Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi8
Bugün Toplam637
Toplam Ziyaret1684734

Kurbanlık hırsızlıkları için muhtarlar uyarıldı

Adana Valiliği'nce yürütülen; 'Toplum Destekli Güvenlik Hizmeti Projesi' kapsamında İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekiplerce 7 ilçede toplam 294 köy ve mahalle muhtarıyla 'Güvenlik Toplantıları' gerçekleştirildiği bildirildi.
Emniyet ve asayiş hizmetlerinin etkinliğinin arttırılabilmesi noktasında gerçekleştirilen toplantılarınsa 15 Eylül 2011 tarihinden bu yana; Ceyhan, Feke, İmamoğlu, Karaisalı, Saimbeyli, Tufanbeyli ve Yumurtalık ilçelerinde kaymakamlıkların koordinasyonunda yürütüldüğü belirtildi.

Konuyla ilgili olarak Adana Valiliği'nden yapılan açıklamada; İl Jandarma Komutanı Jandarma Kurmay Albay Murat Koç ve ilgili şube müdürleri tarafından 7 ilçede toplam 294 köy ve mahalle muhtarıyla 'Güvenlik Toplantıları' yapıldığı kaydedildi. Söz konusu oturumlarda; ilçenin emniyet ve asayiş durumunun genel bir değerlendirmesinin yanı sıra bu bölgelerde meydana gelen ve ölüm/yaralanma ile sonuçlanan veya vatandaşın maddi zarara uğratan olayların da ele alındığı dile getirildi.

Bu tür olayların önüne geçilebilmesi noktasında güvenlik güçleriyle birlikte vatandaşların alması gereken önlemlerle dikkat edilmesi gereken hususlar ortaya konuldu. Özellikle yaklaşan 'Kurban Bayramı' nedeniyle Türkiye genelinde olduğu gibi Adana'da da büyük ve küçükbaş hayvan hırsızlıklarının meydana gelebileceğine dikkat çekilen toplantılarda; Adana Valiliği tarafından yayımlanan genelgede belirtilen esaslar dahilinde tedbirlerin alınmasının gereği ve önemi üzerinde durulduğu ifade edildi. Köy ve mahalle muhtarlarıyla yapılan görüşmelerde vatandaşlarımızın herhangi bir suçun mağduru veya tanığı olması durumunda 24 saat ücretsiz '156 Jandarma İmdat' telefonunu arayabilecekleri bildirildi. Sorunların mutlaka yasalar çerçevesinde çözülmesi, çevre ve insan sağlığını önemli derecede tehdit eden anız yakılmaması gibi konularda da uyarılar yapıldı.

Toplantılar esnasında; köy ve mahalle muhtarlarının da başta güvenlik sorunları olmak üzere talep ve şikayetleri incelenmek, gereği yapılmak ve gerektiğinde ilgili makama iletilmek üzere tespitler yapılarak, her cuma günü saat 09.20-12.00 arasının: 'Halk Günü' olarak düzenlendiği, vatandaşların hepsinin bu güne davetli olduğu duyurusu da yapıldığı vurgulandı. Adana İl Jandarma Komutanlığı'nca önümüzdeki günlerde diğer ilçelerde de yie kaymakamlarının koordinesinde benzer toplantıların düzenlenmesi planlandığı açıklandı.



973 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.477332.6074
Euro34.596434.7351