Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi8
Bugün Toplam130
Toplam Ziyaret1684885

MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, Kozan bölgesindeki bazı köy ve yaylalara giderek vatandaşların sorunlarını dinledi ve iftarını Kozan’da açtı.

 

MHP’li Yılmaz beraberinde milletvekili adayı Cahit Öztok, MHP Kozan ilçe başkanı Ender Çulhacı ve il genel meclisi üyeleriyle beraber Kozan ilçesindeki bazı programlara katıldı ve köylerde dert dinledi.

Kozan Gedikli köyüne davet edilen TBMM Tarım ve Orman Komisyonu Üyesi MHP’li Yılmaz ve beraberindeki heyet burada köylüleri için büyük sorun teşkil eden 2-B uygulaması ve satış bedellerinin yüksek olmasından şikâyet eden köylülerin sorunlarının çözümü için çeşitli girişimlerde bulundu. Toplantıya iştirak eden 5 muhtar ve köylülerin yoğun olarak dertlendiği 2-B kanununun çıkış hikayesini ve MHP gurubu olarak tavırlarını da köylülere aktardı.

Köylülerin 2-B olarak bilinen kanun uygulaması kapsamındaki sorunlarını dinleyen Yılmaz, Milli Emlak Genel Müdürlüğü ve Adana Defterdarlığı yetkililerini arayarak, konuyu iletti.

Yılmaz, vatandaşların ihtiyaçlarına cevap verebileceğini düşünerek 2B yasasına MHP olarak destek verdiklerini, ancak bazı eksik ve yanlışlıkları görerek bazı önerilerde bulunduklarını hatırlatarak,  "MHP olarak, 'Çok yüksek fiyat tespiti yapıp, bu arazileri vatandaşların alamayacağı duruma getirmeyin' dedik. Rayiç bedelin yüzde 70'inin çok yüksek olduğunu, bu oranın özellikle atasından dedesinden toprak kalan orman köylüsü vatandaşlarımız için yüzde 15 olarak belirlenmesini önerdik. Bürokratların rayiç bedellerini yüksek tutması halinde köylülerin mağdur olacağını vurguladık. Bu bölgedeki 3-4 köyümüzde ovadaki fiyatın 3-4 katı fiyat tespiti yapılmış. Kozan'ın 87 köyünün 42'isinde bu konuda sorun yaşanıyor. “şeklinde konuştu.

Daha sonra Kozan’ın Horzum yaylasına geçen MHP’li Yılmaz, burada esnaf gezisi yapıp vatandaşlarla sohbet toplantısı yaptı. Kozanlıların ısrarlı bir şekilde bulgur pilavlı iftar davetini yaptıkları Yılmaz, iftar programının Kozan’da olduğunu ama mutlaka Horzum yaylasında bulgur pilavlı bir iftar sofrasına konuk olacağı sözünü verdi.



640 kez okundu

Yorumlar

milletin vekili     26/07/2012 12:00

işte vekil kardeşim nerede ikdidarın olmayan vekilleri onlar ne zaman halkı dinleyecekler.vatandaşın çoçuğuna iş evine ekmek götürmesi için pamuğu, buğdayı, büyükbaş ve küçükbaş hayvanı ne zaman para edecek.maZotu gübresi ilacı ne zaman ucuzlayacak
Misafir - mustafa

AlışSatış
Dolar32.451532.5815
Euro34.684134.8231