Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi8
Bugün Toplam333
Toplam Ziyaret1685088

Karaisalı yeni üniversite için kapılarını sonuna kadar açar. Başka yet aramaya gerek yok

 

Gök, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlediği basın toplantısında, kente ikinci bir üniversitenin kurulmuş olmasının Adana ve çevresinde yaşayan herkesi sevindirdiğini ancak, yeni bir üniversitenin kurulma ve gelişmesinin, mevcut bir üniversitenin uzun yıllar oluşturduğu akademik değerlerin, bilimsel ürünlerin yok edilmesi esasına oturtulmaya çalışılmakta olduğunu iddia etti.

Üniversitenin kurulması için yer seçiminin yanlış olduğunu öne süren Gök, ''Kurulduğu yıllardan beri üzerinde bilimsel araştırmaların yapıldığı ve bu kaynaklar yaşadığı sürece de araştırmaların devam edeceği, sadece ÇÜ'nün değil, ülkemizin de milli serveti haline gelmiş, hem de birinci sınıf tarım toprakları üzerinde bulunan alan, bu değeri 40 yıldır oluşturmaya çalışan ÇÜ'ye sorulmadan, üzerindeki 40 yıllık akademik değerlere bakılmadan yeni kurulan Bilim ve Teknoloji Üniversitesi için yer olarak belirlenmiştir. Söz konusu alan Narenciye Araştırma ve Gen Bahçesi'dir'' diye konuştu.

Gök, bilimsel olarak kendini kanıtlamış ÇÜ'ye bu konuda haksızlık yapıldığını ifade ederek, şunları kaydetti:

''Yeni üniversite için talep edilen yerdeki araştırma ve gen kaynaklarının yeni üniversite kurulduktan sonra korunacağı beyanları aldatıcıdır. Eğer bu beyanlarda samimi olunsa, üzerinde Araştırma-Gen bahçelerinin de bulunduğu toplam bin 700 dekar alan talep edilip de bunun sadece yüzde 3'ünün, yüzde 5'inin kullanılacağı söylenmez. Bu beyanlarda samimi olunsa, bir köşeden üzerinde Araştırma ve gen bahçelerinin yer almadığı bir alandan bu yüzde 3'ün, yüzde 5'in karşılığı olan sadece 50 dekar - 100 dekar yer talep edilir. Bu beyanlarda samimi olunsa, Organize Sanayiye yakın alanda otoyol kenarında yeni üniversite yeri olarak önerilen alana 'evet' denir. Bu beyanlarda samimi olunsa, Karaisalı yönünde, Adana'nın batı çıkışı istikametinde, Çatalan Barajı yönünde, Sarıçam çevrelerinde alternatif olabilecek alanlara 'evet' denir. Israrla da hazine yeri diye tutturulmaz. Kamu yatırımları için hazine yeri olma özelliği bir öncelikli kriter ise ülkemizdeki hazine yeri 1., 2. sınıf tüm tarım alanlarının kaderi bundan sonra hep aynı mı olacak-

Bilime, bilim insanına saygısı olmayanlara, bunca yıldır yapılmış çalışmaları, yapılmış hizmetleri hiçe sayanlara, yeni üniversite yeri için inandığı doğruları söyleyenleri bu kadar hırpalamaya çalışanlara söyleyecek fazlaca sözümüz yok. Henüz geç olmadan, kırk yılda oluşturulmuş akademik değerler ve on binlerce yılda oluşmuş 1. sınıf tarım topraklarını yok etmeden hep beraber yeni üniversitelere 'Evet', ülke değerlerinin yok edilmesine 'hayır' diyelim.''

Ziraat Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Şahin Yeter ise Ziraat Fakültesi öğrencilerinin ziraat mühendisi olabilmeleri için uygulamalı eğitim almaları, bitkiyi toprağı, elmayı, portakalı tanımaları gerektiğini, öğrencilerin de budamayı, aşılamayı ilacı ve ilaçlamayı bu alanlarda öğrendiklerini söyledi.

''Narenciye bahçesini yok ederseniz veya başka bir amaca tahsis ederseniz Adana'da Ziraat Fakültesi öğrencisi nerede uygulama yapacak- Nerede staj yapacak-'' diyen Yeter, ''Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'nin istemiş olduğu bu alanlar Adana'nın en verimli birinci sınıf tarım topraklarının olduğu alanlardır. Bu topraklara ihtiyacımız var. Ülkenin Adananın geleceği için bu toprakları koruması gerekenler aksine yok etmeye çalışmaktadırlar. Yöneticilerin görevi bu şehri önceden hazırlanmış plan ve projeleri ile ve ilgili bilim ve sivil toplumun görüşleri alınarak geleceğe hazırlamaktır. Ne gariptir ki günü kurtarmaya yönelik ve sadece bu günlük politikalarla şehri yönetenler, yanlışlıklarını söyleyenleri ve karşı çıkanları suçlamakta, yatırımları engellemekle itham etmektedirler'' diye konuştu.



856 kez okundu

Yorumlar

     21/04/2012 12:12

İnşallah ilçemizde olur üniversite.
Misafir - kemal

AlışSatış
Dolar32.451532.5815
Euro34.684134.8231