Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi12
Bugün Toplam997
Toplam Ziyaret1686430

Alman Köprüsünü Pozantı'da sanıyor

Çukurova Belediyeler Birliği ve Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Çukurova’nın bir bütün olarak düşünülmesi gerektiğini vurgulayarak, Pozantı’daki Alman Köprüsü ile Karaisalı Kapıkaya Kanyonunun dünya turizmine kazandırılması için proje hazırlayacaklarını söyledi.

Kocamaz, “Türkiye Belediyeler Birliği, Çukurova Belediyeler Birliği, Adana Büyükşehir Belediyesi ve Tarsus Belediyesi bu konuda işbirliği yapıyor.” dedi.Çukurova Belediyeler Birliği Encümen Toplantısı Adana Büyükşehir Belediyesi Toplantı Salonu’nda yapıldı. Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Birlik Başkanı Burhanettin Kocamaz, Encümen üyeleri Sarıçam Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci, Sarımazı Belediye Başkanı Erol Kahraman, Dötyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin, Limonlu Belediye Başkanı Mehmet Topkara ile Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Ahmet Asaf Uslu’nun da bulunduğu toplantıda gündemdeki konular görüşüldü.

Çukurova’nın tarihi ve doğal güzelliklerinin turizme açılması konusunun ağırlıklı olarak görüşüldüğü toplantıda bir de sunum gerçekleşti. Çukurova Belediyeler Birliği’nde hazırlanan ve Pozantı’daki Alman Köprüsü ile Karaisalı’daki Kapıkaya Kanyonu ve şelalelerin görüntülerinin yeraldığı sunum ilgiyle izlendi.

Bölgenin farklı yönlerinin ortaya çıkarılması için birlikte hareket edilmesi ve planlamanın birlikte yapılması gerektiğini söyleyen Çukurova Belediyeler Birliği ve Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Şimdi olmaza bile önümüzdeki yıllarda Adana ile Mersin, metropol kent haline gelecek. Bunun altyapısını şimdiden hazırlamamız gerek” şeklinde konuştu.Tanıtım filmini Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz’la birlikte izleyen Burhanettin Kocamaz, “Mersin, Tarsus ve Adana olarak çok farklı tarihi değerlere ve doğal güzelliklere sahibiz. Doğu Akdeniz’in en güzel sahilleri bizde. Bu nedenle Çukurova’yı bir bütün olarak düşünmeli ve birlikte hareket etmeliyiz.” diye konuştu.007 James Bond filminin çekileceği Pozantı’daki Alman Köprüsü ile Karaisalı’daki Kapıkaya Kanyonu’nun benzerlerinin dahi, dünyanın hiçbir ülkesinde bulunmadığını hatırlatan Çukurova Belediyeler Birliği Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Tarsus olarak bizim de değerlerimiz var. Bunların da tanıtım filmlerini hazırlayıp, dünya turizmine açmalıyız” şeklinde konuştu. Kocamaz, Alman Köprüsü ve Kapıkaya Konyonu ile ilgili projenin, Çukurova Belediyeler Birliği, Türkiye Belediyeler Birliği, Adana Büyükşehir Belediyesi ve Tarsus Belediyesinin işbirliğiyle yapılacağını sözlerine ekledi.Adana Büyükşehir Belediyesi olarak “Bölgesel İşbirliği”ne önem verdiklerini söyleyen Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, “Çok güzel bir sunumdu. Sizlere teşekkür ediyorum. Tanıtım konusunda üzerimize düşen ne görev varsa yapmaya hazırız. Zaten Alman Köprüsü, James Bond filmiyle de gündeme gelecek. Projede; Türkiye Belediyeler Birliği, Çukurova Belediyeler Birliği, Adana Büyükşehir Belediyesi ve Tarsus Belediyesinin işbirliği yapması çok önemli. Birlikte çalışalım, Çukurova’nın değerlerini tüm dünyaya tanıtalım.” ifadesini kullandı.



1171 kez okundu

Yorumlar

3 nokta...     04/02/2012 09:35

ZİHNİyet kötü arkadaşlar...
Misafir - Modern Zamanlar

     03/02/2012 12:10

İlçemize hizmet yapan mezarlıklarımızı yapan.asfaltlanmadık yol bırakmayan zihni başkanımızda ilçemizden kucak dolusu sevgiler yolluyorum.
Misafir - karaisalılı

     03/02/2012 10:16

aytaç abin,n h,zmetletlerinin üstüne oturdu. onun bir tane hizmeti yok..o orada maaşlı bie memurdu..emirle hareket eden biriydi..
Misafir - abuzittin

     03/02/2012 10:06

Murtcu musun,özmurtcumusun, nesin, aslı kimliğin ne bilmiyorum ama Zihni beye bu kadar yalakalık yapma..Zihni bey o makama alnını teriyle gelmedi. paraşütle indi. Aytaç abinin sayesinde seçildi, ama onu arkadan hançerledi. O da brütüslerden..
Misafir - abuzittin

     03/02/2012 09:39

ADANA TARİHİNDE GELMİŞ GEÇMİŞ EN BÜYÜK BELEDİYE BAŞKANI MİMAR ZİHNİ ALDIRMAZDIR.ÇÜNKÜ SEÇİMLERDE HİÇ OY ALMADIĞI HALDE AYLARDIR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BAŞKANLIĞI YAPMAKTADIR.
Misafir - MURTÇU

AlışSatış
Dolar32.451932.5820
Euro34.798834.9382