Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi3
Bugün Toplam712
Toplam Ziyaret1681797

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) Yönetim Kurulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın AKP 4. İstanbul İl Kongresi’nde basına yönelik sarfettiği sözleri tepki ile karşıladı

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) Yönetim Kurulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın  AKP 4. İstanbul İl Kongresi’nde basına yönelik sarfettiği sözleri tepki ile karşıladı:

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın partisinin İstanbul İl Kongresi’nde, basına yönelik olarak sarfettiği “Akbabalar, siz kimsiniz? Siz daha düne kadar birilerinin karşısında hazır ola geçip selam çakıp öyle köşe yazısı yazıyordunuz. Bunları tasmalarından biz kurtardık. Ama bunların  tasması dün ulusaldı, bugün uluslar arası tasmaları boyunlarına taktılar’’ sözleri üzerine  ÇGC Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi:

 “Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından basın mensuplarına yönelik sarfedilen sözler çok yanlış, ağır ve bir başbakana yakışmayan cümlelerdir.

Bir başbakanın kendi vatandaşlarına, özellikle de basın mensuplarına  yönelik bu tür ifadeler kullanmasını manidar karşılıyoruz.

Türkiye bir hukuk devletidir. Ortada bir kasıt ve suç var ise ilgililer hakkında suç duyurusunda bulunulur ve dava açılır. Tüm meslektaşlarımızı kapsayacak şekilde kullanılan yanlış ifadeler bizleri derin üzüntüye sevketmiştir.

Basın meslek örgütü olarak zaman zaman meslektaşlarımızı etik davranmaları konusunda uyaran bizler, Başbakanımız’dan da uygun davranış bekliyoruz. Başbakanımızı, kelimeleri kullanırken daha dikkatli ve duyarlı olmaya davet ediyoruz. Basın mensuplarını bugüne kadar kimse tasmalamadı, bundan sonra da tasmalayamayacaktır.”



605 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.486832.6170
Euro34.601234.7398