Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi9
Bugün Toplam851
Toplam Ziyaret1686284

Uçar, Pozantı ilçesi, Akçatekir beldesi ve Karaisalı ilçesi, Çevlik Köyündeki vatandaşlara ait tahmini 9 bin evin tapusunun, Vakıflar adına kayıtlı göründüğünü dile getirdi

Adana Emlakçılar Esnaf Odası Başkanı Rabia Ülkü Uçar, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’ndan, bölgede yaşanan arazi, emlak ve tapu sorunlarının çözümü için destek istedi. Uçar, başta Karaisalı olmak üzere yaşanan vakıf sorunularını bakan Eroğlu'na bildirdi.

Bakan Eroğlu’nun hafta sonu Adana’ya gelecek olması nedeniyle, bölgede yaşayan vatandaşların arazi, emlak ve tapu sıkıntılarının giderilmesi yönünde bir "Sorunlar ve Çözüm Önerileri" başlıklı bir rapor hazırlayan Uçar, "Öncelikle, Adana ilinin gelişimine açık, daha önce yapılan Nazım İmar Planlarına uygun 1994 ile 1998 yıllarında Uygulama İmar Planları yapılan, merkez Çukurova ilçesindeki, Karslılar, Kurttepe, Kabasakal, Dörtler ve Karahan Mahalleleri ile merkez Sarıçam ilçesi, Menekşe ve Bayramhacılı mahallelerindeki imarlı gayrimenkuller, 2006 yılında yapılan değişiklikle Doğal Hayatı Koruma Kapsamı alanına alınarak, hak sahipleri mağdur edilmiş, ilimizin gelişiminin de önüne geçilmiştir. Doğal Hayatı Koruma Kapsamı içerisinde hastaneler, okullar, resmi kurumlar ve de binlerce ev bulunmaktadır. Burada yaşayanlar çok büyük sıkıntı içerisindedirler. Bizler, şimdi Doğal Hayatı Koruma Planları’nın, günümüz koşulları ve Adana’nın gelişiminin önünün açılması yönünde, yukarıda belirttiğimiz mahallelerden kaldırılmasını, mümkün değil ise Doğal Hayatı Koruma Planı’nın yapılış tarihi olan 2006 yıllarından önce yapılmış uygulama imar planı içerisindeki imarlı parsellerin, Plan dışına çıkartılmasını ya da Baraj Gölü Kıyı Kenar Çizgisi’nde kalan kısımların, Doğal Hayatı Koruma Alanı olarak değiştirilmesini istiyoruz" dedi.

Uçar, ayrıca Pozantı ilçesi, Akçatekir beldesi ve Karaisalı ilçesi, Çevlik Köyündeki vatandaşlara ait tahmini 9 bin evin tapusunun, Vakıflar adına kayıtlı göründüğüne de dikkat çekerken, "Burada da vatandaşlara ait evlerin tapularının, Vakıflar tarafından bedeli mukabilinde verilerek mağduriyetlerinin giderilmesini talep ediyoruz. Pozantı İlçesi, Akçatekir beldesi sınırları içerisinde kalan, vatandaşlara ait, tahmini 15 bin konutun tapuları da, bu yerlerin Yaylak, Kışlak ve 2/B Maddesi kapsamında olduğu belirtilerek, tapuları iptal edilmiştir. Bu şekilde, tapuların iptali ile vatandaşlar mağdur olmuştur. Burada da, mağduriyetlerin giderilmesi için 2/B maddesine konu olan konutların ve arsaların vatandaşların ödeme güçlükleri de gözetilerek Belediye Emlak Rayiç Bedeli mukabilinde devir edilmesini talep ediyoruz" diye konuştu.

Uçar, yaylak olan yerlerin de, imar planı içerisinde yer alması nedeniyle, vatandaşların mağduriyetlerine sebep olunmadan, Belediye Emlak Rayiç Bedeli mukabilinde verilerek mağduriyetlerinin giderilmesini, ayrıca İmar Planı dışında olan yayladaki konutların da, yasal bir düzenleme yapılarak, sahiplerine bedeli mukabilinde devirlerinin yapılmasının sağlanmasını istedi.



1816 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.451932.5820
Euro34.798834.9382