Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi20
Bugün Toplam123
Toplam Ziyaret1685556

ETEKLİ KÖYÜ, TERELİ YAYLASINDAKİ KEÇİ KALESİNE 7 KİLOMETRELİK BİR YÜRÜYÜŞTEN SONRA VARAN ADANA PROFESYONEL DOĞA VE SU SPORLARI KULÜBÜ DERNEĞİ ÜYELERİ, BİR SAATLİK TIRMANIŞTAN SONRA KEÇİ KALESİNİN ZİRVESİNE ÇIKTILAR.

 Dağclık,Tırmanış,Trekking,Kamp,Scuba dalış,Yamaç paraşütü,Rafting ve Tenis gibi farklı etkinlikleri ile bu sporları sevenleri bir araya getirip bu sporların ilimizde gelişimlerine ve ilimizin tanıtımına katkıda bulnmayı amaçlayan Adana Profesyonel Doğa ve Su Sporları Kulübü üyeleri, bu hafta sonu Adana’nın Karaisalı İlçesine bağlı Etekli Köyünün Tereli Yaylası mevkiinde bulunun Keçi Kalesi’ne tırmandılar.

-          Adana Profesyonel Doğa ve Su Sporları Kulübü Başkanı Mehmet Yakut, Vahit Şahin'in rehberliğinde 70 kişilik bir ekiple Adana’dan Etekli köyüne 1.5 saatte gittiklerini belirterek, “Sabah kahvaltımızı köy kahveehanesinde gerçekleştirdik. Başta Köy Muhtarı Orhan Kartopu olmak üzere tüm Etekli Köylülülerinin sıcak ilgisi ile karşılaştık. Sayın Muhtar bize köyünü tanıtan güzel bir konuşma yaptı. Daha sonra Etekli köyü içerisinden 7 kilometrelik zorlu yürüyüşten sonra  önce Tereli Yaylasına oradan da Keçi Kalesi’ne gittik”dedi.

-          Yakut, Etekli Köyünün ardıç, çam, köknar, sedir ağaçları ve meyve bahçeleri ile iç içe olduğunu, telefon ve elektriğin mevcut olduğu yaylada, yayla mimarisine uygun ahşap ve taş yapıların bulunduğunu ve yaylada kır lokantaları, yöresel kahvehaneler ve bakkallar hizmet verdiğini söyledi.

-          Keçi Kalesi bulunduğu alanda  kamp kurduklarını, bir süre dinlendikten sonra dik bir yokuştan tırmanmaya başladıklarını ve bir saatlik zorlu bir mücadeleden sonra Keçi Kalesinin zirvesine çıktıklarını kaydeden Yakut, “Zirvede grup üyesi arkadaşlarımızla çay kahve içtik, çevrenin muhuteşem manzarasını görüntüledik.Çok zorlu bir tırmanış oldu bizim için. Harabe haline gelmiş 1900 rakımlı Keçi Kalesi’nden Karaisalı ve Aladağ’ın köylerini kuş bakışı izledik. Daha sonra yeniden 7 kilometrelik bir yürüyüş ile Etekli Köyüne vardık. Köy kahvehanesinde çaylarımıziçip dinlendikten sonra Karaisalı Merkezine gelerek grup üyesi arkadaşlarımız ile ilçede toplu yemek yedek. Bize bu gezide eşlik eden Karaisalı Jandarma Bölük Komutanlığı’na, ayrıca yakın ilgilerini esirgemeyen Karaisalı Kaymakamı Hidayet Sarı Beye teşekkürlerimizi iletiyoruz”diye konuştu.

 



3025 kez okundu

Yorumlar

     05/12/2011 15:37

Köy evlerinde içilen çay ve kahvelerin parasını ödüyor musunuz?Ödüyorsanız tşk.Ödemiyorsanız ise yorumsuz.
Misafir - Karaisalılı

AlışSatış
Dolar32.451932.5820
Euro34.798834.9382