Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi13
Bugün Toplam513
Toplam Ziyaret1688252

Gildirli Köylüleri Göçü Durdurmak İçin Proje Hazırladı

 Karaisalı ilçesine bağlı Gildirli köyü sakinlerinin şehre göçü önlemek için "Doğduğun yerde doy" sloganıyla hazırladığı 'Antep Fıstığı Aşılama ve Yetiştirme Projesi' Çukurova Kalkınma Ajansı tarafından kabul edildi. Proje kapsamında 128 bin TL kredi alan köylüler hemen işe koyuldu.

 

Gildirli köyünde doğan ancak aileleriyle birlikte Adana'ya göç eden bir grup arkadaş, bayram günlerinde köylerini ziyaret ettiklerinde köyün nüfusunun her geçen gün azaldığını fark edince buna çözüm bulmak için kafa yormaya başladı. Gildirli Köyü Kalkınma Derneği'ni kurmak için işe koyulan arkadaşlar, dernek kurulmadan önemli projeler üretti. Yapılan araştırmalarda atıl durumda olan ve köylülerin ilgi göstermediği menengiç ağaçlarına Antep fıstığı aşılanarak önemli bir gelir elde edilebileceği

 

belirlendi. Gaziantep Antep Fıstığı Araştırma Enstitüsü'nden getirtilen uzmanlar da hazırladıkları teknik raporla buna olumlu cevap verince Çukurova Kalkınma Ajansı'na başvuruldu. Hummalı bir çalışma başlatan bir avuç gönüllü, kredi desteğini beklemeden kendi imkanlarıyla aşılama çalışmaları başlattı. Çalışmalar esnasında bazı köylüler Gaziantep'e götürülerek, göz aşısı yapma eğitimden geçirildi.

 

Köydeki çalışmalar sürerken, Çukurova Kalkınma Ajansı'ndan sevindirici haber geldi. Projeyi olumlu bulan ajans, 'Antep Fıstığı Aşılama ve Yetiştirme Projesi'ne yaklaşık 128 bin lira kredi verilmesini uygun buldu. Projenin sözleşmesi imzalanarak yürürlüğe girerken, köylüler hazırladıkları yeni projelerine hibe kredi alabilmek için çalışmalarını hızlandırdı.



871 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.429932.5599
Euro34.801134.9406