Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi7
Bugün Toplam360
Toplam Ziyaret1682347

DÜNYADAKİ 'en uzun seri film' olarak bilinen ve gelecek yıl 50'inci yaşını kutlayacak olan '007 James Bond' filmi serisinin 25'incisinin bazı sahnelerinin çekileceği Adana'da, hazırlıklar devam ediyor.

DÜNYADAKİ 'en uzun seri film' olarak bilinen ve gelecek yıl 50'inci yaşını kutlayacak olan '007 James Bond' filmi serisinin 25'incisinin bazı sahnelerinin çekileceği Adana'da, hazırlıklar devam ediyor.

Merkez Yüreğir İlçesi'nde aldığı yoğun göçle bilinen Atakent ve Kazım Karabekir Mahalleleri, ünlü Bond filminin bazı sahnelerine ev sahipliği yapacak. Kullanılmayan bir demiryolunun etrafından belediye ekipleri tarafından film ekibinin isteği üzerine yol ve çevre düzenlemesi yapıldı. Çekimlerine mart ayında başlanacağı öğrenilen filme Karaisalı İlçesi'ndeki bir asırlık Varda Demiryolu Köprüsü, kent merkezindeki tarihi Gar, Kasım Gülek Köprüsü, Demirköprü ve İncirlik İstasyonu plato olacak. Film ekibine her türlü desteği sağladıklarını belirten merkez Yüreğir İlçe Belediye Başkanı Ak Partili Mahmut Çelikcan, bazı hazırlıkları da yaptıklarını söyledi. Filmin tanıtım için önemli bir fırsat olduğunu belirten Çelikcan, "James Bond filminin Yüreğir'de çekilecek olması bizim için çok önemli bir fırsat olduğunu düşünüyorum. Bu filmle ilgili gelen tüm talepleri karşılamaya çalışıyoruz. Geçmişte, 'Kurtlar Vadisi Filistin' filminin de bazı bölümleri burada çekildi. Bu konuda tercih edilmek bizi sevindiriyor" dedi.

Hazırlıkların yapıldığı Atakent Mahallesi'nin muhtarı Tahsin Donar ise James Bond filminin tüm mahalleyi heyecanlandırdığını söyledi. Filmin çekimleri boyunca mahalledeki gençlere iş imkanı oluşmasını umduklarını belirten Donar, "Ünlü bir filmin mahallemizde çekilmesi bizi mutlu etti. Ayrıca belki çekimler sırasında işsiz gençlerimiz kısa sürelide olsa bundan faydalanabilir. Mahallemiz, kentimiz bu film sayesinde tanınır" diye konuştu.

DANİEL CRAİG, ADANA'YA GELECEK

Adana'da yapılacak çekimlere ünlü oyuncu Daniel Craig'in de katılacak. Çekimler sırasında, merkez Seyhan İlçesi'nde bulunan demiryolu üzerindeki Kasım Gülek Köprüsü'nde 19 Mart- 26 Mart tarihleri arasında trafiğe kapatılacak. Türkiye'de çekilecek bölümlerinin uygulayıcı yapımcısı Menderes Demir ile yönetmen Ali Akdeniz, geçtiğimiz günlerde Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz'ı ziyaret ederek çalışmalarla ilgili bilgi verip destek istedi. Kentin kuzey ve güneyini bağlayan köprü trafiğe kapatılacağı için alternatif bir ulaşım planlanıyor.



1172 kez okundu

Yorumlar

     29/01/2012 20:24

seni engelleyen mi var konuş konuşabildiğin kadar
Misafir - murcistanlı

....     27/01/2012 15:43

Siyaset yapmayı bırakın biraz.Sanat konuşalım.
Misafir - Cıncık Gıran

     27/01/2012 12:28

KIzıldağ güreşleri için 1 kurş dahi vermem ve de hiçbir belediye personelini de görevlendirmem diyen bir belediye başkanı sakın bu filmi de ilçeçmde çektirmem demesin.
Misafir - murtçu

     27/01/2012 12:49

çok güzel
Misafir - can

AlışSatış
Dolar32.486832.6170
Euro34.601234.7398