Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi9
Bugün Toplam118
Toplam Ziyaret1684215

CHP Adana Milletvekili Ali Demirçalı, evsel katı atık bedelinin iptali için İdare Mahkemesi'nde dava açtı.

CHP Adana Milletvekili ve TBMM Milli Savunma Komisyonu üyesi Ali Demirçalı, Çevre ve Orman Bakanlığı ile Seyhan, Yüreğir, Çukurova ve Sarıçam Belediyeleri evsel katı atık bedelinin iptali için İdare Mahkemesi'nde dava açtı. Demirçalı, belediyelerin birinci görevinin halkı sömürüp onun üzerinden kazanç sağlamak olmadığını anımsattı, bu uygulamanın yargıdan döneceğine inandığını söyledi.

CHP Adana Milletvekili Demirçalı, Avukat Kemal Derin ve Türkan Eşli ile birlikte Adana Adliyesi'ne giderek İdare Mahkemesi'ne Çevre ve Orman Bakanlığı'nın yayınladığı "Atıksu Altyapı ve Evsel Katı Atık Bertaraf Tesisleri Tarifelerinin Belirlenmesinde Uyulacak Usul ve Esaslara İlişkin Yönetmeliğin" iptali için Danıştay'a, yönetmenlik uyarınca Adana'daki Seyhan, Yüreğir, Çukurova ve Sarıçam Belediye Meclisleri tarafından uygulamaya konulan Evsel Katı Atık (çöp toplama) bedelinin iptali için de Adana İdare Mahkemesi'ne dava açtı.

Adana Nöbetçi İdare Mahkemesine dava başvuru dilekçelerini veren CHP Milletvekili Ali Demirçalı burada yaptığı açıklamada şöyle dedi:

"Çevre ve Orman Bakanlığı 27 Ekim 2010 tarihli Resmi Gazetede yayınlanan "Atıksu Altyapı ve Evsel Katı Atık Bertaraf Tesisleri Tarifelerinin Belirlenmesinde Uyulacak Usul ve Esaslara İlişkin Yönetmelik" çıkardı. Türkiye genelindeki birçok belediye gibi Adana'daki Seyhan, Çukurova, Yüreğir ve Sarıçam Belediyelerimiz de meclislerden aldığı kararla Evsel Katı Atık (Çöp toplama bedeli) adı altında haksız ve hukuka aykırı para toplamaktadır.

Gerek iktidarın çıkardığı uygulamalar gerekse belediyeler yasalara aykırı olarak bu paraları kamu gücünü kullanarak vatandaştan tahsil etmeye başlamışlardır. AKP iktidarı Adana'yı yoksullaştırma politikasına yeni halka eklemiştir. Buna da belediyeler çanak tutmuştur.

Belediyelerin birinci öncelikli görevi halkı sömürüp onun üzerinden kazanç elde etme değil, gerekiyorsa ücretsiz kamu hizmetini en verimli şekilde halka ulaştırmadır. Oysa bugün belediyeler bırakın kamu hizmetini ücretsiz ulaştırmayı aksine yasalara aykırı bir şekilde yeni vergi yükleri getirerek vatandaşı ezdirmekte ve mağdur etmektedir. Belediyeler, yıllardır çevre temizlik vergisi adı altında halktan zaten para toplamaktadırlar. ÇTV adı altına toplanan bu paranın nereye gittiği bugüne kadar açıklanmazken,

İkinci bir çöp vergisi toplamaya kalkışmaları da paranın nereye harcanacağı konusunda kuşkular yaratmak ve ezici çoğunluk olan yoksul ve emekçilerin üzerinden rant sağlanmaktadır. Biz halkın haklarını korumak zorundayız. Mevzubahis halk ise gerisi teferruattır. Bu uygulamayı yapan bizim belediyeler bile olsa gerekeni yapacağız."



711 kez okundu

Yorumlar

Haksız uygulama...     01/08/2012 11:01

Sayın Vahit bey bu haksız uygulamayı aslında belediyeler çıkarmadı. Ocak 2012 yılında hükümet bakanlık genelgesine dayanarak haksız bir şekilde, uygulamaya koyarak belediyeleride kullanarak uygulamaya koydu. Belediyelerede bunu uygulayın diye talimat gönderdi, uygulanmaması halinde de yasayı uygulamayan belediye meclisi fesh olur gerekçesini koydular, oysa uygulanan şey yasa değildi yönetmenlikti bunu yüreğir ilçe belediye meclisinde çok tartışılmasına rağmen, chp nin ve mhp nin meclis üyeleri karşı çıkmalarına rağmen akp nin oy çokluğuyla bu vergiyi haksız bir şekilde çıkardılar. buda özellikle yüreğir gibi gelir düzeyi düşük olan bölgelerde ağır geliyor oysa belediyeler zaten temizlik vergisi alıyor sayın vahit bey unutmayın arkadaşlar ne kadar vergi koyarsak o kadar halk oy veriyor garip bir durum.
Ali Demirkeser

AlışSatış
Dolar32.477332.6074
Euro34.596434.7351