Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi9
Bugün Toplam1004
Toplam Ziyaret1669390

Seyfettin Yılmaz, Kozan ilçesine bağlı bazı köylerde, aşırı yağış nedeniyle meydana gelen selin verdiği zararları yerinde inceledi.

 

 

 

 

Milliyetçi Hareket Partisi Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, Kozan ilçesine bağlı bazı köylerde, aşırı yağış nedeniyle meydana gelen selin verdiği zararları yerinde inceledi.

Kozan ilçesinde aşırı yağışlar nedeniyle meydana gelen sel felaketinin yaşandığı Bulduklu, Bucak, Acarmantaş ve Ilıca köylerini ziyaret ederek ekili alanları inceleyen MHP Adana Milletvekili ve TBBM Tarım Komisyonu Üyesi Seyfettin Yılmaz, Acarmantaş’daki göz diye tabir edilen Toroslardan gelen suların toplandığı bölgeyi de inceleyerek “ Bölgemizde birkaç gündür sağanak halinde yağan yağış, yol ve köprülerde yaptığı tahribat nedeniyle hayatı olumsuz anlamda etkilemiş. Özellikle Cumartesi akşamı yoğun yağış alan Kozan ilçemizin Bulduklu, Bucak ve Acarmantaş köylerinin bulunduğu bölgede bulunan mısır ve buğday ekili tarlalarının önemli bir bölümü su altındadır. Bu köylerde yaşayan çiftçi arkadaşlardan aldığım bilgiye göre su altında kalan ekili tarlalarda önemli oranda bir ürün kaybı yaşanacaktır. Geçimini topraktan sağlayan çiftçilerimiz, su altında kalan ekili ürünlerinin, güneşin çıkmasıyla daha büyük bir zarara uğrayacağı endişesi taşımaktadır. Su altında kalan tarlalardaki ekili buğday  yatmış, mısır ise İklim şartları köylü lehine gelişse bile köylü diliyle ürünün pısacağı ve ürün kaybının önemli ölçüde yaşanacağı gerçeği ortadadır. Bu nedenle Tarım Bakanlığına bağlı kurumlarımız, bölgemizde mağdur olan köylüyle bir an önce irtibata geçerek zararın en aza indirgenmesi ve telafisi yönünde bir çalışma başlatmalıdırlar” Şeklinde konuştu.

Kozan ovasındaki ekili alanları tehdit eden yoğun yağışların meydana getirdiği zararlar konusunda bir araştırma ve çalışma yapılması gerektiğini işaret eden MHP’li Yılmaz, “ Hükümet, uyguladığı tarım politikalarıyla Çukurova’ya zaten üvey evlat muamelesi yapmaktadır. Tarım bölgesi olan Çukurova’ya Tarım ve Hayvancılık desteğinin, Diyarbakır bölgesinden çok daha düşük olması, bunun aleni bir göstergesidir. Hükümet desteğini esirgediği Çukurova çiftçinin uğradığı sel felaketi nedeniyle meydana gelen ürün kaybını telafi etmek zorundadır. Kozan bölgemizde yaşanan bu olumsuzluk nedeniyle mağdur olan hemşerilerimizin sel zararının giderilmesi konusunda TBMM çatısı altında her türlü girişimde bulunacağım. Devletimiz; Vatanına, bayrağına, milletine ve devletine sımsıkı bağlı, milli ve manevi hassasiyetleri yüksek olan çok değerli Kozanlı hemşerilerimizin, bu mağduriyetlerini görmezlikten gelmemelidir.



683 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.262832.3921
Euro34.778034.9173