Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi9
Bugün Toplam217
Toplam Ziyaret1667859

Kızıldağ Yayla yolunda 10 kilometre boyunca yolun sağında ve solunda paknik yapan vatandaşlar, et, sucuk ekmek yerken, kardan adam yaptılar, kar topu oynadılar.

 

En sert kış  mevsimini geçiren dünya, tüm etkisini her yerde gösteriyor. Aşırı yağışlaran en çok nasibini alan Karaisalı'nın yüksek kesimlerinde Etekli Köyü ile Kızıldağ Yaylasında kar kalınlığı bir metreye yaklaşırken, vatandaşlar bu yıl karın tadını çıkardı.
Kızıldağ Yayla yolunda 10 kilometre boyunca yolun sağında ve solunda paknik yapan vatandaşlar, et, sucuk ekmek yerken, kardan adam yaptılar, kar topu oynadılar.
İl Özel İdaresi ekipleri Kızıldağ'a kadar yolları kardan açtı. Karaisalı Belediyesi de Kızıldağ içinden Esentepe'deki Sosyal Tesislere kadar yolu kardan temizledi.
ADOGE (Adana Doğa Geginleri) ile Karaisalıllar Derneği Yönetim Kurulu üyelerinin de geldiği Kızıldağ'da, Karaisalı Belediye Başkanı Babacan Durak, konuklar karşıladı. Babacan Durak'ın bu hizmeti vatandaşlar tarafından takdirle karşılandı.
Öte yandan Kızıldağ Yaylasında Akkoç Kasabı olarak hizmet veren Osman Akkoç'un ailesi ise gelen tüm misafirlerin ihtiyaçlarını karşıladı. Bakkalın yanı sıra fırın, kasap hizmetlerini yürüten Ahmet ve Ali Akkoç ve ailesi gelen vatandaşları hizmetleri ile mutlu etmesini bildiler. Odun sobası etrfında kümelenen vatandaşlar, birtaraftan da sıcak çaylarını yudumlarken, Akkoçlar, mangalda et ve sucuk pişirerek vatandaşlara unutulmaz bir gün yaşattılar.



2154 kez okundu

Yorumlar

     06/02/2012 10:57

KIzıldağlı kardeşim bu halk hala 1000 yıldır yapılmakta olan Karakucak Kızıldağ Güreşlerini yaptırmak için 1 Kuruş dahi vermem asla da hiçbir işçi ve memur da vermem diyenleri bu halk unuttu mu sanıyorsun??
Misafir - Öz_Murcistalı

     06/02/2012 10:10

Bunu her zaman söylüyoruz:Kİm ki bu ilçede taş taş üstüne koyarsa ALLAH RAZI OLSUN deriz.
Misafir - kızldağlı

AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339