Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi12
Bugün Toplam559
Toplam Ziyaret1682546

MHP Yüreğir İlçe 10. Olağan Kongresi büyük bir coşku ve heyecana sahne oldu.

 Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) doğup büyüdüğü Adana’daki kongreler,  partililerin birlik ve beraberliğinin daha çok perçinlendiği bir süreçle devam ediyor. Bugün gerçekleştirilen Yüreğir İlçe 10. Olağan Kongresi de, yoğun ilgi, heyecan ve coşkuya sahne oldu.
DUALARLA BAŞLADI
Divan Başkanlığı’nı Genel Başkan Yardımcısı Tokat Milletvekili Reşat Doğru’nun yaptığı ve Kozan yolu üzerindeki bir alış veriş merkezinin salonunda yapılan kongre Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı.  Başta Atatürk olmak üzere, merhum Başbuğ Alparslan Türkeş, önceki gün vefat eden Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, şehitler, ebediyete intikal etmiş gaziler için bir dakikalık saygı duruşu gerçekleştirilirken İstiklal Marşı coşku ile okundu, vatanın, milletin huzur ve bekası için dualar edildi.
İKİ ADAY LİSTE ÇIKARDI
Mustafa İzgioğlu’nun 8 yıldır başkanlık yaptığı, tekrar aday olmadığı MHP Yüreğir’de, Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Tumlukolcu ve Avukat Mehmet Ataş’ın listeleri ile gidilen kongrede, İstiklal Karşı coşku ile okundu. Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin mesajını İl Başkanı A. Kadir Üçkardeşler okudu.
ÜÇKARDEŞLER’İN KONUŞMASI
Üçkardeşler, konuşmasında “Bu kongreler olağan kongrelerdir. Ama MHP Adana teşkilatları için özel bir öneme haizdir ve bundan sonra Adana’da MHP’nin siyasetinin hangi kadrolar, hangi yöntemler ve nasıl bir heyecanla gideceğine, ne şekilde bir azim ve heyecanın ortaya konmasına dair bir fırsatı da muhteva edecektir. Buradan bahisle, birlik ve beraberlik içerisinde yeni bir azim ve yeni bir heyecanla yolumuza devam ederken, sözü sahibine bırakıyorum” dedi ve Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin mesajını okudu.
DEVLET BAHÇELİ’DEN MESAJ
Bahçeli, mesajında “1969 yılında yakılan iman, inanç ve irfan ateşimiz çok şükür siz muhterem dava arkadaşlarımın üstün gayretleriyle bugünlere kadar intikal etmiştir. Milli mücadelemizdeki asil duruşunuz, milli ve manevi değerlere bağlılığınız, sahip olduğunuz yüksek sadakatiniz hiçbir şeyle kıyaslanmayacak kadar aziz ve ayrıcalıklıdır” derken, kongrenin hayırlı uğurlu olması temennisinde bulundu.
DENKTAŞ VE LEFTER UNUTULMADI
Açılış konuşmasını yapan Genel Başkan Yardımcısı Reşat Doğru ise, Rauf Denktaş’ın büyük bir devlet adamı olduğunu belirterek “O bir Kürşat idi. O bir bayrak, O bir devlet, O bir vatandı. Türk milletinin davasını bütün dünyaya anlatan liderdi. O başı dik olarak aramızdan ayrıldı. Türk dünyasının başı sağ olsun” dedi. Doğru, ayrıca dün vefat eden Lefter’i de unutmayarak, sevenlerine ve Fenerbahçe taraftarlarına, spor camiasına başsağlığı diledi.
2002’DE TERÖR SIFIRLANMIŞTI
AKP’nin “Garip gurebanın hakkını koruyacağız” diyerek işbaşına geldiğini ve üç dönem iktidarda olduğunu vurgulayan Doğru, ekonomik ve sosyal sorunlara değindiği konuşmasında bugün itibarıyla işçinin, memurun, emeklinin, çiftçinin büyük çilelerle karşı karşıya kaldığını söyledi. 2002’de terörün sıfırlanmış olduğunu hatırlatan Doğru, bugün en önemli sorunun bölücü terör olarak gündemi işgal ettiğini kaydetti.
