 rakımlı Kızıldağ Yaylasında gerçekleştirilen yemek
öncesi tasavvuf müziğinin söylenmesi ve ilahilerin okunmasından sonra Kuran-ı Kerim tilaveti yapıldı.  Okunan ezandan sonra orucunu açan vatandaşlara, yemek sonrası Karaisalı Müftüsü Sezai Erdal yemek duası yaptırdı.

Programda, Eğitim-Bir-Sen Karaisalı Şube Başkanı Mustafa Gürsel Tekin ile Muhtarlar Derneği Başkanı Ramazan Ünnü, Karaisalı Platformu
adına Kaymakam Hidayet Sarı’ya teşekkür plaketi verdi. Kaymakam Sarı, bu
plaketi Platform üyeleri adına aldığını belirterek, iftar programında
kendilerine destek veren sponsorlara teşekkür etti.

İftar programına MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz ve AK parti Adana Milletvekili Fatoş Gürkan, Adana BüYükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz katıldı.

İftar programından sonra Adana Büyükşehir Belediyesi Ramazan Eğlencesi başladı. Belediye Bandosu konserinden sonra Gölge Oyuncusu Mahmut Hazım Kısakürek''in canlandırdığı Hacivat-Karagöz oyunundan sonra Çağlayan Semazen Grubunun Sema gösterisi izleyenleri adeta büyüledi.  Fatoş Gürkan ve Seyfettin Yılmaz'ın konuşmalarından sonra 1o bine yakın vatandaşın izlediği Oğuz Yılmaz konseri ile gece sona erdi.

Gecede Fatoş Gürkan ve Seyfettin Yılmaz'ın yan yana otup zoraki el sıkışmalarından sonra bir tek kelime konuşmamaları ve göz göze gelmemeleri ise dikkatlerden kaçmadı.

‘’KARAİSALI BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ BİR YER’’

  Etkinlikte konuşan AK Parti Adana Milletvekili Fatoş Gürkan, düzenlenen güzel organizasyon için Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz ve ekibine teşekkür etti. Gürkan, “Bu güzel akşamda sizlerle birlikte olmaktan mutluyum. Karaisalı bizim için çok önemli bir yer. Ben bu topraklarda büyüdüm. Tarihte düşmanın girmediği ender yerlerden biri. Buranın insanları yiğittir, merttir” dedi.

‘’TÜRKİYE’NİN YARINLARI AYDINLIKTIR’’
MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz da konuşmasında, “Sizlerle olmaktan gurur duyuyorum. Ramazanınızı kutluyorum. Bizler birlik beraberlik içinde olduğumuz sürece Türkiye’nin önü açıktır, yarınları aydınlıktır” şeklinde konuştu.



“ZENGİNLİĞİNİZİ ANADOLU’YA TAŞIYORUZ”

Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz ise, Adana’nın, Çukurova’nın yazı kışı baharı aynı anda yaşadığını vurguladı. Aldırmaz, “Şu anda Adanalıların bir kısmı denize giriyor, sıcaktan bunalıyor. Biz ise burada serin bir ortamdayız. Bu güzellikleri Anadolu ile buluşturmak için yola çıktık. Bu proje bunun için geliştirildi. 14 bin 500 kilometre yol katedeceğiz ve 61 noktada 36 milyon insanla kucaklaşacağız. Oralara sizin sıcaklığınızı, selamınızı götüreceğiz. Katıldıkları için sayın milletvekillerimize, muhtarlarımıza ve siz değerli vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Vatandaşların rekor sayıda katılım gösterdiği Kızıldağ’daki etkinlikler Ata Demirer’in başrolünde oynadığı Berlin Kaplanı filmin gösterimi ile sona erdi.

BABACAN DURAK’A GEÇMİŞ OLSUN ZİYARETİ

Öte yandan Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, rahatsızlığı dolayısıyla etkinliklere katılamayan Karaisalı Belediye Başkanı Babacan Durak’a Kızıldağ’daki evinde geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

Babacan, Aldırmaz’a nezaketinden dolayı teşekkür ederken, Zihni Aldırmaz Babacan’ın bir an önce sağlığına kavuşması dileğinde bulundu.



1038 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.451932.5820
Euro34.798834.9382