Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi6
Bugün Toplam218
Toplam Ziyaret1680425

Dernek merkezinde düzenlenen toplantıda başta Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehitler için bir dakikalı saygı duruşunda bulunuldu. Daha sonra İstiklal Marşı’nın söylendiği toplantıda İmam İbrahim Melekoğlu Kuranı Kerim okudu.

Karaisalılar Derneği Yönetim Kurulu 18 Mart Çanakkale Zaferinin 97. Yıldönümü ve Şehitler için mevlüt okuttu.

Dernek merkezinde düzenlenen toplantıda başta Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehitler için bir dakikalı saygı duruşunda bulunuldu. Daha sonra İstiklal Marşı’nın söylendiği toplantıda İmam İbrahim Melekoğlu Kuranı Kerim okudu. Duaların yapıldığı toplantıda Dernek Başkanı Ali Cengiz Taşçı, tüm katılımcılara teşekkür etti.

29 Nisan 2012 tarihinde Çanakkale’ye düzenlenecek ziyaret ile ilgili olarak Vahit Şahin tarafından bilgi verildi. Şahin, 27 Mart akşamı dernek önünden Çanakkale’ye hareket edileceğini, 28 Mart’ta Çanakkale’de Şehitliğin ziyaret edileceğini belirterek, aynı gün akşamı Biga ilçesinde konaklanılacağını ve 29 Nisan Pazar günü Gümüşçay Beldesinde düzenlenecek olan ‘’Hayır Günleri’’ törenine katılınılacağını ifade etti. Burada aralarında Karaisalılı 23 yaşındaki Mehmet Oğlu Ahmet’in de bulunduğu 59 şehit için yaptırılan Şehitliğin açılış törenine geçileceğini kaydeden Şahin, Karaisalı’dan götürülecek olan toğrağın Karaisalılı şehidimizin üzerine serpileceğini ve bu olayı ortaya çıkaran emekli öğretmen Engin Gürsu ve bunu destekleyen Gümüşçay Belediye Başkanı Adnan Pastırmacı’ya plaketlerin verileceğini ve aynı gün Adana’ya hareket edileceğini bildirdi.

Toplantıya katılan AK Parti Karaisalı İlçe Başkanı Ünal Işık ise, bu yıl ilk kez AK Parti Karaisalı İlçesi Gençlik Kolları olarak şehitler için anma günü düzenlendiğin ve çok başarılı bir program gerçekleştirildiğini belirterek, ‘’Gençlere fırsat verilmesi halinde büyük işler başaracağına bir kez daha inandım. Bu toplantımıza katılan tarihçi Cezmi Yurtsever, Adana’dan 900 civarında Çanakkale şehidinin bulunduğunu ve en çok şehidin ise Karaisalı’dan olduğunu söylemiştir. Bu şehitlerimizi tekrar saygıyla anıyoruz’’ dedi.

Çukurova Belediye Başkan Yardımcısı Abdulkerim Özkul da, şehitlerimizin unutulmamasının takdire şayan bir hizmet olduğunu belirterek, Karaisalılar Derneğini böyle bir toplantı düzenlemesinden dolayı tebrik etti. Özkul, ‘’Çocuklarımıza bırakacağımız en büyük miras şehitlerimize olan saygıdır’’ dedi.

Karaisalı İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Köse, geçmişi ve atalarımızı yad etmenin çok güzel bir davranış olarak düşündüğünü ifade ederek, bu birlikteliği sağlayan Karaisalılılar Derneği Yönetim Kurulu üyelerine teşekkür etti.

Abdurrahim Gizer İlköğretim Müdürü Mustafa Çankaya da, Çanakkale ve tüm şehitler için Kuran okutulmasının ve dualar yapılmasının çok gurur verici bir davranış olduğunu söyledi. Çetinkaya konuşmasının sonunda, ‘’Rabbimiz bize de şehitlik mertebesi nasip eylesin’’ ifadesini kullandı.

Kısa adı KARSİAD olan Karaisalı Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı İsmail Demirkeser ise, duyguların insanları birleştirdiğini, fikirlerin de insanları ayrıştırdığına dikkat çekerek,’’Karaisalılar Derneği’nin de Çanakkale şehitlerini anma duygusu çerçevesinde bizleri birleştirmiştir’’dedi.

Anma toplantısını kapanış konuşmasını yapan Başkan Ali Cengiz Taşçı, bugün olduğu gibi bundan sonrada birlik ve beraberliğimizi daha da pekiştirmemiz gerektiğine vurgu yaptı.  

 



768 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.432432.5624
Euro34.631634.7704