Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi8
Bugün Toplam637
Toplam Ziyaret1684734

Müftü Gökce Ramazanoğlu Cami inşaatında incelemelerde bulundu. İlgililerden bilgi aldı.


Müftü Gökce Ramazanoğlu Cami inşaatında incelemelerde bulundu. İlgililerden bilgi aldı.

İl Müftüsü, cami inşaatında gördüğü ilerlemeden duyduğu memnuniyeti dile getirerek şunları söyledi. “ Cami inşaatında kısa zamanda önemli işler yapılarak büyük mesafeler alınmış. Emeği geçen herkesten Allah Razı olsun. Milletimiz camilere destek oluyor. Hayır hasenatın olduğu yere koşarak geliyor. Bizlerde sosyal hayatın vazgeçilmez unsurları olan camilerimizi toplumumuzun ıslahı için kullanmalıyız. Buralardan vatana millete yararlı insanlar yetiştirmeliyiz. Camilerimiz faziletli insanların yetiştirildiği eğitim kurumları olmalıdır.”

Cami inşaatı  gezildikten sonra, Ramazanoğlu Vakıf Yönetimi ve Teknik Heyet İl Müftüsü Arif Gökce Başkanlığında toplandı.

 Mimar Necip Dinç’in Ramazaoğlu Camiine hazırladığı taç kapı, minber, mihrap vaaz kürsüsü ve korkuluk projeleri incelendi.

Projelerin Osmanlı mimarisine uygun yapıldığı ve mükemmel olduğu görüldü.

Türkiye Diyanet Vakfı Adana Şubesi tarafından yaptırılan Ramazanoğlu Cami'nin BODRUM katında, otopark, su deposu, sığınak, ZEMİN katında, konferans salonu, işyerleri, bay-bayan tuvaleti, abdest alma yerleri, çocuk emzirme odaları, BİRİNCİ  katında, Çukurova İlçe Müftülüğü, Kuran kursları, kütüphane ve okuma odası, cemaat için derslikler,GİRİŞ katında, cami ibadet ana bölümü yer alıyor. Ayrıca otoparktan üst katlara çıkış için, 2 adet 8'er kişilik asansör ve bina bitişiğinde çocuklar için oyun alanı da projede yer alıyor.7 bin 70 metrekare alana sahip olan Ramazanoğlu Camii, yapımında cemaatin rahatça ibadetlerini yapacak.

Ramazanoğlu Camii tamamlandığında kapalı alanda 3 bin, açık alanda da 7 bin olmak üzere, toplam 10 bin kişi rahatlıkla ibadet edebilecek



896 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.477332.6074
Euro34.596434.7351