Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi28
Bugün Toplam466
Toplam Ziyaret1682453

Tahminlerde tutarlılık yüzde 90'lara çıktı

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Adana iline yapılan yatırımlar hakkında bilgi verdi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Adana iline 2003-2011 yılları arasında toplam 539 milyon 112 bin TL yatırım yapıldığını belirtti.

SUYA HASRET BEREKETLİ TOPRAKLARI SUYA KAVUŞTURDUK

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Aşağı Seyhan I-II Merhale Yenileme Projesi, Aşağı Seyhan Ovası IV. Merhale Sulama ve Drenaj Projesi,Aşağı Ceyhan Aslantaş II. Merhale Projesi,Yumurtalık Ovası Cazibe Sulaması, Misis I.Merhale Projesi,Drenaj Projeleri, Adana-Ceyhan Kızıldere Pompaj Sulaması Şebekesi İnşaatı,Adana-Çatalan Barajı Çiçekli Sulaması İsale Kanalı, Adana-Çatalan Barajı Çiçekli Sulaması II.Kısım İnşaatı, Adana-Çatalan Barajı Çiçekli Sulaması Şebeke İnşaatı, Adana Yüreğir Kılıçlı Göleti ve

Sulaması Tesislerini tamamladıklarını belirterek, "Adana ilinde suya hasret 351 bin 720 dekar tarım arazisini suya kavuşturduk" dedi.

Bakan Eroğlu, Adana'da tamamladıkları 15 adet taşkın koruma tesisi ile 15 adet yerleşim yeri, 1 adet sanayi sitesi ve 40 dekar arazinin taşkından korunduğunu vurguladı.

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Aşağı Seyhan IV. Merhale Sulama ve Drenaj Projesi,Aşağı Ceyhan Aslantaş II. Merhale Projesi, Aşağı Seyhan Yedigöze İmamoğlu Sulaması Projesi, Çatalan Sağ Sahil Kırıklı Sulaması, Aladağ Dölekli, Pozantı Yağlıtaş, Merkez Sarıçam Karlık,Merkez Sarıçam Baklalı göletleri ile birçok tesisin ve 14 adet taşkın koruma ve dere ıslahı çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

ADANA ARTIK DAHA YEŞİL

Vatandaşların rahat nefes alabilmeleri için mevcut Aladağlar Milli Parkı'na ilaveten 2008 yılında Yumurtalık Lagün'ünün de Milli Park olarak ilan edildiğini ifade eden Eroğlu, Adana'da, 2003-2011 yılları arasında 1 milyon 323 bin 160 dekar alanda ağaçlandırma çalışması yaptıklarını, 69 milyon 176 bin 830 adet fidan dikildiğini ve 3 adet Kent Ormanı, 2 adet Bal Ormanı ve 1 adet mesire yerini hizmete açtıklarını söyledi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Adana ilinde 2003-2011 yılları arasında orman köylülerine süt sığırcılığı, süt koyunculuğu ve güneş enerjisi sistemi konularında 11 milyon 628 bin TL, orman köylüleri ve kooperatiflerine de 85 milyon TL tutarında da kredi desteği verdiklerinin altını çizdi.

METEOROLOJİK TAHMİNLERDE TUTARLILIĞI YÜZDE 90'A ÇIKARDIK

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yatırımları hakkında da bilgi veren Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, yapılan yatırımlar neticesinde tahminlerde tutarlılık oranının yüzde 90'lara çıktığını söyledi. Adana ilindeki bütün istasyonların bilişim alt yapısının modernize edildiğini anlatan Eroğlu, Adana Meydan Meteoroloji istasyonuna AWOS sistemi kurulduğunu, Adana Merkez, Ceyhan, Ceyhan-TİGEM Karaisalı, Karataş, Kozan,Yumurtalık ve Pozantı ilçelerine olmak üzere toplam sekiz adet otomatik Meteoroloji Gözlem

İstasyonu kurduklarını sözlerine ekledi.



929 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.486832.6170
Euro34.601234.7398