Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi13
Bugün Toplam95
Toplam Ziyaret1685528

ÇKA, projelere 4 miliyonluk kaynak tahsis etti

GELİŞMİŞLİK FARKI İÇİN 4 MİLYON

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu 'Bölge İçi Gelişmişlik Farklarının Azaltılması Mali Destek Programı'nda da Çukurova bölgesi içindeki gelişmişlik farklarının azaltılması amacıyla İmamoğlu, Karataş, Pozantı, Yumurtalık, Aydıncık, Bozyazı, Çamlıyayla ve Mut ilçelerinin doğal kaynaklara dayalı olarak gelişmesinin sağlanması ile Aladağ, Feke, Karaisalı, Saimbeyli, Tufanbeyli ve Gülnar ilçelerinde gelir kaynaklarının çeşitlendirilmesi ve yaşam standardının yükseltilmesi konularında projelerin değerlendirileceğini, bu program için 4 milyon TL tahsis edildiğini söyledi.


ÇKA için son çağrı

ÇUKUROVA Kalkınma Ajansı (ÇKA) 2011 yılı Mali Destek Programları tarafından desteklenecek proje başvuruları için sayılı günler kaldı.
Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, ÇKA 2011 yılı Mali Destek Programları'nın açıklandığını belirterek, desteklenmesi istenilen proje başvurularının 18 Ocak Çarşamba günü saat 17'ye kadar yapılması gerektiğini vurguladı. Güzeloğlu, "ÇKA, 27 milyon TL tahsis edilen 2011 yılı Mali Destek Programları'nı açıklamıştır. Ajans olarak yürütülen programlarla ilgili bölgedeki il ve tüm ilçe merkezlerinde bilgilendirme toplantıları düzenleyeceğiz. Toplantılarla ilgili takvim de ajansımızın internet sitesinde yayımlanmıştır. Bu kapsamda; yapılacak olan başvuruların son kabul tarihi 18 Ocak 2012 Çarşamba, saat 17.00'dir" dedi.

GÖÇ NÜFUSUNUN UYUMUNA 6 MİLYON

ÇKA tarafından desteklenen programların 3 ana dalda değerlendirildiğini aktaran Güzeloğlu, şu bilgileri verdi: "Bu alanda tarım ve gıda imalatı, ayakkabı imalatı, makine ve metal eşya imalatı, ülkemizde üretimi olmayan imalat sanayi ürünlerinin üretimi konularında hazırlanan projeler değerlendirilecektir. 'Göçle Gelen Nüfusun Sosyal Ve İktisadi Uyumunun Sağlanması Mali Destek Programı'nda ise, Çukurova bölgesine göçle gelen nüfusun sosyal ve iktisadi uyumunun sağlanması amacıyla kar amacı gütmeyen kurum ve kuruluşlara yönelik olarak 6 milyon TL'lik bir kaynak tahsis edilmiştir. Bu programda da göçle gelen nüfusun kent yaşamıyla ve toplumun diğer kesimleriyle entegrasyonunun sağlanması, nüfusun yoğun olarak yaşadığı sorunlu bölgelerde çevresel iyileştirmelerin yapılması, işgücünün mesleki niteliklerinin kentsel iş kollarının taleplerini karşılar niteliğe kavuşturulması, konularında hazırlanan projeler değerlendirilecektir."





977 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.451932.5820
Euro34.798834.9382