Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi9
Bugün Toplam667
Toplam Ziyaret1681752

‘’YENİ ANAYASA İLE AB’YE GİRMEK HIZLANIR’’

Adana Ticaret Odası (ATO) eski Başkanı Şaban Baş, yeni anayasa çalışmalarının Türkiye’nin AB üyeliğinin önündeki engelleri aşması için önemli bir fırsat olduğunu söyledi. Baş, yeni anayasa ile temel hakların kurumsallaşması ve demokrasinin derinleşmesi için Avrupa Birliği’ne üyelik çalışmalarının  hızlanması dileğinde bulundu.

Hükümet tarafından Cumhuriyetin kuruluşundan sonra en büyük modernleşme hamlesi olan Avrupa Birliğine katılım sürecinin kararlılıkla yürütüldüğünü ifade eden Baş, ‘’Elli yıla varan süre sonunda, Avrupa Birliği ile tam üyelik müzakerelerini başlatan hükümete desteğimiz tamdır’’ dedi.

Baş, bazı AB üyesi devletlerin olumsuz tutumlarına rağmen AB’ye katılımın halkın yararına olacağını belirterek, ‘’AB’nin dayatmalarından ziyade kendi halkımızın menfeatleri açısından  Türkiye’nin üyelik müzakerelerini kesintiye uğratmadan sürdülmesi en büyük dileğimizdir. Türkiye’nin bu konuda sürdürdüğü reformların yanısıra, ekonomideki  gelişmeler ve aktif dış politika, AB ile Türkiye ilişkilerini olması gereken noktaya taşımaktadır. Bu konuda zaman Türkiye’nin lehine işlemektedir. Ayrıca  yeni kurulan Avrupa Birliği Bakanlığı ver meclisin katkıları ile reformların süreceğine inanıyoruz’’ dedi.

Yeni Anayasa çalışmaları sırasında Türkiye’deki temel hakların kurumsallaşması ve demokrasinin derinleşmesi için mevzuatlarda bulunan antidemokratik hükümlerin taranarak ortaya çıkarılması gerektiğini kaydeden ATO eski Başkanı Şaban Baş, ‘’Avrupa Birliği’ne üyelik sürecinin de demokratikleşme yönünde alınan yol, sivil yeni anayasa ile son şeklini alacak ve  ülkemiz tam ileri demokrasiye kavuşacaktır. Mecliste gurubu bulunan ve meclis dışındaki partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının da desteği ile yeni anayasa çalışmaları, ülkemizde ileri demokrasiye geçişi sağlayacak ve  AB’ye tam üyelik yolunda ortaya konulan çabaları daha üst seviyelere yükseltecektir’’diye konuştu.

  Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’nın talimatıyla yeni Anayasa çalışmaları kapsamında AK Parti heyetinin başına Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Ömer Çelik’in getirilmesini memnunlukla karşıladıklarını ifade eden Baş, ‘’AB mevzuatına da hakim olan Sayın Çelik’in ortaya koymuş olduğu performanstan onur duymaktayız’’ şeklinde konuştu.

 



645 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.432432.5624
Euro34.631634.7704