Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi8
Bugün Toplam326
Toplam Ziyaret1685081

VARDIHA KÖPRÜSÜ TÜRK PASOPORTU FİLMİNE VE FİLM AFİŞİNE KONU OLDU

Karaisalı’mızın tarihi Vardıha köprüsü Türk Pasaportu adlı belgesel filme ve film afişine konu oldu. Karaisalı Sanayici ve İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Demirkeser Filmin yapımcılarından Bahadır Arlıel’e teşekkür mesajı yayınladı. Demirkeser; böyle bir belgesel filmde ve özellikle film afişinde vardıha köprüsünü görmek bizi duygulandırdı. Değerli arkadaşımız yapımcı Bahadır Arlıel’e teşekkür ediyorum, Vardıha köprüsü ve civarının o dönemi en iyi yansıttığını kendisine iletmiştik. Düşüncelerimize hak vererek belgesel içersinde ve film afişinde köprüye yer verdi, dedi. 

Belgeselde, İkinci Dünya Savaşı sırasında Türk diplomatlar tarafından pasaport verilerek hayatları kurtarılan binlerce Yahudi’nin yaşam savaşını anlatıyor. Filmde Türk diplomatlarının çocuklarının da anlatımlarına yer veriliyor.

Savaş sırasında Fransa’daki Alman soykırımı utancının parçası olmayı reddeden bir avuç Türk diplomatı tarafından “Türk Pasaportu” verilerek, trenlerle Türkiye’ye gönderilen yüzlerce Musevi için bu vagonlar, tüm umutların tükendiği düşünülen bir coğrafyada, insanlık için son umudu taşıyor. Belgesel, buradan yola çıkarak daha önce anlatılmış binlerce soykırım hikayesinden birini değil, “mutlu sonla biten bir hikaye” anlatıyor.

Gösterim tarihi:21 Ekim 2011
Yönetmen: Burak Cem Arlıel
Oyuncular: Altan Gördüm, Eylem Demir, Doğukan Polat, Batur Belirdi, Maxim Donici, Soner Akçay, Çağla Çakar, Renan Göksal
Senaryo: Deniz Yeşilgün, Gökhan Zincir
Yapımcı: Bahadır Arlıel, Güneş Çelikcan
Müzik: Alpay Göltekin
Görüntü Yönetmeni: Şenol Altun
Türü: Belgesel

 



1540 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.451532.5815
Euro34.684134.8231