Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi9
Bugün Toplam1010
Toplam Ziyaret1669396

Üç gün sürecek olan 1 Nisan Kuvayı Milliye Şenlikleri Karaşisalı'da Atatürk Anıtına çelenklerin konulması, saygı duruşunun yapılması ve İstiklal Marşımızın söylenmesi ile başladı.

1 Nisan Kuvayı Milliye Şenlikleri başladı

 

Şenlik Atatürk Parkına  çelenklerin konulması, saygı duruşunun yapılması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile başladı. Atatürk Parkı önünde Osmaniye Belediyesi mehteran Takımının konseri ve Halk Eğitim Merkezi Kız Folklor Ekbinin oyunu ile devam etti.

Daha sonra protokol üyeleri eşliğinde mehteran takımı ile  birlikte Cunmhuriyet Cadesinden  Belediye Düğün Salonuna kadar yüründü.  Burada Osmaniye Belediyesi Mehteran Takımı bir konser verdi.

Salonda ise Dr. Tuğrul Tunca’nın çekmiş olduğu ‘’Fotoğraflarla Karaisalı’’ bir sunum gerçekleştirildi.

ÇÜ. İİBF Öğretim Üyesi Doç.Dr. Hakkı Çiftçi de ‘’Karaisalı’da Kuvayı Milliye Ruhu’’ başlıklı bir konferans verdi.Çiftiçi’nin konuşmsası büyük beğeni aldı. Konferansı dinleyenler Çiftçi’yi ayakta alkışladılar.

Şiir ve  kompozisyonda dereceye girenlere ödüllerin verilmesinden sonra, protokol ve mehteran eşliğinde geçlerin yaktığı meşalelelerile yeniden Atatürk Parkına gelen vatandaşlara  havai fişek gösteris sunuldu.

Yerel sanatçılarmızdan Hasan Aroğlu, Erol Kuşdemir ve Metin Şirinkaya konser verdiler.

Şenliğin açışına Karaisalı Kaymakamı Hidayet Sarı, Belediye Başkanı Babacan Durak, Garnizon Komutanı İsmail Atmaca, siyasi partilerin ilçe başkanları, Karaisalı Platformu üyeleri ile vatandaşlar katıldı.

Şenliğin ikinci gün etkinlikleri bugün Karaisalı Stadında devam edecek. 2 Nisan Pazartesi günü saat o09.00  da Çukurova Kaymaakamlığınca Örcün Köyünde 1 Nisan kutlaması yapılacak.



1100 kez okundu

Yorumlar

folklar ekibi     02/04/2012 20:09

cumartesi ve pazar günleri şenlikte halk eğitim merkezi kız folklar ekibinin fotoğrafları ve cumartesi günü karaisalı atatürk parkının önünde kuvayi milliye ekipleriyle beraber çekilen halayın video ve fotoğrafları acaba hangi sitede?
Misafir - iklimya koçak

     01/04/2012 10:08

hayırlı ugurlu olsun.
Misafir - serpil

AlışSatış
Dolar32.262832.3921
Euro34.778034.9173