Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi3
Bugün Toplam716
Toplam Ziyaret1680923

Yedi erkek kardeşin tek bacıları olan kız, kardeşlerinin istemediği birisine kaçar. Kardeşler kaçakların peşine düşerler ve kızı yakalayıp bu deliğe atarlar. Sonra pişman olup, kızı çıkarmak için deliğin başına gelirler......

Gelin Deliği:

Etekli Köyünün Erkeğin mahallesinin kuzey tarafında, Kızılca Yokuş denilen yokuşun bittiği yerde ve yolun kenarında gürgen ağaçlarının altında bulunan ve derinliği bilinmeyen bir deliktir.

Zamanında deliğin yanında bir mezar varmış ama yol yapımı ve sel suları nedeniyle mezarın yok olduğu söylenmektedir. Çocuğu olmayan kadınlar, abdest alıp, burada namaz kılarsa çocuğunun olacağına inanılır. Ayrıca Gelin Deliğinin toprağı alınıp, suya ıslatılarak içilirse şifa bulunulacağına ve toprak suya ıslanırsa yağmur yağacağına inanılır.


Gelin Deliği için şöyle bir hikâye anlatılmaktadır:

Yedi erkek kardeşin tek bacıları olan kız, kardeşlerinin istemediği birisine kaçar. Kardeşler kaçakların peşine düşerler ve kızı yakalayıp bu deliğe atarlar. Sonra pişman olup, kızı çıkarmak için deliğin başına gelirler. Ancak hangi kardeş kızı çıkarmak için deliğe inmişse korkup geri kaçmıştır. Çünkü deliğe inmek isteyen kardeşlerin gözüne, kızın boynuna bir yılanın dolanmış olduğu görünüyormuş. En küçük kardeş, cesaret edip deliğin dibine kadar inmiş ve bacısını sırtına alıp yukarıya çıkarmış. Meğerse diğer kardeşlerin kara bir yılan sanıp korktukları şey, kızın uzun siyah belikleriymiş. (Kaynak: Oğuz Adem Selçuk)



2358 kez okundu

Yorumlar

     10/08/2022 15:58

Ben bu akana rüyamda burayı gördüm , ne saçma bı rüya dedım kendıme sonra Google’dan arama yaptı karşıma böyle bırsey çıkınca çok şaşırdım bu yer nerede ? Nereye bağlı bı köy ?
Misafir - Meryem

AlışSatış
Dolar32.432432.5624
Euro34.631634.7704