Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi6
Bugün Toplam264
Toplam Ziyaret1685019

30 izci Kapıkaya Köyünde bir gün geçirdi

"SEVGİYE UZANAN ELLER PROJESİ"NDE İZCİ ÖĞRENCİLER KÖY YAŞAMINI ÖĞRENDİ
11.10.2011 15:57



Adana Valiliğinin yürüttüğü, Sevgiye Uzanan Eller Projesi kapsamında 'Köyümüzü ve Köylümüzü Tanıyalım' adı altında kente iç göçle gelen Şehit Ali Gaffar Okan İlköğretim Okulu'ndan 30 izci öğrenci köylülerle ve doğayla iç içe bir gün geçirdi.
30 izci öğrenci, 15 izci lideri ve görevli izcilerle birlikte toplam 45 izci, Adanalı işadamı Zafer Camgöz'ün ev sahipliğinde Karaisalı İlçesi Araplar Köyü'nde (Kapıkaya) misafir edildi.
Adana'ya iç göçle gelen Şehit Ali Gaffar Okan İlköğretim Okulu öğrencilerinden oluşan izci grubu Adana Gençlik Spor Doğa ve İzcilik Kulübü Başkanı Ayhan Binboğa ile birlikte etkinlik boyunca tarlada çalışan köylülerle sohbet edip, kendileri için hazırlanan köy sıkmalarından yedi.
İzci Kulübü bünyesinde havacılık konusunda uzmanlaşan Cem Burak Atıcı'nın havacılık hakkında bilgilendirdiği izcilere, Adanalı tarihçi yazar Cezmi Yurtsever köyün ve bölgenin tarihi önemini, tarihteki Kuvvai Milliye de alınan rolleri ve verilen Kurtuluş Mücadelesi'ni resimlerle anlattı.
Köye gelerek etkinlik ile ilgili bilgiler alan, çocuklarla ve köylülerle sohbet eden Sevgiye Uzanan Eller Proje Koordinatörü Gençlik ve Spordan Sorumlu Vali Yardımcısı Halis Arslan, "Sayın Valimiz Hüseyin Avni Coş'un desteği ile Sevgiyi Uzanan Eller Projesi tüm hızıyla devam ediyor. Şuan 500 öğrenci projemiz kapsamında, Kasım Ayı'na kadar 1500 öğrenci daha katılacak. Çocuklarımız bu etkinliğimizde 1 günlük izci kampına katıldılar. Köydeki hayvanları ve köy yaşamını gördüler. Tüm yetkililerle görüşmelerimiz devam ediyor. Bovling, buz pateni, okçuluk, kano, kürek gibi spor dalları ile projemiz devam edecek. Çocuklarımızı izcilik etkinliğinde misafir ederek projemize destek veren Camgöz Motosiklet'in sahibi Zafer Camgöz'e de teşekkür ediyorum" dedi.



897 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.477332.6074
Euro34.596434.7351