AKP’NİN ETNİK KİMLİK ÇABASI
Doğru, AKP’nin Türk milletini parçalara bölme amacı güden 36 kimlik üretme çabasına, bölücü terör çevrelerine kazandırdığı cürete dikkat çekerek, en son Bülent Arınç’ın “Ne istiyorlarsa vereceğiz” sözünden sonra gelinen noktada “Bizi özerklik kesmez, silah bizim güvencemizdir” denmeye başlandığını ifade etti. Doğru, “Bülent Arınç’ın sözlerinden sonra söylenenlere bakarsak ikiz bir senaryonun devamı olduğunu görüyoruz. Ama şurası unutulmasın ki Türk milliyetçileri oldukça, Ülkücüler oldukça vatan bölünmeyecek, bayrak inmeyecek, ezan susmayacaktır” şeklinde konuştu.
TÜRK DÜNYASI SAHİPSİZ KALDI
MHP Genel Başkan Yardımcısı Reşat Doğru, AKP’nin işbaşına geldiği 2002’den itibaren Adriyatik’ten Çin Seddi’ne kadar 300 milyonluk Türk dünyasını da yalnızlığa iten bir sürecin başladığını, Türk dünyasının sahipsiz kaldığını bildirdi. Türk dünyasının Türkiye’yi izlediğini ve Azerbaycan’a rağmen Ermeni açılımı gibi, KKTC’deki teslimiyetçi politikaları takip ettiğini belirten Doğru, bu iki milli konuda AKP’nin yanlış ve dışlayıcı politikalarının hayal kırıklığına neden olduğunu söyledi. Türk dünyasına yönelik somut bir örnek veren Doğru “Bizim dönemimizde Türk dünyası için ayırdığımız kaynakların tamamı buralara aktarılıyordu. Şimdi 100 milyon dolara çıkarttıklarını söylüyorlar ama Türk dünyasına 10 milyon dolar bile vermiyorlar” dedi. 
VARLI VE YILMAZ’IN KONUŞMASI
MHP Yüreğir İlçe Kongresi’nde milletvekilleri Muharrem Varlı ile Seyfettin Yılmaz da birer konuşma yaptılar. Varlı, AKP’nin dış siyasette Türkiye’yi ABD’nin politikalarına kurban ettiğini belirtirken, içeride de milli bütünlüğü ayrıştırıcı uygulamalara yer verdiğini anlatarak “Bunlar Türkiye’yi bölmek değil, bölük pörçük etmek, param parça etmek istiyorlar” diye konuştu.
Seyfettin Yılmaz da, AKP’li çoğu belediyenin yolsuzluk batağına saplanmış olmasına rağmen siyasi iktidarın MHP’li belediyeleri hedef seçtiğini, Adana Büyükşehir Belediyesi’nin bu yüzden gasp edildiğini söyledi. Yılmaz, Adana’nın işsizlikte birinci, devlet yardımında sonuncu, kredi kartı batağında yine birinci, yaşanabilir kentler sıralamasında 55. sırada yer aldığını kaydederek “Bunlar tesadüf değil, siyasi iktidarın Adana’ya şaşı bakmasındandır” dedi.
ÜÇKARDEŞLER BAŞARI DİLEDİ
MHP İl Başkanı A. Kadir Üçkardeşler ise, iki adaya başarılar dileyerek “Kim kazanırsa kazansın, Milliyetçi Hareket kazanmış olacaktır. Kongremiz hayırlı uğurlu olsun” temennisinde bulundu.
KONGREYE KATILAN İSİMLER
Kongrede, 21. dönem Adana Milletvekili Birol Büyüköztürk, 23. Dönem Adana Milletvekili Yılmaz Tankut, Adana Ülkü Ocakları Başkanı Serhat Kanat, ilçe başkanları İbrahim Kara, Yusuf Kanlı, Mehmet Özcan, Nurettin Çetiner, Ender Çulhacı, Kadir Topak, Aziz Şen, belediye başkanı Hüseyin Sözlü, İl Kadın Kolları Başkanı İnci Çelik Mahmat, belediye meclis üyeleri, il genel meclis üyeleri, kadın kolları mensupları ve kalabalık bir partili ile delegasyon hazır bulundu.



810 kez okundu

Yorumlar

     16/01/2012 09:19

hayırlı olsun
Misafir - ejder

AlışSatış
Dolar32.486832.6170
Euro34.601234.7398